Parlamentet diskuterer krisen i Mellemøsten

020920132150
Parlamentet diskuterer krisen i Mellemøsten
Europa-Parlamentet har flere forskellige sager om Mellemøsten på programmet i Strasbourg i denne uge. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Margrete vil først og fremmest fokusere på Gaza/Palæstina både i Parlamentets resolution og som næstformand i Delegationen til det palæstinensiske parlament (DPLC).

Men også Syrien, Irak og IS er på dagsordenen, samt situationen i Libyen.

Efter 50 dages bombardementer er situationen i Gaza desperat, og den skrøbelige “våbenhvile” gør intet for at afhjælpe palæstinenserne.

Den israelske regering har meget klart meldt ud at man ikke er interesseret i den planlagte opfølgning på våbenhvilen og har i stedet annekteret det største stykke palæstinensisk land til bosættelser i årtier.

Symbolikken kunne ikke være tydeligere: Israel har ingen planer om at ophæve deres 47-årige militære besættelse af palæstinenserne.

Det bør EU selvfølgelig ikke acceptere, muligheden for at etablere en rigtig palæstinensisk stat rinder ud – EU har da også understreget at man ikke kan vende tilbage til status quo.

Udover de fortvivlende menneskelige vilkår under besættelsen er det også værd at bemærke at det i høj grad er europæiske skatteborgere der betaler regningen for besættelsen.

Derfor må vi insistere på at våbenhvile og genopbygning ikke bliver målet men kun et middel til at nå en varig retfærdig fred med respekt for palæstinensernes rettigheder.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her