Ruslands Naturgas til Tyrkiet og Europa

Ruslands Naturgas til Tyrkiet og Europa
Den 7. maj 2017. startede offshore-projektet, Syd Stream, en naturgasledning ud fra kysten ved Krasnodarskiy Krai.

Længden er over 900 km. og den er konstrueret til at kunne levere gas til Tyrkiet og Europa ved udgangen af 2019.

Nord Stream 2.
Det er ikke den første, Nord Stream 1. har fungeret i flere år, siden siden 2011. og i 2016 eksporterede Gazprom, der er den største eksportør af russisk naturgas til det europæiske marked, 179,3 milliarder kubikmeter gas til Europa.
 

 
Konsortium
Nord Stream AG, har sit hovedkvarter i Zug, Schweiz, og er et internationalt konsortium af fem store selskaber, der er etableret i 2005. og som står for planlægning, opførelse og efterfølgende drift af to, 1.224-kilometer lange naturgasledninger gennem Østersøen.

De fem aktionærer i Nord Stream-konsortiet er PAO Gazprom , Wintershall Holding GmbH (et BASF datterselskab), PEG Infrastruktur AG (PEGI / E.ON datterselskab), NV Nederlandse Gasunie og ENGIE .

Aktionærene
Hovedaktionæren Gazprom, ejer 51 procent af aktierne i projektet. Tyske Wintershall Holding GmbH og PEGI / E.ON har 15,5 procent hver, mens det hollandske, NV Nederlandse Gasunie, sammen med det franske energiselskab ENGIE, hver ejer 9 procent af aktierne.

– Nord Stream-projektets mål er, sikker energiforsyning til Europa.

Reference

Gazprom Informatorium

For yderlig læsning

NaturgasFakta

Danmark – Naturgassens markedsandel
Naturgas dækker i dag en femtedel af det danske energiforbrug, og gassen leveres via det landsdækkende ledningsnet til mere end 420.000 kunder (i 2014).
Herudover er der en betydelig dansk eksport af naturgas til Sverige, Tyskland og Holland.