Ugebrevet A4.dk: It-millioner til folkeskolen syltes

Godt ni måneder efter, at regeringen første gang lovede 500 millioner kroner til at udvikle it i landets folkeskoler, er der nu skabt usikkerhed om, hvorvidt pengene nogensinde kommer ud til børnene. Skriver man på hjemmesiden, ugebreveta4.dk/
-Og fortsætter
VK-regeringen har ellers flere gange fremhævet, at it i folkeskolen er et vigtigt skridt på vejen til at nå målet om, at danske folkeskoleelever i 2020 bliver blandt de dygtigste i verden.

Op til jul sidste år lovede tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard (V) at »øremærke« 500 millioner kroner til at hæve it-standarden i landets folkeskoler.

Pengene ville ministeren hente i regeringens milliardstore teknologifond, ABT-fonden, og både Tina Nedergaard og Undervisningsministeriet vidste, at fonden på dette tidspunkt allerede havde forhåndsgodkendte it-projekter fra op mod ti kommuner liggende.

Projekter som kun manglede penge for at blive realiseret.
Trods dette har fonden, her ni måneder senere, endnu ikke bevilget en eneste krone, selv om der, ifølge ABT-fonden, er helt op til 174 millioner kroner, der skulle have været frigivet i foråret. Skriver man på hjemmesiden, //ugebreveta4.dk/

Reference
hjemmesiden, //ugebreveta4.dk/2011/201136/Fredag/It-millioner_til_folkeskolen_syltes

For yderlig læsning

Fra 59.000 til 65.000 fattigdoms-ramte børn