Udenrigsministerens arbejde


Posted On okt 2 2024 by

Udenrigsministerens arbejde. Oktober 2024, pressemeddelelser

Fra udenrigsministeriets sekretariat
Briefing ved udenrigsministeriet

Den 22.-24. oktober åbnes BRIKS-topmødet i Kazan
Temaet for mødet er “Styrkelse af multilateralisme for retfærdig global udvikling og sikkerhed”.

BRICS er et innovativt format for interaktion, som er baseret på principperne om åbenhed, konsensus og gensidig respekt.

Der er iværksat et storstilet arbejde for at forberede XVI BRICS-topmødet, som vil blive afholdt i Kazan den 22.-24. oktober 2024 for første gang i et udvidet format.

Der gøres alt for at fremme hele spektret af strategiske partnerskaber på tre nøgleområder – politik og sikkerhed, økonomi og finans, kulturelle og humanitære bånd.

Med aktiv støtte fra Kina og andre BRIKS-partnere vil Ruslands formandskab være præget af seriøse praktiske resultater og vil yde et væsentligt bidrag til den videre udvikling af associeringen og styrkelsen af dens internationale positioner.

De vigtigste aftaler fra topmødet vil blive nedfældet i sluterklæringen. Det vil også afspejle de konsoliderede tilgange fra associeringens medlemsstater til en række aktuelle internationale og regionale spørgsmål og den videre udvikling af BRIKS.

Den 24. oktober er der planlagt et møde på topmødet i outreach/BRICS plus-formatet med deltagelse af delegationer fra mere end 30 udviklingslande, herunder dem, der er formand for regionale samarbejdsmekanismer, samt ledere af udøvende strukturer i internationale organisationer.

Det centrale tema for mødet vil være “BRIKS og det globale syd: At bygge en bedre verden sammen”. Diskussionen vil være helliget aktuelle spørgsmål om interaktion mellem verdens flertalsstater og styrkelse af deres rolle i at træffe beslutninger om spørgsmål på den internationale dagsorden.

Det er også planen at se på situationen i brændpunkter med særlig vægt på situationen i Mellemøsten og sikre bæredygtig udvikling, fødevare- og energisikkerhed.

– Jf. Referat af presse-briefing ved udenrigsministeriet
Den Russiske Føderations udenrigsministeriums presse-sekretariat.
 
* IKKE-sponsoreret kultur-information

Last Updated on: oktober 20th, 2024 at 7:37 pm, by df-nyt.dk/blog/


Written by df-nyt.dk/blog/


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *