SF: Arbejdsløse bør advares mod svindel-firma


Arbejdsløse lokkes til at arbejde for firma, der lever af svindel med kreditoplysninger.

Når politiet er overbevist om svindlen, bør ledige advares på Arbejdsmarkedsstyrelsens hjemmeside, jobnet.dk – siger SFs arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen, der nu går til Inger Støjberg med forslaget. Skriver SF i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
Arbejdsløse leder med lys og lygte efter at få et job.
Det skal ikke misbruges af et svindel-firma, mener SFs arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

Baggrunden er, at firmaet Sierra Express svindler sig til kreditkortoplysninger, som firmaet bruger til at købe luksusvarer på nettet.

I store annoncer tilbydes jobsøgende 10.000 kr. pr. måned for hver uge at modtage og videresende et par pakker med dyre mobiltelefoner, kameraer, smykker m.v. til udenlandske modtagere.

Men både politiet og det danske Dankort-selskab NETS (tidligere PBS) siger til Ekstra Bladet i dag, at der er tale om et meget professionelt svindel-firma.

Vi har 170.000 arbejdsløse, der er meget sultne efter at få et job.
De kan ikke se på annoncerne, at der er tale om en kriminel virksomhed, som de også selv kan blive straffet for at deltage i.

Derfor bør de advares mod at tage arbejde for firmaet.
Når politiet – som i dette tilfælde – er overbevist om at der er tale om svindel, bør Arbejdsmarkedsstyrelsen skrive på deres hjemmeside jobnet.dk, at der for øjeblikket er en politimæssig efterforskning i gang mod firmaet.

Så kan den enkelte ledige i stedet søge job hos andre virksomheder eller institutioner.

Dermed undgår arbejdsløse også den alvorlige risiko for at blive opsøgt af de østeuropæiske gangstere, der måske står bag svindlen, siger SFs arbejdsmarkedsordfører. Ifølge pressemeddelsen fra SF.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her