Yildiz Akdogan: Året der gik

Gode modtagere af nyhedsbrevet
Det er ved at være længe siden og derfor tid til at briefe jer lidt omkring mit nye liv udenfor Christiansborg. Skriver Yildiz Akdogan i sin e-mail

-Og fortsætter
Endnu et år er gået, og det er ingen hemmelighed, at jeg er meget glad for, at vi har fået en rød regering.

Det ærgerlige er der dog, at den politiske dagsorden har været fyldt med små dagsordener og sager som rygepolitik, salmer i folkeskolen mm.

De overordnede større sager som den økonomiske krise, ulighed, den høje ungdomsarbejdsløshed og ikke mindst Danmarks rolle i EU har til gengæld ikke fået den vægt, som jeg gerne så.

Det skyldes naturligvis flere ting blandt andet de mange personsager, som har fyldt i mediebilledet.

Afsporet debat om fattigdom
Personligt så jeg gerne værdidebatten fyldte mere i den politiske dagsorden – værdidebatten med fokus på ulighed og fællesskab.

Det ærgrer mig meget, at fattigdomsdebatten i den grad blev forkludret af to for meget mediefokuserede politikeres personlige dagsordener.

Resultatet er at Carina er blevet “prototypen” på dem, der er på offentlige ydelser og dermed “nasser-typer”, der hellere nyder frem for at yde til fællesskabet.

Det er drønærgerligt, at billedet er endt der og i den grad bruges af de borgerlige til at anfægte hele velfærdssamfundet. Derudover er det også gået ud over de mange fattige familier, som reelt ikke har råd til at fejre jul.

Mødrehjælpen har allerede givet udtryk for, at der er 700 færre familier, der får julehjælp i år i forhold til sidste år – årsagen er netop den afsporede fattigdomsdebat.

Andre hjælpeorganisationer har også udtrykt deres frustration over de mange familier, som de ikke vil få mulighed for at hjælpe.

Heldigvis sker der dog nu ændringer fra Christiansborg.
Et af de bedste lovforslag har været afskaffelserne af de fattigdomsskabende ydelser som kontanthjælpsloft, 450/220-timers reglen og starthjælpen.

Nu mangler vi blot, at debatten bevæger sig i en mere saglig retning, så de mange misforståelser og personfikserede dagsordener undgås.

Yildiz Akdogan slutter sin info e-mail, med følgende
Jeg ønsker jer alle en glædelig jul og et godt lykkebringende nytår.
Bedste hilsner
Yildiz Akdogan