SF: Regeringen dræber væksten


 

Danskerne har mistet tilliden til, at vi kan skabe arbejdspladser i Danmark igen.

63 pct. af befolkningen tror ikke på, at en ny regering kan genskabe de mere end 170.000 jobs, vi har tabt under krisen.

Det viser en undersøgelse i Børsen i dag.

Skriver SF i sin pressemeddelelse
–og forsætter
SFs vækstordfører Steen Gade finder det beskæmmende, at der ikke er mere optimisme i den danske befolkning omkring styrken i dansk erhvervsliv.

Han siger: Regeringen har åbenbart haft held til at trække den sidste optimisme ud af danskerne.

De dræber troen på vækst med deres forklaringer om, at det alene er krisen – ikke VK-regeringens politik – der har skabt jobtabet, og at vi er nødt til at gå sparevejen.

Sandheden er jo en anden. Regeringen har i flere år overset faresignaler for dansk erhvervsliv: Produktiviteten og salget af nye produkter har ligget i den lave ende. Regeringen har troet på, at konkurrencevenen kunne forbedres gennem lettelser af skatten – og satsning på generelle rammevilkår. Det har vist sig at være den forkerte medicin. Vi kan ikke konkurrere på prisen.

SF har en anden vej – vækstvejen. Vi skal igen have et innovativt dansk erhvervsliv, der kan få en høj pris for de varer de producerer.

Det kræver, at vi skaber efterspørgsel efter nye produkter og ideer samt uddanner og efteruddanner arbejdsstyrken maksimalt. Det er desværre ikke tilfældet i dag.

Vi tror på vækstvejen. Globaliseringen er også en chance for dansk erhvervsliv. Der kommer stadig flere rige kinesere, indere, brasilianere mv. der har råd til at købe vores produkter, også selv om de ikke er de billgste.

-Vi skal derfor have en langt mere ambitiøs dansk erhvervspolitik.
Hvor vi satser på sektorer med udsigt til global vækst.

Hvor vi styrker efterspørgslen efter højværdiprodukter gennem vores offentlige indkøb og gennem en ambitiøs regulering blandt andet på miljøområdet.

Og så skal vi på den korte bane have gang i væksten og dermed optimismen med fremrykkede offentlige investeringer, samt gang i produktiviteten i virksomhederne gennem muligheder for straksafskrivninger af maskiner.

På den måde skaber vi nye arbejdspladser i Danmark

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF