Rødovre Kommune tjente 15 millioner på menneskehandel

 
Rødovre Kommune tjente 15 millioner på “menneskehandel”

Regeringens nyeste udspil på aktiveringsområdet, der skal gøre op med nytteløse kurser, koster Rødovre Kommune 15 millioner kroner om året.

Ifølge et læserbrev i rødovre lokal nyt af Annie A. Petersen formand for beskæftigelsrådet.

Dermed kommer det endelig frem i offentligheden, hvor meget kommunerne, i dette tilfælde Rødovre Kommune har tjent på handel med mennesker – Mennesker som af en eller flere årsager har været udsat for en social begivenhed som har ført til arbejdsløshed.

At det er udtryk for et menneskesyn som kan skræmme historiekyndige er der nok ingen tvivl om.

De lokale jobcenterne har kunnet føre sig frem, i samarbejde med et ‘tæskehold,’ ansat hos private udbydere, hvor spørgsmålet om moral, var omvendt proportional  med timebetalingen.

At påstå at ens egen deltagelse i den form for menneskemishandling er legal fordi man, ‘bare’ har overholdt loven, er i virkeligheden det mest skræmmende.

For det beviser at Milgram-eksperimentets konklutioner omkring tiltroen til autoriteter stadig er gældende.

Milgram ønskede at undersøge hvordan eksistentielle forhold som orden, regler, normer, lydighed og pligtfølelse påvirker det enkelte menneskes valgfrihed, uafhængighed, samvittighed og eventuelt modvilje mod en autoritet.

Hensigten var at finde en forklaring på hvordan kollektivistiske styrer, som for eksempel Nazi-Tyskland under 2. verdenskrig kunne klare, at få store dele af befolkningen til at godtage og udføre grusomme handlinger imod andre mennesker uden at de ville nægte, eller gøre oprør.

Milgram stillede spørgsmålstegn ved om det kunne tænkes at Adolf Eichmann og hans millioner medskyldige i holocaust bare fulgte ordre og var bundet af lydighed til en autoritet med egne regler.

Læs om Milgram-eksperimentet
 

Læs om Job-resource-profilen på den perfekte Jobkonsulent
 

Læs om et jobsøgningskursus med livet som indsats
 

Læs om et kursus ved en privat aktør anbefalet af Jobcenteret
 

læs om det Kommunale Jobcenter der betaler en kvart million til lægekonsulent
 

Læs om SFI undersøgelsen der påviser, at Jo mere aktivering, des ringere chance for arbejde
 

Læs om de Arbejdsløse der bliver groft udnyttet