Palæstina-konference


Palæstina-konference
Parlamentets Palæstinadelegation DPLC som Margrete er næstformand for, afholder torsdag en stor konference om Det Arabiske Fredsinitiativ. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Spørgsmålet er om fredsudspillet overhovedet stadig har muligheder for at blive til noget.

Fra Margretes perspektiv er der ingen tvivl om svaret: Det Arabiske fredsinitiativ er stadig yderst relevant da det garanterer en normalisering af forholdet mellem Israel og samtlige arabiske lande i Mellemøsten og Iran.

Kun to af dem har indtil nu anerkendt staten Israel.
Initiativet forudsætter at Israel trækker sig fra de besatte områder, og at 67-grænsen accepteres med Jerusalem som Palæstinas hovedstad.

Hvad der skal forhandles er en udveksling af landområder som kompensation for massivt bosatte områder, aftale om hvilken form for sikkerhed man kan garantere for parterne (ingen israelske soldater i Palæstina, men hvad så) og en retfærdig løsning på flygtningeproblematikken baseret på FN’s resolution 194.

Indtil videre har Israel ikke taget imod den åbenlyst udstrakte hånd fra den arabiske verden og har ikke vist synderligt interesse i at gå i gang med at forhandle om den.

I stedet fortsætter bygningen af bosættelser med stigende hast mens resten af verden intet gør andet end at se bedrøvet og skuffet til.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her