SF kræver socialministeren i samråd om fattigdom i udsatte boligkvarterer

Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at børnefattigdommen i ghettoområder er eksploderet indenfor få år. Skriver man i sin pressemeddelelse fra det politiske parti, SF

-og fortsætter
SFs integrationsordfører og formanden for Folketingets Boligudvalg, Astrid Krag, indkalder derfor Socialminister Benedikte Kiær i samråd. SFs indsupplerede boligordfører Peter Westermann er rystet over eksplosionen i fattigdom.

Astrid Krag udtaler, Jeg er dybt bekymret over, at Benedikte Kiær ikke tager tallene alvorligt.

Regeringen har bebudet, at de kommer med en ny ghettostrategi som vi skal forhandle i efteråret. Hvis man som socialministeren ikke mener, det er et problem, at hver fjerde barn i Gellerup lever i fattigdom, så er det meget svært at have høje forventninger til den nye ghettostrategi.

Første skridt må være at anerkende at vi står med nogen store og alvorlige problemer, der ikke forsvinder af sig selv.

Tvært imod er der stor risiko for, at situationen kun bliver værre med genopretningspakkens forringelser af børnechecken. Men socialministeren vil hverken erkende at vi står med et problem eller at der må handling til nu, og det er et stort problem, både for de fattige børnefamilier og for indsatsen i ghettoerne i det hele taget.

Peter Westermann er indsuppleret som SFs boligordfører. Han er rystet over udviklingen og regeringens skyklapper.

Han udtaler, Tallene er rystende. De viser, at fattigdommen i børnefamilier i bestemte områder er steget voldsomt. Fattigdommen gør at særligt børnene risikerer at blive hægtet af socialt og den splitter Danmark op.

Det gør, at nogle områder får en ekstra høj koncentration af mennesker med meget dårlig og sårbar økonomi – det skader sammenhængskraften og risikerer at gøre fattigdomsproblemer arvelige. Vi har brug for at gribe ind, så det ikke bliver tilfældet.

Kontanthjælpsloftet og starthjælpen har skabt rigtig dårlig økonomi hos mange udsatte i boligområderne – regeringens politik har et stort ansvar for udviklingen.

Astrid Krag indkalder socialministeren i samråd og kræver svar på, hvordan regeringen vil rette op på udviklingen, Jf. pressemeddelelsen fra SF.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her