Ugebrevet A4.dk – Danmark har nu Europas yngste regering

Statsminister Helle Thorning-Schmidt står i spidsen for Europas yngste regering, hvor ministrene kun har en gennemsnitsalder på 42,8 år.

Og Danmark slår også en anden rekord ved at have den yngste minister overhovedet i EU, nemlig den 26-årige skatteminister, Thor Möger Pedersen, SF. Skriver Ugebrevet A4.dk i deres pressemeddelelse

-Og fortsætter
JUNIORHOLD Danmarks nye ministerhold vækker opsigt i Europa.
Hvor ministre fra Grækenland, Irland og Ungarn ofte har grånende tindinger og en dåbsattest fra 1940erne eller 1950erne, så står Helle Thorning-Schmidt nu i spidsen for Europas yngste regering.

De 23 ministre i den nye S-SF-R-regering har en gennemsnitsalder på 42,8 år, og det er hele otte år yngre end gennemsnitsalderen for ministre i resten af Europa, viser en kortlægning som Ugebrevet A4 har gennemført.

Gennemsnitsalderen for 477 ministre i Europa i dag er knap 51 år.
Den ældste regering i Europa er den græske med en gennemsnitsalder på 56,5, og her finder man også Europas alderspræsident blandt ministre, der har fejret sin 82. fødselsdag i år.

På andenpladsen blandt ministerseniorerne er det irske ministerhold, der har en gennemsnitsalder på 56,3 år, og i Ungarn og Holland er ministrene 55,4 år.

Estlands ministerhold er med 44,3 år i gennemsnit det næstyngste ministerhold i Europa.

Men Danmark er med sine bare gennemsnitlige 42,8 år det suverænt yngste ministerhold.

Hele otte af de nyudnævnte ministre på Thornings hold er i 20erne og 30erne.
Det gælder den krævende finansministerpost, der er besat af den 38-årige Bjarne Corydon (S), der i parentes bemærket også er den yngste finansminister nogensinde i Danmark.

Også den nye beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er med sine kun 33 år med til at trække gennemsnitsalderen i regeringen ned.

Reference
pressemeddelelse fra, Ugebrevet A4.dk
Hjemmeside //ugebreveta4.dk/2011/201140/Tirsdag/Europas_yngste_regering-presse