To mennesker slået ihjel af skizofrene kriminelle, som var dømt til behandling, men aldrig indlagt

290920102301To mennesker slået ihjel af skizofrene kriminelle, som var dømt til behandling, men aldrig indlagt

Det afslører en højst opsigtvækkende rapport fra Kriminalforsorgen, der fælder en lammende dom over retspsykiatrien.

Rapporten afslører desuden, at der ofte går flere måneder fra den psykisk syge får sin dom, til der overhovedet iværksættes et behandlingsforløb – i gennemsnit 55 dage.

Og mens dømte i Region Hovedstaden i snit venter 89 dage på at komme i tilsyn, så skrabes bunden i Region Sjælland, hvor de dømte får lov at trisse omkring på egen hånd i 107 dage.

– Det retspsykiatriske område har fået meget større bevillinger i den periode, der er undersøgt.

Så det er regionernes ansvar at komme med forslag til, hvordan der rettes op, siger Venstres psykiatriordfører, Sophie Løhde.

Det er krænkende for retsbevidstheden, at kun 42 procent af dem, der idømmes egentlige behandlingsdomme for særligt grove forbrydelser, ikke bliver indlagt i forbindelse med sagen, sådan som den slags domme forudsætter, lyder det fra SF psykiatriordfører, Özlem Sara Cekic.

Hun siger, at “aben ligger hos Bertel Haarder”, som hun vil indkalde til et samråd i Folketingets sundhedsudvalg om sagen.

– I Danmark straffer vi jo ikke psykisk syge mennesker, som begår kriminalitet. Vi behandler dem. Og det er rystende, at disse mennesker ikke får den behandling, de har behov for, siger SF’eren.

Enhedslistens psykiatriordfører, Per Clausen, kalder sviget i behandlingen for “utrolig kynisme og mangel på ansvarlighed”.

Han vil have både Bertel Haarder og justitsminister Lars Barfoed (K) i samråd. Kilde: MetroXpres.dk

Reference
//MetroXpres.dk
//jyllands-posten.dk/indland/article4382509/Ministre-i-samråd-om-behandlingsdomme

For yderlig læsning.

Bliver hjemvendte soldatere mordere?