Vil det Luxemburgske formandskab sikre ambitiøs affaldsovgivning?


Vil det Luxemburgske formandskab sikre ambitiøs affaldslovgivning?

Det luxemburgske EU-formandskab er så småt begyndt , og de forskellige luxemburgske ministre mødes i denne uge med Europa-Parlamentets udvalg på deres respektive områder. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Miljøudvalget som Margrete er medlem af, får således onsdag d.15. besøg af miljøminister Carole Dieschbourg og torsdag d. 16. juli af sundhedsminister Lydia Mutsch.

Margrete vil blandt andet stille spørgsmål til Carole Dieschbourg om hvorvidt det Luxemburgske formandskab vil være med til at sikre en ambitiøs cirkulær økonomi-pakke med bindende mål for reduktion af affald som det blev forlangt i Parlamentets såkaldte egeninitiativrapport der blev vedtaget i sidste uge i Strasbourg.

Denne rapport er parlamentets klare afvisning af Kommissionens forsøg på at svække hele projektet med cirkulær økonomi.

Du kan se de Grønnes pressemeddelelser her
 
150720151354

– Rapporten viser vejen mod paradigmeskift til fordel for en bæredygtig og innovativ økonomisk politik.

Kommissionens egne beregninger viser, at en ambitiøs cirkulær økonomi pakke kan føre til besparelser på ca. € 600 mia hvert år.

Det er fem gange mere end de mest optimistiske prognoser for de økonomiske fordele ved den planlagte frihandelsaftale mellem EU og USA.

Samtidig, hvis EU skulle opfylde sit mål effektivitet ressource i 2030, vil EU BNP stige med 1%, og der ville blive skabt en ekstra to millioner arbejdspladser.

Kommissær Timmermans skal holde sit løfte og levere en ambitiøs pakke inden udgangen af ​​dette år. Skriver de Grønne i sin pressemeddelelse.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Du kan finde den Grønne gruppe i parlamentet her