Parlamentet vedtager stærk resolution om palæstinensiske fanger

Parlamentets resolution om palæstinensiske fanger i Israelske fængsler, som et smalt progressivt flertal i Europa-Parlamentet vedtog i dag, opfordrer det internationale samfund til at overvåge at de palæstinensiske fangers rettigheder overholdes og problematiserer Israels brug af administrativ tilbageholdelse.

Skriver SF i sin pressemeddelse modtaget den 14-03-2013 -og fortsætter

Et enigt Parlament satte hermed fokus på Israels uacceptable behandling af palæstinensiske fanger i forlængelse af at palæstinenseren Arafat Jaradat døde i i israelsk fangeskab den 23. februar 2013, med mistanken om at hans død skyldtes totur.

-Vi husker alle hvor oprørte vi alle, berettiget, var over tilfangetagelsen af den israelske soldat Gilat Shalit.

Men de mange palæstinensiske fanger der bliver holdt tilbage uden rettergang eller adgang til advokater og familiebesøg og måske endda udsat for tortur, er der alt for lidt opmærksomhed omkring.

Det vil vi nu ændre på i Europa-Parlamentet.
Vi foreslår derfor en fact-finding mission, der skal besøge de israelske fængsler hvor de mange forfærdelige historier kommer fra, herunder historien om at Arafat Jaradit døde pga. tortur, udtaler Margrete Auken, SF, Næstformand i Europa-Parlamentets delegation til Palæstina.

For yderlig læsning.

sf.dk/seneste-nyt

Mellemøsten på dagsordenen i Strasbourg