SF: Birthe Rønn må følge Grækenlandsdom

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har netop afgjort, at det er imod konventionerne at oversende en asylansøger til at få behandlet sin sag i Grækenland, fordi Grækenlands asylsystem er brudt sammen. Skriver SF i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
Sagen har konsekvenser for asylansøgere i Danmark og SF’s asylordfører Astrid Krag er glad for, at dommen endelig slår fast, at et land ikke uden videre kan overlade asylansøgere til Grækenland.

-Landene omkring os har for længe siden taget konsekvensen af situationen i Grækenland og stoppet oversendelserne.

Det er pinligt, at der skal en dom til, før integrationsministeren også må anerkende situationen.

Nu må også Birthe Rønn indrømme, at Grækenland ikke laver en reel behandling af asylsager og komme en handlingsplan for, hvordan vi sikrer, at de asylansøgere i Danmark, som står til oversendelse til Grækenland, får behandlet deres asylansøgning.

De sidder nu i et retsligt ingenmands-land mellem Danmark og Grækenland.
Jeg håber, at Birthe Rønns tænkepause efter dommen ikke bliver for lang, men at hun trækker i arbejdstøjet hurtigt.

Dublinforordningen siger, at asylansøgere skal have behandlet deres sag i det første land i forordninger, de kommer til.

Men forudsætningen for dublinforordningen er, at alle landene i den overholder menneskerettighederne og foretager en ordentlig og seriøs sagsbehandling af asylansøgernes sager.

Dommen omhandler netop, at Grækenland ikke gør dette.
-Som sent som i dag viste en reportage i Jyllands-Posten de elendige forhold.

Dommen er først og fremmest en sejr for asylansøgerne
Integrationsministerens har stædigt insisteret på at holde asylansøgerne på mellemhånd, selvom hun tidligere har anerkendt de elendige forhold i Grækenland, så må dommen siges at være et nederlag for hende. Skriver SF i sin pressemeddelse.

For yderlig læsning

sf.dk/seneste-nyt