Åbent brev til Lisbeth Knudsen chefredaktør for Berlingske Tidende

Åbent brev til Lisbeth Knudsen chefredaktør for Berlingske Tidende
I forbindelse med Sørine Gotfredsens usmagelige kronik, hvor hun i bedste Søren Krarup-stil gør Anders Breiviks manifest til sit eget, har jeg skrevet en protest på chefredaktørens egen blog.
9 timer efter, er den stadig ikke kommet igennem cencuren.
Af Steffen Nielsen den 31. juli 2011

Kære Lisbeth
Jeg hylder også ytringsfrihed, og det glæder mig også, at jeg i Berlingske Tidendes leder kan læse, at radikalisering skal kortlægges.

Imidlertid har jeg det svært med, at en anstændig borgerlig avis som Berlingske Tidende lægger spalteplads til dagens kronik af Sørine Gotfredsen, hvor hun er i stand til at udtrykke det samme i en enkelt kronik, som Anders Breivik skulle bruge 1500 sider til i sit manifest.

Jeg ved, at avisen får et væld af forslag til kronikker, men kunne I ikke have valgt en anden kronikør, der ikke gav udtryk for et så kvalmende synspunkt som Sørine Gotfredsen.

Bevares, selvfølgelig kan man jo så påstå, at netop ved at bringe det, udstiller man netop radikaliseringen i al dens grumhed og psykopati.

Imidlertid kan netop dette være med til at gøre radikaliseringen stueren, hvis man skulle bruge Nyrups udtryk, for hånden på hjertet Lisbeth, er det ikke korrekt, at for blot 10 år siden ville en sådan kronik blive afvist for at opfordre til had.

Omvendt så ønsker jeg ikke ytringsfriheden indskrænket, når det gælder min egen, og det er præcis hvad jeg kan konstatere er blevet resultatet i Berlingske Tidende, idet at din avis lægger spalteplads til de kendte.

Dem, der i forvejen er deltager i den offentlige debat, har deres egen blog i Berlingske Tidende, og på trods af at de hylder ytringsfriheden, kan de sidde og sortere enhver kritisk kommentar fra.

Søren Pind benytter sig flittigt af den mulighed, og det til trods for, at jeg gerne står til rådighed med mit fulde navn og adresse, hvis jeg skulle komme med noget, der bare minder om æreskrænkelse eller injurier.

Anders Breivik kunne ikke komme igennem til offentligheden, fordi spaltepladsen var optaget af netop de kendte.

Dem, der vinder i “Vild med dans”, “Robinsonekspeditionen”, politikere, store erhvervsfolk og præster kan til enhver tid få spalteplads, men det sker på bekostning af netop typer som Anders Breivik.

Måske kunne vi ligefrem have undgået hans forfærdelige gerninger, hvis han havde vundet i
f.eks. X-faktor, for så havde han også fået spalteplads. Desværre!

For yderlig læsning

DFer, Hvad fanden rager Breivik os
 
Medlem af Dansk Folkeparti modtog massemorderens manifest 

1 comment on Åbent brev til Lisbeth Knudsen chefredaktør for Berlingske Tidende

  1. Enig med dig, Steffen…..det er utroligt, at denne kvinde kan harcelere mod de fremmede, i lighed med den måde, Anders Breivik har gjort! Det er ganske usmageligt, især, når hun gør det i den danske Folkekirkes navn! Dette er IKKE synspunkter, der svarer til kristendommen og alt det, den danske folkekirke efter min opfattelse står for! Føj!

Comments are closed.