RV: Fremsynet aftale om mediestøtte

Pressemeddelelse
RV: Fremsynet aftale om mediestøtte
(Modtaget pr. E-Mail 18.01.2013 kl. 14,21)
Pressetjenesten, 18-jan-2013
Radikale Venstre er overordentligt glade for resultatet af forhandlingerne om en ny mediestøtte

De langstrakte forhandlinger om mediestøtten har kastet en fremsynet aftale af sig, der tager det moderne mediebillede seriøst.

Radikale Venstres medieordfører Linda Kristiansen udtaler:
“Mediebrugernes vaner ændrer sig og medierne er derfor også nødt til at sadle om. Og det kræver en omlægning af mediestøtten, hvorfor vi nu flytter støtten fra distribution til redaktion. Det er ikke formen, men indholdet, der er vigtigt og derfor tror jeg også at denne fokusering af midlerne vil være med til at løfte kvaliteten af vores nyheder.”

Ny indfasningsordning
Omlægningen vil betyde mere for nogle medier end andre, og derfor indeholder aftalen en indfasningsordning over tre år, så de enkelte avishuse har tid til at tilpasse sig og lægge en strategi.

“Der har været en masse debat om støtten til de ideelle blade ville forsvinde eller ej. Og det gør den ikke, men vi halverer puljen til 20 millioner kroner over de næste tre år og gør det samtidig lettere at søge midler fra hovedpuljen”.

I de tre år, hvor aftalen nedjusterer puljen til de ideelle blade, vil der blive tilbudt hjælp til skift af platform.

Bedre muligheder for innovation
Der bliver med aftalen indført en innovationspulje, der skaber mulighed for den nytænkning, som et nyt medielandskab kræver.

Aftalen afsætter 20 mio. kr. til projektstøtte til opstart af nye medier og udvikling af eksisterende.

“Vi har faktisk rigtig mange super gode, men små, medier, som vil have gavn af en håndsrækning for at kunne udvikle sig – og jeg glæder mig virkelig til at se resultaterne af innovationspuljen, for jeg tror og håber at vi i fremtiden vil se nogle gode, kreative og konstruktive nyheder udfolde sig,” siger Linda Kristiansen og slutter:

“Umiddelbart synes jeg det er svært at være andet end super glad for det dette resultat – og for at enhedslisten har været en god og konstruktiv medspiller. Jeg er dog lidt ærgerlig over, at oppositionen ikke ville bidrage til aftalen.”

For yderlig læsning.

Hjemmesiden //radikale.dk