SF: Syv timers ugentlig idræt suser forbi målet

Kulturministerens inspirationskatalog er rig på flotte ord, men mangler realitetssans.

SF savner konkrete initiativer, der skal forvandle visionerne til handling. Skriver SF i sin Pressemeddelelse

-Og fortsætter
– Hvis alle danske børn og unge har så gode muligheder for syv timers ugentlig motion, hvorfor bliver flertallet så federe?

Denne hysteriske glæde, over at mulighederne skulle være så gode, spænder ben for de virkelige udfordringer og rammer de, der ikke drømmer om en tilværelse som professionel fodboldspiller, men mest af alt bare ønsker at lege med vennerne, siger Pernille Frahm, SFs idrætsordfører.

Kataloget bringer gode eksempler på, hvordan børn kan røre sig mere, og det er en lettelse, at Carinas Christensen pudekampe, der helst skulle foregå lige inden sengetid, er taget ud som eksempel på en idræts-aktivitet, men samtidig udstiller kataloget også kulturministerens manglende evner til at lave forpligtende aftaler på idrættens områder.

I praksis er kataloget en understregning af at man, når det kom til stykket, ikke kunne få Breddeidræts-udvalgets ønske om en reel politisk handlingsplan for syv timer om ugen igennem.

– Hvis idrætten ikke i højere grad medvirker til at løse sociale udfordringer blandt børn og unge, så har idrætten for alvor svigtet.

Kataloget er veltænkt, men jeg savner virkelighedens gode eksempler, der bygger bro mellem ressourcesvage børn og unge og idrættens inspirerende univers, eksempelvis gadesport-initiativet GAM3, der denne sommer bl.a. når ud til børn i Avedøre, siger Pernille Frahm.

Det skal desuden understreges, at idrættens organisationer, i samarbejde med Kommunernes Landsforening og de enkelte kommuner, i fremtiden må styrke deres dokumentations-indsats på idrætsområdet for at opretholde en pengestrøm så stor til idrættens organisationer, som tilfældet er.

Derfor må der mere systematisk laves evalueringer, som er uafhængige af idrættens egne midler og organisationer. Skriver SF i sin pressemeddelelse.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF her 

1 comment on SF: Syv timers ugentlig idræt suser forbi målet

  1. Hej DF-nyt,

    Tak for at tage en ekstremt interessant problemstilling op. GAM3 er heldigvis ikke de eneste, som arbejder dedikeret for at få flere unge på gadeplan i gang med et aktivt fritidsliv. Sammen med skaterne, parkour-udøverne og mange andre, vil vi med bevægelsesglæden i centrum over det næste år forsøge at samle de gode kræfter i gadeidrætten. Målet er at sikre, at flest muligt unge lever op til målsætningen om syv timers ugentlig aktivitet – og i øvrigt får et godt liv.

    mvh,
    Simon

Comments are closed.