Vestas lukninger – en ulykke for udkantsområderne

-Vestas lukningen er en ulykke for udkantsområderne i Danmark, siger SFs energiordfører Anne Grete Holmsgaard, der mener, at særligt Venstre må påtage sig ansvaret for at der ikke i tide er blevet meldt ambitiøse mål for udbygningen med vind på land og til havs i perioden frem til 2020. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
-Venstre har ganske enkelt ligget underdrejet og derfor lider hele den grønne industri i øjeblikket, siger Anne Grete Holmsgaard.

Det har også haft konsekvenser for Danmarks stemme i EU, der er blevet uendelig svag, når det gælder arbejdet for at sikre mere vindkraft i Nordeuropa, siger Anne Grete Holmsgaard.

-Der er nu et akut behov for, at der kommer en klar udmelding om, at regeringen vil satse stort på vind i de kommen 10 år, og at det bliver fulgt op med en offensiv i EU for at gøre Nordsøen og Østersøen til store havemølleområder, siger Anne Grete Holmsgaard.

-Vi kan ganske enkelt ikke blive ved med at vente og vente på klare udmeldinger -og det kan industrien, dens underleverandører og de der har mistet jobbet slet ikke, slutter Anne Grete Holmsgaard, der opfordrer regeringen til at trække i arbejdstøjet. Skriver SF i sin pressemeddelelse.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF