Vælgere hænger Dansk Folkeparti til tørre

Vælgere hænger Dansk Folkeparti til tørre
Fremskridtspartiet kom i Folketinget for første gang med 28 mandater ved det såkaldte jordskredsvalg i 1973, og partiet var repræsenteret i Folketinget indtil 1999.

2700620152105

Splittelse svækkede partiets holdbarhed og Mogens Glistrup fik flere dommen bl.a. i forbindelse en skattesag og flere racisme sager, – med hans deraf følgende fravær fra Folketinget i flere år, – blev en stærkt medvirkende faktor til en dalende tilslutning til partiet.

Ole Maisted og bl.a. V.A. Jacobsen brød med Fremskridtspartiet i foråret 1984 i protest mod partiets linje og Pia Kjærsgaard forlod Fremskridtspartiet i 1995, – efter at hun og hendes fløj kom i mindretal ved en intern afstemning i partiet.

Hun stiftede derefter Dansk Folkeparti, som  udgjorde en selvstændig folketingsgruppe på 4 medlemmer.

Folketingsvalget 2015.
Dansk Folkeparti sikrede sig hele 37 mandater ved Folketingsvalget,
men mangler viljen til, at gribe ud efter regeringsmagten.

Nærmest grædende, hænger Dansk Folkepartis vælgere, partiet til tørre på Facebook. Modløse og fortabte kommentarer ses i en uendelighed.

TABERE – står der mellem linjerne, med store bogstaver. Gå nu i regering! Ønsker I endnu en folkeafstemning om et halvt år? Tag nu et ansvar! Skriver brugeren Natalia Erdmann således i kommentarsporet til et opslag på partiformand Kristian Thulesen Dahls Facebook-side.

Og det fortsætter i en lang trist uendelighed.
– Kom nu i gang med at tage ansvar. Det er ikke for sjov, at så mange danskere har stemt på dig, inklusive mig selv, skriver Carsten Lauritsen.

– Hvor er det sørgeligt, I ikke går med i regering. Skuffende, at I løber fra jeres ansvar. Det er for nemt at stå ved siden af og råbe op, skriver Karin Aastrup Holmer-Jensen

– Jeg er ufatteligt skuffet over, at I ikke gå med i regering.
Det er sidste gang jeg har stemt DF, skriver Mia Larsen.

Når man drysser sådan lidt rundt på det sociale medie, så ser man teksten “Jeg er meget skuffet over DF, kommer der snart valg igen for de ikke min stemme” – gentaget gang på gang i utallige variationer.

– Det er ren Anders And det her. Skriver Birgit Taggaard på partiformand Kristian Thulesen Dahls Facebook-side.

Under forhandlingsforløbet
– Vi vil ikke låses ind i en situation, hvor vi, fordi vi sidder i regering, pludselig ikke kan gøre mere. Nogle partier var bundet op på et regeringsgrundlag efter sidste valg, som gjorde, at de ikke kunne flytte sig undervejs i valgperioden. Den situation skal vi ikke ende i, sagde Kristian Thulesen Dahl blandt andet til mediekoncernen, TV 2.

For yderlig læsning

Ministerposter til Dansk Folkeparti?

1 comment on Vælgere hænger Dansk Folkeparti til tørre

Comments are closed.