Tak for i år fra Margrete

Tak for i år fra Margrete
2015 var et hektisk år. Jeg vil især fremhæve at det lykkedes at komme igennem med ‘min’ lov for at begrænse forbruget de lette plastikbæreposer i EU dramatisk. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
I løbet af få år vil vi EU-borgere opleve at forbruget af bliver nedbragt med over 80 milliarder årligt om ti år.

3. december stemte danskerne nej til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning.

Efter en lang og hård kampagne vil nej’et nu kræve en omfattende diplomatisk indsats hvis Danmark skal kunne komme med i bare en smule af den vigtige fælles EU-lovgivning på retsområdet.

Der vil dog under alle omstændigheder højst blive tale om mangelfulde kopiaftaler om fx Europol.

I COP21 I Paris i december skrev verdens lande under en på en ny klimaaftale der giver håb for en ny positiv global klimakurs.

Men den er så også indledning til et meget stort arbejde. Fx vil den tvinge den sløve danske regering til at komme i gang igen med ordentlige klimainitiativer.

Også mange andre udfordringer venter på os.
Kampen for fair medicinpriser og mere gennemsigtighed i medicinalindustrien forudser jeg vil fylde meget – også i 2016.

Heldigvis er der større og større bevidsthed om at den vigtige branche fortsat trænger til at blive set grundigt efter i sømmene.

Jeg ser frem til mange spændende og vigtige politiske kampe i 2016 sammen med SF og andre gode kræfter i Danmark og resten af EU. Og blandt andet til det formål skal der hentes kræfter, og også derfor ønsker jeg jer en glædelig jul og et godt nytår.
Vi vender tilbage herfra mandag den 11. januar 2016.

For yderlig læsning

/sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her