P77: Mere solidartiet – Ja tak!


 
Der spares og effektiviseres alle steder i vores samfund

Men hvad med solidariteten?

Skriver Margrethe S. Hansen på Netmediet P77.dk – og omtaler.

Dagligt høre man at vi skal arbejde mere, være mere solidariske, mere ligestillet og mere økonomisk bevidste.

Altsammen så vores børn og børnebørn, også i fremtiden kommer til at leve i det velfærdssamfund som generationerne før os har været med til at skabe.

Men hvor sandt er det at vores forældregeneration eller bedsteforældre har skabt et af verdens bedste velfærdssamfund, alene fordi de alle var hårdt arbejdende og mere solidariske end vi er i dag?
Ifølge mig er det ikke helt sandt.

For er det ikke at fordreje fakta og pynte på virkligheden, når politikere hele tiden peger bagud og omtaler vores forældre og bedsteforældregeneration som flittge og hårdtarbejdende samfundsbevidste medborgere, der med blod og sved skabte den velstand og velfærd som vi i dag ifølge politikerene nyder så godt af.

Og er det ikke lidt for tyndt at vi hele tiden anklages for at være de dovne?

Jeg betvivler på ingen måde at der bagud i historien har været flittige og hårdtarbejdende medborgere der har kæmpet for at give deres børn det daglige brød og jeg betvivler på ingen måde at velfærdssamfundets, mange sociale tiltag er skabt i solidartiet og ud af en vision, om at de allersvageste også er del af os.

Når det er sagt så burde ingen betvivle at også tidligere generationer har kastet vores land ud i økonomisk krise og lavet “velfærd for alle” for lånte penge.

Og denne velfærd for lånte penge har skabt et overforbrug som vi den dag i dag kæmper for at opretholde og betale af på.

Reference
http://p77.dk/debat/605/mere-solidartiet-ja-tak

For yderlig læsning.

P77: Marie Krarups fornemmelser for farven hvid
 

Dansk Folkeparti får ofte medieomtale
 

Syg i Svendborg 90 gange på Centrumpladsen