SF: Vi har ikke råd til social dumping

Alt for mange udenlandske virksomheder slipper godt fra at arbejde i Danmark uden at være registreret, betale skat og moms.

Det vil SF sætte en stopper for.
Skriver SF i sin pressemeddelelse –og forsætter

Det grå arbejdsmarked med social dumping og sort økonomi er en realitet i Danmark.

Mange danske virksomheder har ikke råd til at gå glip af arbejdsopgaver på grund af den voksende unfair konkurrence fra udenlandske dumpingvirksomheder.

Udenlandske virksomheder får simpelthen arbejdsopgaverne i Danmark, siger Pernille Frahm, MF, SF’s folketingskandidat i Hvidovre.

Den sociale dumping vedrører løn- og arbejdsmarkedsforhold, som ofte er koblet til både legal og mindre legal skatteunddragelse.

Derfor bakker SF op om kravet fra Bygge- Anlægs- og Trækartellet (BAT-kartellet) om flere ressourcer, der understøtter myndighedernes mulighed for effektiv kontrol overfor udenlandske virksomheder, der ikke lever op til krav og glædende lovgivning.

– Fagbevægelsen yder en flot indsats mod social dumping. Men den kan ikke klare det selv og har brug for hjælpende hånd, siger Pernille Frahm.

Derfor vil SF gøre noget ved den sociale dumping. I morgen den. 5. september tager SF og BAT-kartellet på besøg hos flere arbejdspladser for at tale løn- og arbejdsforhold med de ansatte. Pernille Frahm starter ved Malernes Hus i Københavns nordvestkvarter og tager derefter på besøg i Valby, Vesterbro og Sydhavnen.

– Formålet med vores besøg er, at vi skal sikre danske lønforhold på alle danske arbejdspladser, og så skal alle være ansat på overenskomst.

Samtidig skal vi sikre, at udenlandske virksomheder og deres medarbejdere betaler skat og moms i Danmark, siger Pernille Frahm. Ifølge pressemeddelelsen fra SF.

For yderlig læsning

Se seneste nyt fra SF her