SF: Løkke saboterer dansk EU-formandskab

Det er igen og igen blevet bekræftet at Lars Løkke er en elendig international forhandler. Skriver SF i en pressemeddelelse

-Og fortsætter
Senest har flere chefforhandlere kritiseret Lars Løkkes indsats ved COP15 i Wikileaks dokumenter.

Når Danmark overtager EU formandskabet i 2012 skal der et anderledes internationalt format til at løfte opgaven.

At stå i spidsen for et formandskab kræver internationale kontakter, styr på substansen og, store forhandlingsevner.

Alt sammen egenskaber Lars Løkke ikke ejer og som sætter ham ude af stand til at stå i spidsen for EU.

“Derfor er det glædeligt at der kommer et valg senest i november 2011, men det er dog så tæt på overtagelsen af formandsskabet at det vil være påkrævet at VK-regeringen tager deres ansvar voksent og allerede nu påbegynder forberedelserne” udtaler Pia Olsen Dyhr, EU-ordfører for SF

Så sent som for 14 dage siden udtalte Lene Espersen til Politiken at hun ikke ville bruge penge på det kommende EU-formandsskab, en udtalelse som Lars Løkke bør korrigere snarest hvis Danmark ikke skal risikere endnu en international fadæse som COP15 var.

“En grundig forberedelse vil kræve tæt dialog med dem der har værtsskabet nu, det vil kræve at vi allerede nu begynder at lægge budgetter og finder økonomien til afholdelsen.

EU befinder sig i en dramatisk tid som Danmark ikke må medvirke til at forværre.

SF vil derfor forlange at få svar på hvordan Lars Løkke har tænkt sig at løfte opgaven med forberedelserne, hvem han vil sætte i spidsen for det som magter internationale opgaver, samt hvordan han vil finde de nødvendige midler” afslutter Pia Olsen Dyhr sin pressemeddelelse.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF her