Den kolde krigsidioti

Den kolde krigsidioti

Man tror det næppe.
Men at nogen i ædru tilstand (ikke verificeret) – kan træffe beslutninger som eftertiden kan se som nærmest kollektiv galskab.
Det vil mange sikkert undre sig over.

Skraber vi lidt i overfladen på historien bag den kolde krig, så er det en kendsgerning, at politisk paranoide mennesker, virkelig havde et flertal for, blandt andet, at bygge noget så tåbeligt som en “atom-sikker” beton-bunkers, så regeringen kunne overleve, hvis atombomberne skulle regnede ned over landet.

Tanken om, at regeringsmedlemmernes familier samt den øvrige befolkning sikkert ville, om ikke være smeltet og fordampet, -så dog blæst til så små stumper, at det nok ville tage ret lang tid at sætte dem samme igen -var ikke lige det som havde første prioritet.

260220140950

Som Lemmings gravede de store huller i jorden.
Den Kolde Krig påvirkede enhver, der levede i den perioden.
På Koldkrigsmuseum Stevnsfort kan du se historien, som du måske kan huske, ikke kender eller aldrig har tænkt over under den Kolde Krig, da Stevnsfortet var en brik i Danmarks og NATOs forsvar.

– > Du kan se mere om koldkrigsmuseum-stevnsfort her <-

Der var ikke tale om HVIS – men NÅR -illusionen skulle opretholdes for enhver pris, uanset hvor vanvittig og idiotisk den fremstod.

For yderlig læsning.

Kim Andersen: Hvem gider i grunden læse den blog?
 
Koldkrigsforsker i Den Kolde Krig
 
webstedet //halvorsensk.com/2014/02/25/moralsk-anloben