P77.dk følger live dagens EDL demonstration i London

Netavisen, P77.dk P77.dk følger live dagens EDL demonstration i London
Følg med på P77.dk i dagens store English Defence League demonstration og moddemonstration i London forstaden Tower Hamlets. Skriver Margrethe S. Hansen på NetAvisen P77.dk
-Og fortsætter
Det ekstreme britiske netværk English Defence League har bebudet at de ønsker at gennemføre deres protester på trods af at et forbud om at marchere på gaderne.

Det er i en af Englands mest mulitikulturelle forstæder til London, nemlig Tower Hamlets at EDL har tænkt sig her i dag at sprede deres stærkt antimuslimske budskaber.

Bloggeren Amila der i dag deltager i moddemonstrationen mod EDL vil løbende opdatere os direkte fra begivenheden og vi her på P77.dk vil bringe sidste update fra de andre kilder vi samarbejder med og fra britiske medier.

English Defence League er de seneste år kommet i offentlighedens søgelys for deres voldsomme haderetorik mod muslimer og for deres protester i offentligheden der op til flere gange har resulteret i vold og gadeuorden.

Unitet Against Fascism er en antiracistisk organisation i England der aktivt i samarbejde med lokalsamfundet, forsøger at bekæmpe og informerer om racisme og højreekstremisme.

EDL og UAF er flere gange stødt sammen i voldsomme gadeprotester og i dag forventes der også at opstå uroligheder.

Det britiske politi har bebudet at over 3000 politibetjente vil være tilstede under dagens begivenhed i Tower Hamlets.

English Defence League er for tiden ved at blive undersøgt for kontakt til den norske terrorist Anders Behring Breivik.

Anders Breivik omtaler EDL flere gange i sit manifest, som kom online få timer før terrorhandlingen i Norge og som blev sendt til over 1000 af Anders Breiviks kontakter, herunder til flere hundrede medlemmer af EDL.

English Defence Leagues leder Tommy Robinson benægter kontakt til Anders Behring Breivik, men EDLs tidligere stifter den højrenationalistiske blogger Paul Ray der i forrige uge blev afhørt i Norge af det norske politi, påstår at Anders Breivik og EDL havde kontakt til hinanden.

I Breiviks Manifest fremgår det også at Anders Breivik flere gange personligt har mødt medlemmer af EDL i London og kommunikerede med mange EDL medlemmer over internettet. Skriver Margrethe S. Hansen på NetAvisen P77.dk

Reference
Netavisen, p77.dk -folger-live-dagens-edl-demonstration

For yderlig læsning.

//uaf.org.uk/Unite-Against-Fascism
 

//hopenothate.org.uk/