Ugebrevet A4: Løkkes tal for arbejdsløse er kun en halv sandhed

TALKRIG »Langtidsledigheden er steget lidt, men den er lavere end under Nyrup«.
Sådan sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han søndag i TV for tredje gang i valgkampen mødte sin modkandidat, Helle Thorning Schmidt (S), i et politisk sværdslag om Danmarks fremtid. Skriver Ugebrevet A4 i deres pressemeddelelse

-Og fortsætter
Det var langtfra første gang, statsministeren i valgkampen benyttede lejligheden til at påpege, at Danmark under hans ledelse kun har lidt minimal skade under krisen, og at socialdemokraterne næppe ville have sikret en bedre beskæftigelse.

Blandt andet nævner Løkke også påstanden i hans “huskeseddel til Helle”.
Og opgørelsen, den såkaldt registrerede langtidsledighed, giver da også Lars Løkke Rasmussen ret.

I juni i år var der 60.117 langtidsledige, mens den laveste langtidsledighed registreret under den seneste socialdemokratiske statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, lå på 73.077 ifølge tal fra Finansministeriet.

Det var i november 2001 umiddelbart før regeringsskiftet.
Men problemet er bare, at den registrerede bruttoledighed, som Finansministeriet bruger, kun er én ud af tre anerkendte målestokke for arbejdsløshedens omfang.

Finansministeriets tal fortæller kun, hvor mange der modtager dagpenge fra en a-kasse eller er jobklare kontanthjælpsmodtagere og har været uden arbejde i 9,6 måneder.

Ikke noget om, hvor mange der mangler job, men ikke er berettiget til dagpenge og heller ikke kan få kontanthjælp, fordi de har penge på bankbogen eller en ægtefælle, der tjener for meget.

Metoden er afgørende skriver Ugebrevet A4

Reference
Webstedet //ugebreveta4.dk/2011/201137/Onsdag/Usikkerhed_om_Leokkes_tal_for_langtidsledighed.

For yderlig læsning

Jobbanken