Vælgerflugten fortsætter fra Dansk Folkeparti og De Konservative

Vælgerflugten fortsætter fra Dansk Folkeparti og De Konservative
Mange af Dansk Folkepartis vælgere føler sig svigtet og forrådt af politikernes falske løfter og løgne.

Greens Analyseinstitut har spurgt 1,079 vælgere fra mandag til onsdag, hvem de vil stemme på, og kun 10,7 procent peger på Dansk Folkeparti mod 13,9 procent ved seneste valg.

040120131019Det er ganske givet at vælgerne reagerer på grund af lovforslag, som de opfatter som værende en afsløring af Dansk Folkepartis falske sociale profil.

Dansk Folkeparti indgik i sidste uge en aftale med regeringen om at skære i både børnecheck og dagpengeydelser, og dermed har partiet været i medierne med en helt anden dagsorden end tidligere, hvor Dansk Folkeparti kunne gå sejrrigt ud af eksempelvis finanslovforhandlinger med ældrechecks og andre velfærdsgoder.

De konservative bakker op med forslag om at danskerne skal betale for flere offentlige ydelser selv, skatten skal sættes ned, og overførselsindkomsterne skal målrettes de svage.

Sådan lyder overskrifterne i en konservativ plan, der ifølge justitsminister Lars Barfoed (K) indvarsler et opgør med velfærdsstaten, som den har udviklet sig de seneste årtier.

Problemet er bare, – at man aldrig har villet definere hvem der er de ‘svage’ – det giver partierne frit valg på alle hylder, – så fattigdom og armod kan sprede sig ganske uhæmmet uanset hvem man er – eller på hvilken måde man har forsøgt at sikre sig imod en social nedtur.

For yderlig læsning.

Fagfolk mener at ledige taber på reform