SF: Transportministeren skal redegøre for farceagtig indblanding i DSB

I dag er det kommet frem, at transportministeren har talt usandt.

Ministeren sagde i lørdags, at ministeriet ikke vidste, at DSB lånte penge ud til DSB First, men det oplyste DSB ministeriet om flere gange sidste efterår, kan Dagbladet Politiken i dag afsløre. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
Nu kalder Anne Baastrup, SFs trafikordfører, Hans Christian-Schmidt i samråd.
Det er efterhånden meget svært at have tillid til transportministeren.

Farcen fortsætter på daglig basis.
I dag er det kommet frem, at ministeren har talt usandt i forhold til om transportministeriet vidste, at DSB lånte penge til DSB First.

I søndags kom det frem, at ministeren angiveligt har udøvet censur mod en kritisk artikel i et DSB-blad. Og at han har blandet sig i, om DSB-kioskerne i hans valgkreds skal sælge udlandsbilletter til kunderne eller ej.

Det er simpelthen for langt ude, og nu vil jeg kræve en redegørelse fra transportministeren om hans rolle i sagen.

Derfor har jeg kaldt ham i samråd, udtaler Anne Baastrup og fortsætter
Alt imens disse for ministeren dybt pinlige historier florerer i medierne, kæmper DSB en hård kamp for at komme på ret køl midt i en af selskabets største kriser.

Ministeren burde som ejer af DSB være optaget af, at få selskabet tilbage på skinner, men ministeren bruger al sin tid på at piske en stemning op i forsøget på at fjerne fokus fra sine egne uheldige sager.

Sidste uge konkluderede en advokatundersøgelse fra Bech-Bruun stik imod kammeradvokatens konklusion, at DSBs lån til DSB First ikke var ulovlig statsstøtte.

Advokatundersøgelsen blev afleveret til DSBs bestyrelse for tre uger siden, men hemmeligholdt til i sidste uge.

At advokatundersøgelsen fra Bech-Bruun er blevet hemmeligholdt i 14 dage tyder på, at nogle har kæmpet imod en offentliggørelse, fordi konklusionerne er meget kritiske for transportministeren.

Der vælter hele tiden nye skeletter ud af skabet, og ministerens rolle er stærk kritisabel.

Med det nye advokatnotat står det nu klart, at baggrunden for de mange voldsomme beslutninger i DSB, med bl.a. fyringer af flere direktører mv. er resultat af en minister, der har buldret frem for at fremstå handlekraftig og piske en stemning op på det tyndest mulige grundlag uden at tage hensyn til de mange mennesker, der har brug for et stærkt DSB og de tusindvis af medarbejdere, der gerne vil være stolte af deres arbejdsplads, slutter Anne Baastrup.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF