Ud af krisen på vedvarende energi

Den Grønne Gruppe rykker i denne uge til Spanien bl.a. for at se nærmere på mulighederne for at trække Spanien ud af den økonomiske krise ved at satse på vedvarende energi. Skriver SF i sin pressemeddelelse, modtaget den 06-05-2013 kl. 15:35.

-Og fortsætter
Med en arbejdsløshed på den forkerte side af 25 % står Spanien over for en næsten uoverkommelig opgave med at få de offentlige finanser tilbage på rette spor.

Beregninger har dog vist, at man ved at satse helhjertet på spansk grøn omstilling kan skabe en million nye jobs inden 2020.

Men på trods af dette store potentiale for grønne arbejdspladser har den spanske regering valgt at beskære tilskuddet til vedvarende energi for at nedbringe de offentlige udgifter.

Det er ikke bare en forkert satsning, det kan også blive en bombe under de energiproducenter der i disse år satser massivt på energi fra vind, sol og vand i Spanien.

Den Grønne Gruppe mødes i denne uge i Madrid med spanske virksomheder og interessenter der vil have Spanien tilbage i førertrøjen for vedvarende energi.

Her og mange andre steder kan denne langsigtede satsning blive en af de vigtigste veje ud af den aktuelle krise.

I forlængelse af det, afholder Det Europæiske Grønne Parti forårskongres med deltagelse af SFs næstformand, Peter Westermann.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her