Brevik-webhad Uriasposten.net

Brevik-webhad Uriasposten.net
Anders Breivik edderkoppespind af had

The Guardian har kortlagt de websider Anders Breivik linker til, og de sider, der linker tilbage til Breiviks manifest.

The Guardian nævner 8 indgående link og 53 udgående link til netværket.

Kim Møller som driver Bloggen, har flere gange brystet sig af at der kun var et direkte link til hans Blog i Anders Breiviks manifest, hvilket er ganske korrekt.

Linket var til nogle skriverier som var lagt online den 11. april 2006. og som omtaler en kronik på Jyllandsposten formodentlig skrevet af Poul Erik Andersen.

Opdatering den 23-07-2013.
Den omtalte JP-kronik Kim Møller bloggede tilbage i 2006, var IKKE skrevet af den herunder nævnte journalist, -men af en tidligere domprovst med samme navn. Se fx. Pouleandersen.dk. -Fortæller Kim Møller på sin Blog, da han åbenbart har fravalgt, at benytte kommentarfeltet eller min E-Mail-adresse, her på Bloggen. -Jeg beklager naturligvis og undskylder forvekslingen som er utilsigtet.

Desværre ændre det ikke på The Guardians kortlægning.
Overskriften lyder: Poul E. Andersen om salamiskiverne der bliver tykkere og tykkere –forklædt som ‘dialog’ (Det kan ses som et screendump her)

Guardian skriver bl.a:
Anders Breivik manifest afslører en subkultur af nationalistiske og islamofobiske hjemmesider, der forbinder det europæiske og amerikanske yderste højre, i en paranoid alliance mod islam, der også har rod i nogle demokratiske valgte partier.

100320131025

Et sted, hvor disse tråde flettes er på Bloggen, Brussels Journal, en hjemmeside drevet af den belgiske katolske MEP Paul Belien (Ses herover i midten med hånden i inderlommen), et medlem af det højreekstremistiske parti Vlaams Belang. Billedet er fra Vlaams Belangs besøg i Trykkefrihedsselskabet den 18. april 2009.

Partilederen Filip Dewinter, (Ses herover med hånden under hagen) fra partiet Vlaams Belang.
Partiet har haft en stor opsat hyllest-artikel til Pia Kjærsgaard i deres medlemsblad.

The Guardian nævner endvidere, at nogle af disse partier er repræsenteret i parlamenterne: Det danske Dansk Folkeparti, Geert Wilders hollandske Frihedsparti, det franske Front National, det norske Fremskridtspartiet (Breivik var kortvarigt, medlem), det svenske Sverige Demokraterne samt det ungarske parti Jobbik.

Andre, som EDL, var frynse-grupperinger, men de spænder over hele Europa og er forenet af fjendtlighed overfor muslimer samt mod den Europæiske Union (EU).

Du kan læse mere på The Guardian her

For yderlig læsning

Counter-jihadister – Danmark
 
Er Uriasposten Højreekstremistisk? 2.0
 
 Muppet Show på Fyens Stiftstidende
 
Skole-massemorder inspireret af Anders Breivik
 
Uriasposten analyser rapport om ”Politisk ekstremisme i Danmark”
 
Filip Dewinter fra det belgiske parti Vlaams Belang, klager over plakatkunst