FN-rapportør: Israel udfører etnisk udrensning i Palæstina

FN-rapportør: Israel udfører etnisk udrensning i Palæstina

Etnisk udrensning, apartheid og kolonialisme.
Så stærke var ordene om Israels fremfærd i de palæstinensiske områder,
da FNs specialrapportør for Palæstinas besatte områder Richard Falk fremlagde en rapport til FNs menneskerettighedskommission tirsdag. Skriver Christian Rask på Net-mediet, P77.dk
 
–Og forsætter
Israels restriktioner, massakrer og krige mod det palæstinensiske folk er “etnisk udrensning og apartheid”, sagde Robert Falk i FNs menneskerettighedsråd.

FN-rapporten er udarbejdet for at belyse i hvor høj grad Israel har opfyldt sine forpligtelser i henhold til folkeretten i de besatte områder.

I rapporten bruger Richard Falk ord som, annektering, etnisk udrensning, apartheid, kolonialistiske og kriminalitet, der med hans egne egne ord bedst beskriver, situationens sande natur i de besatte palæstinensiske områder.

Israelske bosættelser og tvangsudsættelse af palæstinensiske indbyggere skaber fortsat en uacceptabel situation.

-Israelske bosættere har overtaget palæstinensiske hjem og udvist palæstinenserne fra deres hjem i årtier og generationer, mens de israelske myndigheder støtter deres ulovlige handlinger,” skriver FN-rapporten.

-Udtrykket ‘apartheid’ er ikke specifikt knyttet til Sydafrikas racistiske politik, men betegner i dag en forbrydelse der omfatter enhver institutionaliseret og systematisk undertrykkelse af én racemæssig gruppering overfor en eller flere andre racemæssige grupper med det formål at opretholde regimet, sagde han.

Falk foreslog at rejse en sag ved Den Internationale Domstol i Haag for at bekræfte denne definition af apartheid og at afklare, om den fortsatte praksis med ulovlige bosættelser og fordrivelser i Østjerusalem kan betragtes etnisk udrensning.

Reference
Netavisen, P77.dk //p77.dk/demokrati/menneskerettigheder/fn-rapportor-israel-udforer-etnisk-udrensning-i-palaestina

For yderlig læsning
 
Børnearbejderene i Gaza
 
Israelske bosættere fortsætter aggressiv fremfærd