Regeringens manglende kulturpolitik giver nu sørgelige resultater!


Forleden lukkede Det Kongelige Teater ned for aktiviteterne.

60 fyringer og 100 aflyste forestillinger.

Skriver SF i sin pressemeddelelse -Og fortsætter
I dag kommer udmeldingen fra Kunstakademiet om at 6 ud af 45 medarbejdere skal fyres og det værksted, hvor i sin tid Bjørn Nørgård slog sine første penselstrøg lukker.

Akademiet, hvor Eckersberg arbejdede, er i krise.
Det er et resultat af års nedslidning af vores kulturinstitotioner, som slår ud i år.

De faste nedbarberede budgetter og den manglende regulering i forhold til stigende udgifter, er gået godt i en årrække, men alle har kunnet forudsige, at det i længden ikke holder, at køre kultur på vågeblus.

Det er en katastrofe, fordi den ekspertice og viden, som er tilknyttet disse institutioner, er opbygget gennem flere år – ja nogen steder gennem generationer.

Det tager kun 5 minutter at tage en beslutning om at lukke ned, men det vil tage mange år at bygge op igen – og ikke alt kan erstattes.

Lukkes et enkelt værksted eller fyres en enkelt afdeling betyder det optrævling af videns netværker, som ikke erstattes nogensinde.

Jeg anklager regeringen for at svigte . Ikke kun i forhold til kunst og kultur, men i forhold til hele Danmarks fremtidige økonomiske grundlag.

Den økonomiske udvikling i oplevelsesøkonomien har været stigende i alle årene også under finanskrisen, og den har sit udspring i den kunst og kultur, som regeringen har slået hånden af. Det er en vigtig del af det, Danmark skal leveaf i fremtiden. Det er en del af vores internationale brand.

Uden kultur og kunst går Danmark i stå. Skriver SF i sin pressemeddelelse.

For yderlig læsning

Se seneste nyt fra SF her