Danskfødt dronning var årsag til hekseafbrænding

Bag tre miniatureportrætter på Jægerspris Slot ligger en historie om, hvordan Christian IV’s søster, dronning Anne, var medvirkende til, at 13 kvinder blev brændt på bålet.

Tre unikke miniatureportrætter fra 1600-tallet, som der knytter sig en fascinerende historie til om hekse, trolddom, og magtkampe.

De tre portrætter forestiller Englands kongepar i årene 1603-1625, kong James I og dronning Anne samt parrets søn Henry.

Historien bag portrætterne handler om tidens vanskeligheder med at krydse havet og om behovet for at finde en syndebuk, når noget går galt.

Historien begynder i Danmark i september 1589.
Christian IV’s storesøster, prinsesse Anne, der på det tidspunkt er 15 år, begiver sig på rejse mod Skotland for at blive gift med den 23-årige skotske konge, Jacob, der senere skulle blive engelsk konge under navnet James I.

13 uskyldige kvinder, blev beskyldt for at have udøvet trolddom mod prinsesse Annes skibe.

Blandt de 13 kvinder var borgmesterfruen, Margrethe Skrivers.
To af kvinderne nåede at begå selvmord i fængslet, mens de andre blev brændt på bålet som hekse

Reference
Hjemmesiden //kristeligt-dagblad.dk /artikel/39155:Bagsiden–Danskfoedt-dronning-var-aarsag-til-hekseafbraending

For yderlig læsning

Båltaleren var præst
 
Medlem af menighedsråd sexmisbrugt af præst
 

1 comment on Danskfødt dronning var årsag til hekseafbrænding

 1. Øhhh Det var nu ikke søsteren.!!!!!.. I udlandet er det almen viden at Christian 4tal, havde eget tortur kammer i soveværelset ( og han bla. filede fingrene af pigerne) .
  Han genoplivede heksebrændinger i hele europa, efter de var blevet afskaffet 1 gang.
  Men lidt typisk historiebøgerne at give søsteren skylden for hendes sølle 13 … ( uheldigt for ikke at sige forbandet antal forresten … ;-) … tilfældigt???? *G* eller fabrikeret??)

  Men når man ser på det lille eventyr land, hvor havfruer bliver til havskum… for man fødes til noget stort , og kender sin plads, som fin lille hyrdepige..
  Med konger og prinsesser og x prinsesser , og prinser der er queen, men gerne vil være konge.. Og alle deres aner…. Helst fra en udenlandsk historie bog, der jo ikke har været gennem dks censur råd.
  Jamen så er jeg sgu ikke imponeret over den familie..
  Selvfølgelig kan jeg godt se at de har skiftet image og er blevet mere folkelige… ( eller kronprinsen er, og konen er ulig henrik tilpasset indvandre… de er da søde og sympatiske… hvad er der ikke at kunne li?? af det vi ved?).
  Men aligevel… det er sgu da en meget gammel joke..
  Og eventyrerne er forlængst moderniseret… det er vores gamle system bare ikke.

Comments are closed.