Kongebesøg i Norge


Posted On maj 16 2024 by

Kongebesøg i Norge
Kongen ser vel nok fin og smart ud i den nye marine-uniform han er iført under besøget i Norge.

Du ved landet der købte verdens mest avanceret krigsskib, – Fregatten KNM “Helge Ingstad” der kolliderede med tankskibet “Sola TS” i 2018.

Ingen personskade men fregatten der havde en værdi på mere end 4 milliarder kroner blev totalskadet, skriver //nrk.no /vestland/fregatten knm Helge-Ingstad.

Det stolte skib KNM «Helge Ingstad» (F 313) var en norsk fregat af Fridtjof Nansen-klassen, opkaldt efter den berømte opdagelsesrejsende Helge Ingstad.

Fregatten blev overdraget til det norske forsvar, fra værftet Navantia i Spanien i 2009. og Fregatten sank i Hjeltefjorden i 2018 efter en skibskollision, senere kendt som Helge Ingstad-ulykken.

Skibet blev derefter hævet og nødrepareret og fragtet til Hanøytangen på Askøy, hvor det blev helt ophugget i februar 2022. Fregatten, der vejede omkring 5300 tons, blev skilt ad på Norscrap West AS’ anlæg i Hanøytangen på Askøy.

Skibet blev skåret i mindre stykker, som så er blevet lastet på skibe, der er sendt til Europa for at blive smeltet om til armeringsjern, altså jern, der kan bruges til konstruktion af, for eksempel broer og bygninger.

Fregatten KNM “Helge Ingstad” deltog i den store øvelse, Trident Juncture, i Norge.
Det skulle blive den sidste øvelse fregatten deltog i.

For yderlig læsning

Historien om fregatten Helge Ingstad

//IKKE-sponsoreret presse-information


Havarikommisjonens film om Helge Ingstad

* IKKE-sponsoreret information

Last Updated on: maj 28th, 2024 at 6:28 am, by df-nyt.dk/blog/


Written by df-nyt.dk/blog/


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *