Styrk kravene til et godt arbejdsmiljø og gør dem lettere at opfylde

020920132150

Styrk kravene til et godt arbejdsmiljø og gør dem lettere at opfylde. Socialdemokraternes Ole Christensen sender onsdag d. 25. sin rapport om at sikre sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen til afstemning i Europa-Parlamentet I Strasbourg. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Egeninitiativrapporten opfordrer EU-Kommissionen til at komme i gang med at bekæmpe kræftfremkaldende stoffer på rabejdspladserne, sikre rimelige arbejdstider og fremme ligestilling.

Strategien lever op til devisen devisen: hellere købe en ordentlig stol i dag end reparere en rygskade i morgen.

For Margrete og De Grønne er det dog især vigtigt at rapporten også er kritisk over for Kommissionens såkaldte ‘bedre regulering’ og REFIT-process, hvor der ryddes op i EU-reglerne.

For når Kommissionen vil ’rydde bureaukrati af vejen’ for de små erhvervsdrivende ved at slække sikkerhedskravene til mindre virksomheder, overser Kommissionen at mindst ligeså meget stress og mindst lige så mange arbejdsulykker opstår på små arbejdspladser som på de store.

Den administrative byrde skal ikke lettes ved at slække på sikkerhedskrav, men ved at gøre kravene mere klare og indrapporteringen nemmere.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her