Populariseret nazisme, uvidenhed og historieløs

Populariseret nazisme, uvidenhed og historieløs
Det er ikke, – og kan aldrig blive et liberalt projekt, at bidrage til fremme populariseret nazisme, uanset hvilken argument man vælger.

Liberal troværdighed
Troværdighed, er ikke en ubegrænset resurse som man kan forvalte i strid med fornuft-menneskers logik.

150420161509

Omklamring
Enhver omklamring eller selvpromovering, i form af en accept af aftaler om debatmøder eller ligene, i forbindelse med populariseret nazisme, – er i enhver henseende skadelig for liberale demokratiske organisationers troværdighed.

Ytringsfrihed
Et argument relateret til ytringsfrihed, vil være modsat-rettet, da populariseret nazisme i udpræget grad, netop står for krænkelser af samme begreb.

Propaganda redskabet
Propaganda var et særdeles vigtigt redskab for Stalin i hans bestræbelser på at fastholde sin magt. Gennem en omfattende brug af propaganda skulle alle dele af sovjetsamfundet, dels overbevises om det rigtige i Stalins politik og blive loyale overfor partiledelsens mål.

Magtens sugardaddy
For at kunne forblive ved magten, var det afgørende for Kommunistpartiet at få befolkningen overbevist om, at de grusomheder, som den gennemlevede, – var et nødvendigt skridt på vejen til den bedre verden, som ville komme, når socialismen endeligt var blevet indført.

Tiden gik, – og det gjorde respekten for viden også.

Propaganda
Tænk på den enorme mængde misinformation, der lå bag troen på, at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben, og at han var involveret i tragedien, ofte omtalt som “den 9/11”.

Troen
Eller troen på, at klimaforandringer ikke er reelle, og er menneskeskabte, troen på at Barack Obama er muslim og ikke var født i USA.

Psykiske problemer
Forklar lige, hvorfor nogen insisterer på, at alle arabere er muslimer, og alle muslimer er terrorister, påstande som leder tanken imod, at de må være fremsat af mennesker med psykiske problemer.

Mærkværdig “undersøgelse”
Hvorfor popper der mærkværdige “undersøgelser” op som understøtter de uforklarlige opfattelser af, at indvandrere er både for dovne og for dumme til at kunne arbejde – eller er ved at stjæle dit job? – Hvilket er en modsat-rettet påstand, som kan appellerer til mennesker med en veludviklet sans for sort humor.

Respekt for viden
Alle disse påstande er påviseligt falske, men mange medier fastholder med en utrolige iver, at de har en sandheds-værdi.

Frygt
Gennen historien er propaganda blevet brug til at dæmonisere bestemte grupper, og til at sprede had og frygt.

Panik mongering
Med panik mongering, er der aldrig en pause i mediefremkomsten af skræmmebilleder. Ideen er at skræmme, nærmest terrorisere publikum 24/7 – Fra muslimer til økonomisk recession og eksplosiv vækst af fattigdom med eksempler på at “ældre må spise katte- og hunde-mad” og at millioner indvandrere er på vej mod Danmark.

Ekstase og tro
Når medier “terrorisere” sit eget publikum, kan det være et valg ud fra en viden om, at det er den hurtigste måde man kan omgå den rationelle tænkende hjerne.

Bange
Med andre ord, når folk er bange, tænker de ikke rationelt, og når de ikke tænker rationelt, – vil de tro noget, – gætte, fantaserer, opfinde, danne konspirations-teorier i et stigende tempo, på et tilsvarende luftigere grundlag.

Reference
hjemmesiden //dr.dk /nyheder/udland/merkel-aabner-op-straffesag-mod-komiker – Merkel åbner op for straffesag mod komiker
hjemmesiden //folkedrab.dk /artikler/propaganda-under-stalin – Propaganda under Stalin
folkedrab.dk/temaer/forskellighed-og-fordomme/fordomme-og-fjendebilleder – Fordomme og fjendebilleder

For yderlig læsning

Holdning til kvinder med en historisk vinkel
 
Human rights en liberal mærkesag
 
FN’s racismekomité bekymret over politisk propaganda