Ugebrevet A4.dk: Efterlønspenge kan forværre statens milliardunderskud

Ugebrevet A4.dk: Efterlønspenge kan forværre statens milliardunderskud
FORBRUGSFUSER For at sætte flere penge i omløb og dermed sætte gang i den økonomiske vækst, har regeringen besluttet, at danskere, der har indbetalt til efterlønsordningen, kan få lov at få pengene udbetalt næste år.

Skriver Ugebrevet A4.dk -Og fortsætter
I alt har regeringen sat 17 milliarder kroner af til tilbagebetaling af efterlønsbidrag til personer, der framelder sig efterlønsordningen.

Men planen kan blive dyrere for staten end budgetteret.
For en ny undersøgelse fra Ugebrevet A4.dk viser, at langt flere danskere end antaget, kan finde på at hæve deres efterlønsopsparing.

Til gengæld svarer relativt få, at de vil bruge pengene til forbrug.
Dermed risikerer staten at komme til at punge ud med helt op til 33 milliarder kroner næste år, samtidig med at effekten kan blive langt mindre, end regeringen har regnet med.

Kun 12 procent af dem, der kan få flere penge mellem hænderne, har nemlig tænkt sig at omsætte dem i forbrug.

Tre ud af fire danskere vil i stedet bruge pengene til opsparing eller afbetaling på gæld.

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.dk blandt danskere, der har indbetalt til efterlønsordningen, og som samtidig har mulighed for i 2012 at framelde sig ordningen og få gennemsnitlig 40.000 kroner udbetalt skattefrit.

Få har bestemt sig
15 procent af dem, der har betalt til efterlønsordningen, har ifølge undersøgelsen allerede besluttet sig for at framelde sig og få deres bidrag udbetalt.

Yderligere 40 procent overvejer at framelde sig.
Dermed kommer staten til at tilbagebetale efterlønsbidrag for et sted mellem 9 og 33,2 milliarder kroner i 2012 afhængig af, hvor mange der i sidste ende beslutter sig for at melde sig ud af efterlønsordningen. Skriver Ugebrevet A4

Reference
//ugebreveta4.dk/2011/201136/Torsdag/Efterloenspenge_kan_forvaerre_statens_milliardunderskud-UgebrevetA4_08-09-2011

For yderlig læsning


Ugebrevet A4.dk: Ledige må snart gå fra hus og hjem