Vil angribe og dræbe finske politikere

Finlands sikkerhedstjeneste ind i efterforskning af planer om væbnet angreb på det finske parlament. Skriver Margrethe S. Hansen på Netmagasinet P77.dk

Og fortsætter med bl.a.
Tilbage i juni måned blev den finske sikkerhedstjeneste SUPO, gjort opmærksom på alvorlige trusler fra finske højreekstremister skrevet i det finske chatforum Thorlauta, der ligger på det anonyme Tor Netværk.

I en diskussion mellem flere finske højreekstremister på Thorlauta, efterlyste flere hjælp og råd til hvordan man uden at blive opdaget kan smugle våben ind i det finske parlament, dræbe politikere herunder flere ministre og derefter uden at blive fanget komme ud igen.

En person skrev i tråden at et angreb på parlamentet og drab på politikerne vil være ” En handling som alle i samfundet vil se på som bemærkelsesværdigt”

Diskussionen på Thorlauta startede samme dag en bevæbnet mand gik amok og dræbte 12 mennesker i en biograf i Aurora, Colorado i USA og to dage før årsdagen for den norske terrorist Anders Behring Breiviks terrorhandlinger i Oslo og massedrab på øen Utøya i Norge.

Den finske sikkerhedstjeneste SUPO og det finske rigspolitis særlige enhed for overvågning af internettet er gået ind i sagen. Ifølge en ny rapport der kortlægger ekstremisme i Finland …

Reference
Mere på Netmagasinet P77.dk

For yderlig læsning

Finnish Defence Leaguen, Mimosa DeLumppu: ‘Nope, they are not nazis’