Parlamentets miljøudvalg forkaster ringe aftale om grøn luftfart

Parlamentets miljøudvalg forkaster ringe aftale om grøn luftfart
Til stor frustration for dem der stadigvæk håber vi kan redde klimaet blev forhandlere fra Europa-Parlamentet og Ministerrådet i forrige uge enige om en aftale der udskød indslusningen af luftfartssektoren i det europæiske kvotehandelssystem med yderligere 4 år. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Men heldigvis valgte parlamentets miljøudvalg i dag at forkaste aftalen. Margrete Auken, stedfortræder i miljøudvalget, er tilfreds:

-Aftalen var i den grad en falliterklæring.
En stor del af luftfartssektoren slap igen for at skulle reducere de globale drivhusgasudledninger og Europa havde spillet fallit efter flere års forhandlinger med den internationale civile luftfartsorganisation ICAO.

Godt at miljøudvalget vendte tommelen nedad,” siger Margrete Auken.
Allerede i 2009 blev EU’s regeringer og Europa-Parlamentet enige om en lovgivning som betød at luftfartssektoren skulle inddrages i EU’s CO2-kvotehandelssystem fra 1. januar 2012.

Dette ville på markedsvilkår gøre det favorabelt for luftfartsselskaberne at benytte mere energieffektive fly.

Men siden er lovgivningen blevet udskudt og nu havnet i et rivegilde.
-Vi vandt et vigtigt slag i dag, men sejren er ikke hjemme. Parlamentet skal nu samlet tage stilling i begyndelsen af april, og her skal højrefløjen gerne have kamp til stregen så EU’s hidtidige ambitioner for en grønnere luftfart ikke pakkes helt væk, siger Margrete Auken.

For yderlig læsning.

Se seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her