5-stjerne til De Grønne

5-stjerne til De Grønne
Marco Affronte, medlem af Femstjernebevægelsen, blev onsdag den 11. januar medlem af De Grønnes partigruppe i Europa-Parlamentet. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Marco sidder ligesom Margrete i Miljø- og Sundhedsudvalget og bliver De Grønnes eneste italienske medlem.

Hidtil har Femstjernebevægelsen været med i den meget splittede politiske gruppe EFDD hvor også britiske UKIP sidder.

Da det kom frem i efteråret 2016 at UKIP ulovligt havde brugt EU-midler til at kampagne for Brexit, har gruppen været konkurstruet, og derfor prøvede Femstjernebevægelsen om de kunne komme med i en anden gruppe.

De Grønne og 17 Femstjernemedlemmer er meget tætte politisk, og her havde der i længere tid været overvejelser om et samarbejde.

Men et egentligt medlemskab af alle Femstjernebevægelsens medlemmer af De Grønne var ikke acceptabelt pga. partiets topstyring fra Rom, fra lederen Beppe Grillo der ofte er på et helt andet spor end de Grønne.

Siden blev de afvist hos ALDE, og nu er de 16 øvrige tilbage i EFDD.

For yderlig læsning

/sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her


Der er nævnt nogle politiske grupperinger herover.

ALDE – Læs mere HER
 
EFDD – Læs mere HER
 
Femstjernebevægelsen – Læs mere HER
 
Miljø- og Sundhedsudvalget (EMVI) – Læs mere HER
 
Britiske, UKIP
Den 21 December var sidste frist for UKIP til, at tilbagebetale 172.000 € (1.261.757,60 DKK) til Europa-Parlamentet, efter at være blevet fundet skyldig i at bruge EU-penge på politisk propaganda i England.
 
Nick Lowles, Webportalen, HOPE not hate, kan bekræfte at de ikke er betalt den, 17-01-2017-  Mre på hjemmesiden /hopenothate.org.uk