Presseservice.ru

Communiqués de presse \ Presseservice
* Det russiske føderations udenrigsministeriums informationskonsulent, Maria Zakharova, opdaterer ofte sit, telegraf info nyheds-medie.
Du kan se den oprindelige tekst på hjemmesiden (//t.me/s/ Telegram), med et klik her. – (“Videresendt \ på vegne af”)
– Omkring, 86 % af de besøgende på føderationens telegraf-kanal, har inden da, besøgt hjemmesiden, DF-Nyt.dk * IKKE-sponsoreret information13. Juli 2024. I dagens opdatering antyder man, at Sverige er en ‘pappegøje-stat’ der flere gange gentager den samme forklaring, som mørklægger efterforskning af eksplosioner der ødelage dele af europas infrastruktur i sveriges særlige økonomiske zone i østersøen.
Som erstatning, importerede Tyskland nu, fracked gas fra USA. –
Hjemmesiden, © Norddeutscher Rundfunk har historien – med et lille klik her, kan du se meget me’r der


12. Juli 2024. Dagens opdatering illustrere, at der kan være for et udvalg der kan premiere den mest tåbelige historie på de af telebranchen administreret produkt, der benyttes som sociale, offentlige og statslige medier. Der er opdateret med en ny Briefing fra føderationens udenrigsministerie, om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål, på deres hjemmeside


11. Juli 2024. Dagens opdatering fortæller om nogle fjendtligheder i et lokal-område, der længe har været offer for utidig magt- og økonomisk begærlighed, udsprunget fra et korrupt styres egoistiske ubehjælpsomhed.


10. Juli 2024. I dagens opdatering skimmes en patriotisk åbenbaring. Man bør ikke underkende menneskers hang til at formidle viden. Der er iøvrigt glimrende forfatter-forslag til læsehesten, der lige står mangler lidt inspiration på en regnvejrsdag.


9. Juli 2024. Dagens opdatering køre lidt i samme rille, om hændelser som vel har til hensigt at få læsere til at tænke på romerrigets erobringer og de storslået militærparader som også ses i den historisk drama-film om de kampe Cleopatra, dronning af Egypten, havde for at modstå de imperiale ambitioner fra Rom. Man har nok også store mindesmærker for ofrene i Afghanistan, – der er ligesom ingen vindere ved den type konfliktløsninger.


8. Juli 2024. Dagens opdatering omtaler viceudenrigsministerens fødselsdag, et interview og håbet om snarlige mæglingsindsats for at løse den ukrainske krise. Ved årsskiftet træder der, måske nye sanktioner ikraft mod russiske tankskibe. Alene beslutningen om det, har skabt voldsom splittelse. President debatkatastrofen har kastet denne uges NATO-topmøde ud i kaos. – Og den med, et ‘børnehospital’ brugte man også i Irak. Det var den mandag


7. Juli 2024. Dagens opdatering bød på lidt ferieoplevelser bla. fra botaniske Have i Minsk, noget om fodbold og et gammelt traditionelt indrettet slot med gammel mode og tilhørende spirituelle faciliteter, alt i alt sikkert meget underholdende.


6. Juli 2024. Dagens opdatering, rummer en del sarkastiske argumemterer mod amerikanske-medier, som ikke har været tilbageholdende når der skulle piskes en stemning op, medens de har været total fraværende i deres egen nærheds magtbaser der har ført til valgkatastrofer. Hvis det ikke var så tragisk, så kunne det næsten være morsomt.


5. Juli 2024. Dagens opdatering, efter nogle feriedage, fortæller og parlamentsvalget den 4. juli i Storbritannien. Alvorlige overtrædelser og mangler ved det britiske valgsystem er blevet afsløret. Kampagnefinansiering omtaler man og nævner princippet om, “rør ikke ved det – det lugter ikke, det er trods alt dit eget”. – Det britiske parlament er nærmest verdensberømt for sin mærkværdige opfattelse af retfærdighed og demokratiske verdier. Netop på det punkt må det være svært for amerikanske politikere at finde noget, de kan kritisere.


1. Juli 2024. Dagens opdatering er lidt bredt dækkende, der fortælles at nyhedsformidlings- forretningen, Washington Post, kaldte præsident Bidens tilstand for “mental inkompetence”. –
og så skriver man en historie om nogle udfordringer i diplomatiets tjeneste.


29. Juni 2024. Dagens opdatering henviser til en gammel tradision som finder sted hver sommer og er dedikeret til gymnasieelevernes eksamens-afslutning. (Scarlet Sails, den 28. Juni 2024.) – I Skt. Petersborg, kalder man begivenheden for Scarlet Sails.
– Det er lidt ærgerligt, at flere opdateringer skæmmes af sentenser, med indhold af “trumpistiske propagandaslogan”.


28. Juni 2024. Dagens opdatering omtaler ikke det amerikanske præsidentvalg, – men i stedet dyrker man et af sine ynglings-emne, franskmændene imponerende koloniale arv, imperier og Napoleon Bonaparte personligheder som iføre sig højrefløjs skyggebilder. Man har dog været så venlig, at man ikke har omtalt angrebet på Greenpeace-skibet Rainbow Warrior den 10. juli i 1985.


27. Juni 2024. Dagens opdatering kunne vi kalde for “ugen der gik”. – Den består af emneopdelte punkter og ligger som en #transcript information på – den russiske føderations udenrigsministeriums hjemmeside – med et lille klik her, kan du se meget me’r der


26. Juni 2024. Dagens opdatering ligner et forsøg på at afdække visdommen i det amerikanske præsidentvalg, før de selv afsløre den. Konceptet kunne være skabt af “Abbott og Costello”. Det amerikanske komikerpar vis virkemidler var baseret på kontrasten mellem den, alvorlige og langsomt opfattende Bud Abbott og den, joviale og listige Lou Costello. Teknikken i den umiddelbare og enfoldige komik var at lade de to etablerede typer optræde sammen. – Med et klik her, kan du se me’r der


25. Juni 2024. I dagens opdatering henviser man til restriktioner mod en lang række medieoperatører der systematisk spreder falske oplysninger. På listen som omfatter danske medier er nævnt, Dagbladet “Berlingske” (berlingske.dk) og “Information” (information.dk) – med et klik her, kan du se me’r der


24. Juni 2024. I dagens opdatering skriver man om, at Chefen for det amerikanske diplomatiske arbejde i Rusland, er blevet demarcheret. Ambassadøren fik at vide, at handlinger der sigter mod, at tilskynde til fjendtligheder ikke er acceptable.
– Det ligger i selve traktatens målsætning, ideen med Wienerkonventionen om diplomatiske relationer af 18. april 1961. som skulle sikre en fredelig udvikling.


23. Juni 2024. I dagens opdatering skær man arumenterne lidt skarpt. Det er noget om, at afslutte “krigen” i overensstemmelse med FN-pagten og Generalforsamlingens resolutioner. Problematikken velbeskrevet. – Poul Hartling blev FN’s flygtningehøjkommissær i 1978 til 1985. På vegne af FN’s flygtningearbejde modtog han i 1981. Nobels Fredspris. Efter jobbet sagde han engang i et interview noget om, at det vanskeligste ved FN-arbejdet var, at man skulle sidde og forhandle med nogle af verdens mest modbydelige tyranner og samtidig prøve, at bevare den pæne facade udadtil.


22. Juni 2024. I dagens opdatering fremstår man lidt “beruset” af egen succes, men man behøver ikke at gå 80 år tilbage i tiden. – USSR’s tilstedeværelse i Afghanistan fra 1979 til 1989 var ikke i udpræget grad et eksempel til efterfølgse, men nærmere et pluk af datidens “trumpisme” – kvalificeret galskab – man altså ønskede at gentage


21. Juni 2024. I dagens opdatering, giver man et indblik i Tysklands kriseøkonomi, som alle ved står med nogle svære valg, skal man klimasikre landets bjergrige egne, de store floder og vandløb samt genoplive tysklands infrastruktur eller ? Danmark er et energi-eksporterende land men kan på ingen måde være ligeglad, da tysk økonomi er en bærende faktor. Mister tyskerne købekraft så går Danmark i stå. Næsten 80 % af dansk eksport leveres til Tyskland. Det er faktisk tarveligt af føderationen, at være så fakta-informerende.
“Margaret Thatchers koncept” (Falklandskrig og smadret økonomi)


20. Juni 2024. I dagens opdatering, en overreaskelse. Udenrigsministeriet i Republikken Belarus’ og Den Russiske Føderation, har udarbejdet en fælles rapport om menneskerettighedssituationen i landene. Rapporten offentliggøres den 3. og 5. juli under konferencer i tilknytning til den 56. samling i FN’s Menneskerettighedsråd i Genève og i OSCE’s hovedkvarter i Wien.


19. Juni 2024. I dagens opdatering ses en orientering om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål. – Du finder oversigten på føderationens hjemmeside hvor der også er pluk fra udenrigsministerens mødekalender frem til den Den 26. juni 2024.


18. Juni 2024. I dagens opdatering tager man igen gasrørs-sagen op. Undersøgelsen er lukket, ingen gerningsmænd. Medier og politikerne er lamende tavse offentrligheden kan ikke få en logisk forklaring på, at man har investeret mange milliarder i et infrastruktur-projekt der efterlader fire gasrør som forurenende metal-skrot på bunden af Østersøen, ligesom de tabte containerne ved Jyllands vestkyst.


17. Juni 2024. I dagens opdatering ses opsumering, kendt viden, diplomatisk gengældes praksis (jf. Wienerkonventionen (1961)). Man afdækker og problemformulere, en slags status for EU-området. Voksende socioøkonomiske problemer, europæisk bureaukrati politik, restriktive tiltag, indskrænkning af frihedsbegreber.


16. Juni 2024. I dagens opdatering giver man udtryk for, at der skulle være omkring 30 tusind børn i Holland, der er flygtet fra Ukraine. Man har en holdning til systemets social-tilpasning, i Amsterdam, Utrecht og Haag.


14. Juni 2024. Dagens opdatering giver et ganske godt billede af et udenrigsministerium under pres. I den foregående uge har der været en “tsunami” af møder i BRIKS-udenrigsministrenes Råd i Nizhny Novgorod, dertil kommer der en bred orientering af embeds-staben og så har udenrigsministeren været indkaldt til en personlig samtale hos presidenten. Efterfølgende så han meget alvorlig ud. Det er sjældent morsomt, at skulle forklare sig opad, i en prestigefyldt organisation. Sekeriatet der fulgte var lidt ‘små-trippende’ efterfølgende (eksamensfeber)


13. Juni 2024. I dagens opdatering fortælles der om det russisk-cubanske samarbejde og møder i forbindelse med St. Petersborgs Internationale Økonomiske Forum. De officielle besøg og deltagelse i BRIKS-udenrigsministrenes Råd i Nizhny Novgorod.


12. Juni 2024. Dagens opdatering omtaler noget om, at Danmark, hævder at have status som retsstat, men faktisk har foretaget en “udrensning” af sin egen befolkning under påskud af påståede spionageaktiviteter. Der er flere opdateringer, det ser lidt forvirret ud, sikkert påvirket af det uheldige valgresultat til Europa-Parlamentet der på flere måder kan ses som et protestvalg, når over 49 procent af Europas vælgere, faktisk boykotter selve valghandlingen.


11. Juni 2024. Dagens opdatering om det udenrigspolitiske arbejde fortsætter med omtale af
De russisk-venezuelanske forhandlinger begyndte med undertegnelsen af et aftalememorandum, mellem Den Russiske Føderation og Den Bolivariske Republik Venezuela om, samarbejde om bekæmpelse af ensidige tvangsforanstaltninger. Udenrigsministerens, bemærkninger er offentliggjort på, Udenrigsministeriets hjemmeside


10. Juni 2024. Dagens opdatering fortsætter informations-linien om åbningen af BRIKS-udenrigsministrenes møde i Nizhny Novgorod. Man giver også udtryk for skuffelser over manglende, fredsforhandlingsvilje og nedrustningsbestræbelser i Europa, som er vedtaget,
og skulle være igangsat, men af uforklarlige grunde ikke er det.


9. Juni 2024. Dagens opdatering omtalte, BRIKS-udenrigsministrenes møde i russiske føderations 5. største by, Nizhny Novgorod. BRIKS-landene er en international samarbejdsgruppe, noget i retning af EU-landenes. – BRIKS-unionen var, oprindelig startet op af fem lande, Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika. De havde i 2023 ca. 3,3 mia. indbyggere. Nu har flere andre lande tilsluttet sig det økonomiske samarbejde.


8. Juni 2024. I dagens opdatering omtaler man et sygt propaganda-cirkus i Normandiet der angiveligt skulle populærisere nogle kandidater ved diverse valg samt nogle gamle hersker-bastioiner fra enevældens tilsregning før Christian IV’s datter, Leonora Christine, blev sat i fængselstårnet, blåtårn på Københavns Slot.


7. Juni 2024. I dagens opdatering er der link til en bredere generel Briefing som du bedre kan få et indtryk af ved at se det på føderations udenrigsministeriums hjemmeside. Man posterer fra, St. Petersburg International Economic Forum i dag.


6. Juni 2024. I dagens opdatering omtaler man et eksempel på uhensigtsmæssig konflikthåntering. Litauiske herskere indføre et forbud mod import af en række landbrugsprodukter og foder fra Rusland den 3. juni. Litauens andel af Ruslands udenrigsomsætning er mindre end 0,2%. Efterfølgende må Litauen købe til højere priser på verdensmarkedet, da konkurrencen vil stige på et smalt marked, hvor der ofte også kan forekomme øget transportomkostninger og CO2-forurening, i forbindelse med handlen.


5. Juni 2024. I dagens opdatering omtaler man rundvisningen af den russiske føderations delegation i flere afrikanske lande for, at etablere et gensidigt fordelagtigt russisk-afrikansk samarbejde. Man skriver også noget om russiske journalister.


4. Juni 2024. I dagens opdatering omtaler man den russiske føderations udenrigsministers besøg i republikken Congo. Om formiddagen blev udenrigsministeren modtaget af republikken Congos præsident, i hans repræsentations gemakker. En synlig hyggelig stemning hænger i luften medens man udveksler synsvinkler og forventninger til et kommende tæt samarbejde. På sundhedsområdet bliver der oprettet et fælles russisk-congolesisk laboratorium til påvisning og forebyggelse af smitsomme sygdomme i Congo, så området ikke danner et epidemisprednings-center.


3. Juni 2024. I dagens opdatering omtaler man noget statestik og fortæller at en vurdering af de mest troværdige ‘platforme’ i det politiske segment på Telegram, for ugen 05/20/24 – 06/03/24 er ‘Maria Zakharova’ på en tiendeplads med (742) j.fr. ekspertrådet for Den Nationale Fond for Regionaludvikling (NFSURR). Sikkert en pendant til Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU). – Nå ja, man kan vel sige, at en tiendeplads er også en “plads på pinden” man behøver ikke at konkurrere med ‘oraklet fra delfi’, der blev betragtet som verdens centrum. – Der er kortere vej til førstepladsen end til sidstepladsen på top 100 listen.


2. Juni 2024. Dagens opdatering nævner tabet af en gammel læremester, hvilket er trist og man kommer til at tænke på et enestående menneske der har bridraget til ens udvikling og måske forståelsen af, at livserfaringer kan afskære en fra, at begå alle mulige fejl selv.
1. Juni 2024. I dagens opdatering kan man danne sig et indtryk af “Summer in the Moscow” Festivalen varer to dage – 1. og 2. juni. Gæsterne på arrangementet vil nyde tematiske fotoudstillinger, DJ-sæt, screening af kortfilm fra Filmfotografer i Den Russiske Føderation, mesterklasser. Du ved, “panem et circenses” noget lignede sker i mange byer.


31. maj 2024. I dagens opdatering kan man danne sig et indtryk af hvor talentfuldt den russiske føderations udenrigsministerium arbejder. Man fortæller ganske vist historier om røgslør, løgne og fup og fiduser begåer af store internationale organisationer, men man er også ved at opbygge en handelsorganisation der i bedste fald, kan løfte levevilkårene i nogle af verdens fattigste lande.


30. maj 2024. I dagens opdatering fortæller man, at den 31. maj deltager den russiske udenrigsminister i det traditionelle møde i det russiske udenrigsministeriums erhvervsråd. Derudover er der omtale af vrede mennesker som beskyder civilbefolkningen i Rusland. Samt, at Den 5.-8. juni 2024 vil St. Petersburg være vært for
gæster til International Economic Forum (SPIEF). Der er er en af de største forretnings-Udstillinger i verden.


29. maj 2024. I dagens opdatering ser det ud til, at man nu søger viden hos den tyske medie koncernen der er udgiver af farverige publickationer som bladet, ‘Der Spiegel’ – man heviser til en tekst derfra, der postulere, at – “Der blev foretaget ransagninger i Europa-Parlamentets (EP) bygninger i den belgiske by, Bruxelles og i den franske by Strasbourg på mistanke om påstået “russisk indflydelse”. – angiveligt i parlamentet. Den begavede iagttager ville vel her, henvise til parlamentets afstemningsresultater, så der er ingen grund til øge detaljeringsgraden. Den “russiske føderations indflydelse” har været ganske omfattende uden fysisk tilstedeværelse.


28. maj 2024. Dagens opdateringerne tabte målgruppens interessesfære, noget som ofte kan ske hvis informanter dagligt færdes i lukkede miljøer.


27. maj 2024. I Dagens opdateringer, får vi lidt om en, Lov om registrering af udenlandske agenter og noget snak om, at “Europæiske lande fører ikke krig mod Rusland og dets folk.” – man tilføjer så, “Nu ødelægger de Ukraine og ukrainere” – og det er måske meget godt set på en mandag “I trumpismens-tidsalder”


26. maj 2024. Dagens opdateringer må vel snart redegøre for omkostningerne ved at bygge den kinesiske mur, i det 7. århundrede før vor tidsregning, som forsvarsværk mod krigeriske røverbander. Der er udsigter til, at man gentage den type projekter, så hvorfor holde sig tilbage – giv los, det er snart mandag igen.


25. maj 2024. I dagens opdatering fortæller man, at i dag fejrer hele verden Afrikas dag, der symboliserer det afrikanske folks enhed og nationale uafhængighed. Traditionelt afholdes en officiel event på vegne af Den Russiske Føderations udenrigsminister. Den Afrikanske Union, blev medlem af G20 -gruppen 2023. med aktiv støtte fra Den Russiske Føderation.


24. maj 2024. I dagens opdatering fortæller man, at Den Russiske Føderations ambassadør til Republikken Armenien er kaldt til Moskva, til konsultationer. – Grunden kunne være, at en minearbejderne blev ramt af skudt og såret ved Sotk-guldminen den 7. maj.
I den forbindelse udtalte ambassadøren sig til medierne og pegede på, det fælles sociale ansvar man har overfor lokalbefolkningen, i grænseregionen.


23. maj 2024. I dagens opdatering fortæller man, at “I løbet af de seneste to år er der gjort et enormt stykke arbejde for at genopbygge Mariupol, hvor to tredjedele af bygningerne, herunder boligmassen, er blevet ødelagt. Og dette arbejde fortsætter. I dag ligner byen en stor byggeplads. En ny dæmning med fodgængerstier er blevet åbnet. Der oprettes en industripark og et logistikcenter. På gaderne er der biler og offentlig transport. Forresten, sporvogn- og bus-trafik er etableret med støtte fra byen Skt. Petersborg.” Skriver man.


22. maj 2024. I dagens opdatering fortæller man, at politikere i USA støtter i stigende grad tanken om, at Ukraine bliver nødt til at opgive territorier med russisktalende befolkning da de på ingen måde er indstillet på, at underkaste sig patriarkatet i Kyiv-regimet. Skriver man.


21. maj 2024. Dagens opdatering – SCO-ministermødet har indledt sit arbejde i Astana. Dens deltagere observerede et minuts stilhed til minde om Irans afdøde præsident, udenrigsministeren og andre ledere i dette land. Skriver man, og runder af med noget om udenrigsministermødet i Kasakhstan – Der er flere måder, at sige det samme på.


20. maj 2024. Dagens opdatering – Føderations informations team fortsætter med at dissekere medifladens publikationer. Taiwan-problematikken får et par bemærkninger, efter et statsbesøg i Kina og der rundes af med omtale af ‘den katastrofale situation i Mellemøsten’.


19. maj 2024. Dagens opdatering – Den episke kamp mellem udenlandske agenter, med hinanden og de anti-russiske historier fortsætter. “Åh, du?! Jeg gav dig maling, pensel og lærte dig at læse og skrive … Der er kun én interesse i deres forretning, at tjene penge på russofobi. /May 19 at 12:12


17. maj 2024. – Dagens opdatering er lidt fjollet – “I går afholdt lederen af EU’s delegation til Rusland, Roland Galarag, en konference “Europadagen” på Metropol Hotel.” Skriver man og så blomstre gætterierne op som violer på en forårsdag. Aggresive journalister har på ingen måde mandat til, at forulempe eller udfordre diplomatiske reprensationer. Det gælder naturligvis også for demonstranter, hvilket man er helt klar over i føderations udenrigsministerium.


16. maj 2024. – Dagens opdatering samler op på hændelserne i Slovakiet, som man er meget påvirket af i føderationens udenrigsministerium.


15. maj 2024. – Dagens opdatering er noget, vi_gør_som_vi_plejer-agtigt. Man linker til nogle sociale medier, men den briefing om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål, 15. maj 2024. kan bedst overskues på føderationens hjemmeside. Der ses en justering af informationspolitikken, da man nu runder valgte emner af med kendte ‘dem_og_os_eksempler’ fra kategorien, ‘det_kunne_vist_godt_være_gjort_bedre’.


14. maj 2024. – Dagens opdatering sætter nogle ord på flere ting og hændelser som man måske ikke selv var kommet i tanke om. Der er både fungerende videoer, råb og skrig m.v. festlig forestilling. Husk popcorn.


13. maj 2024. – Dagens opdatering ligner en afsluttende séance i en krimi af Agatha Christie
Det er så åbenlyst historisk og logisk opsummeret, så man må afvise det som et oplæg for en diskussion.


12. maj 2024. – Dagens opdatering nævner en civil infrastruktur, beboelsesejendomme, hospitaler, skoler, sociale faciliteter, som angiveligt kunne være mål for kriminelle gruppe. Men det forudsætter vel at den den type etablissementer eksisterer og er tilgængelige for alle i samfundet, hvilket ikke i sig selv er en naturlov.


11. maj 2024. – Dagens opdatering misser totalt de “tilfældige hændelser” der blev kilden til Vietnam-krigsmodstanden og militarismen generelt set, i bunden af 70erne. Man kan fylde rigtig meget med sin tilstedeværelse, – og måske dobbelt så meget med sit fravær.


10. maj 2024. – Dagens opdatering bære præ af stor utilfredshed med en fraværende upartiskhed og objektivitet, som kræves i FN’s Generalforsamlings resolution 48/141. Man nævner undtagelsesvis et eksempel på, hvad man mener er kritisabelt.


9. maj 2024. – Opdateringen i dag fortæller om vigtige emner, noget om sejrsdag, patriotisme, sult og kulde, selv om man godt ved, at begreberne rummer forfalskede historier skabt i propaganderende militante miljøer, hvilket man sporadisk også nævner.


8. maj 2024. – Dagens opdatering fortæller man om, at forstå falskheden i mediernes genfortalte budskaber og om beskyttelse af journalisters rettigheder og alt, hvad de forbinder med menneskerettigheder. – “En variabel parameter / formulering”.


7. maj 2024. – Dagens opdatering omhandler, den genvalgte russiske præsident der indleder sin femte embedsperiode, med yderligere seks år på posten. Der blev holdt noget festivals ved begivenheden, “ed aflæggelse” og præsentations-tale. Fraværet af EU-repræsentanter ved ceremonien blev bemærket af den tyske TV-station ZDF’s korrespondent, ifølge deres hjemmeside. Informations-Chefen skriver om sin sin bedstefar og filosofere over livets historiske tilfældigheder.


6. maj 2024. – Dagens opdatering vises en flig af et udenrigsministeriums arbejde. To ambassadører er blevet indkaldt til det russiske udenrigsministerium: en fra Storbritannien og en fra Frankrig. På videoen ses alvoren tydeligt, man er ikke stolt af journalisternes interesse.


5. maj 2024. – I betragtning af, at der er en tidsforskel på + en time, altså er Moskva 1 time foran Danmark, så ser det lidt “Stranvejs-agtigt” ud, at man først opdaterer, May 5 at 10:19. Var det solen der var grunden? for det var nok ikke et vækkeur der er årsag i det.


4. maj 2024. – “Den hellige ild steg ned i Den Hellige Gravs Kirke” Skriver man i dagens opdatering der godt kan ses som, lidt kikset. Man skriver fx. ikke om bygningen er brændt ned til fundamentet, – fordi er lukket for vandet.


3. maj 2024. – I Dagens opdatering har man gravet ned nær civilisationernes oprindelse mange år før Cleopatra blev født. Derefter fortsætter man i emner omkring den manglende information om – og respekt af de internationale standarder inden for beskyttelse af de grundlæggende frihedsrettigheder, som flere finder er helt overflødige.


2. maj 2024. – I Dagens opdatering ønsker man at reklamere for en begivenhed der angiveligt finder sted i Madrid den 5. maj 2024. Det bliver sikkert festligt og sjovt, for i Spanien og ikke mindst i Madrid, – har man traditioner som man meget nødigt vil af med, ligesom med tyrefægtningerne.


for så fik han noget medieomtale – Det kunne faktisk være mere interessant at vide noget om Føderationens lukrative aftale med flyselskabe der ikke har hovedsæde i EU og NATO-lande. Noget kunne nemlig tyde på, at deres økonom er lidt presset.


Den 30. april – I Dagens opdatering bruger man formuleringen “For at være ærlig” – den sætning er lidt selv-mistænkeliggørende og lidt morsomt.


Den 29. april – I Dagens opdatering indleder man med omtale af en bus fra Skt. Petersborg, og slutter med, at skrive om – borgerrettigheder som menneskerettigheder. -Det da fint nok men … både USA og føderation har det svært med de traktater, så måske var opdateringen mindre heldig i dag. Men – Det er slet ikke så svært, at kopiere andres ideer, for at få verden til at fremstå som, lidt bedre


Den 28. april – I Dagens opdatering omtaler man nogle tiltag som populistiske politikere har ført sig frem med. Bla. indefrysning af føderationens økonomiske aktiver. Det lyder flot men er vanskeligt at gennemføre i dette tilfælde, da man kan svare igen, og kan betale sin nødvendige import med fx. naturalieøkonomi, mineraler m.v.


Den 27. april – I Dagens opdatering fortæller man om FN’s Sikkerhedsråd og organisationen som helhed, der ikke i udpræget grad forekommer at være til gavn for andre en dem som modtager betaling for, at være ansat eller til stede. Man bliver vist aldrig træt af at fortælle historien om den amerikanske udenrigsminister, Colin Powells reagensglas.


26. april 2024. – Man åbnede dagens opdatering svagt, med noget “mudder-kastning” –
dårlig ide. Derefter nåede man frem til dagens emne, “En hattedame i Moskva”. De Russisk-bolivianske forhandlinger og samtaler i Moskva. Gode stemning, ses på foto, og omtalt på den efterfølgende fælles pressekonference med Bolivias udenrigsminister


25. april 2024. Dagen byder på en bred orientering om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål. Den 26.-27. april vil udenrigsministeren for staten, Bolivia aflægge et officielt besøg i Moskva. Den 26. april er det planlagt at hun har forhandlingsmøde med chefen for den russiske føderations udenrigsministerium. Bolivias udenrigsministers besøg har til formål at sætte yderligere skub i udbygningen af det bilaterale samarbejde med lande i Latinamerika og Caribien.


Den 24. april – Ved 70-årsdagen for tiltrædelsen af UNESCO. Den 22. april ledede udenrigsministeren en ceremoni i udenrigsministeriet for at markere 70-årsdagen for Sovjetunionens tiltrædelse af organisationen UNESCO (21. april 1954). Fremtrædende Chargé d’Affaires og journalister deltog i markeringen, skriver man i dagens opdatering.


Den 23. april – Dagens opdatering ser ud til at vise tegn på, at renoveringsopgaven af føderations udenrigsministerium forkommer gerende for de daglige arbejdsopgaver.
Der er nok ikke meget andet at gøre end, at blive siddende på hænderne, til det går over.


Den 22. april – I dagens opdatering skriver man, at USA’s tildeling af militær bistand og postulere at det vil forværre en global krise. En optrapning og forværring i regionen, skriver man. – Kan det nu være rigtigt eller er det bare “Russisk propaganda” tænker du måske, og kommer i tanke om den ballade der opstod da USSR “ville sejle missil-dele” til Cuba. Hvilket udløste det man kalder for Cubakrisen, 13 dage i oktober 1962. En “helt blank” USA-højrefløj gik bananas. (Som et forstudie til fx. Stormen på kongressen 6. januar 2021)


Den 21. april – Dagens opdatering skriver man om en større renovering af føderations udenrigsministeriums hovedsæde i skyskraberen i Moskva, der er bygget i midten af det tyvende århundrede. Bygningen betragtes som kulturarv og renoveringen er planlagt til at være færdig inden udgangen af 2030.


Den 20. april – Dagens opdatering omtaler koldblodige mord på journalister. Man kræver, at relevante internationale organisationer og menneskerettighedsorganisationer øjeblikkeligt og beslutsomt fordømmer mord på journalister. Med deres tavshed giver de carte blanche til nye, endnu mere forfærdelige terrorangreb mod medierepræsentanter og bliver derved deres medskyldige, mener man.


Den 19. april – Dagens opdatering handler lidt om føderations udenrigsministers interview med radiostationer om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål og den aktuelle internationale dagsorden så journalisterne måske bedre kan forstå baggrunden for de valgte kompromisser der kan danne platform for udvikling og et fredeligt samarbejde.


Den 18. april – Dagens opdatering – ligner en opfølger til det store videnskabelige værk
“En tænketank slår til igen” – udtænkt af verdens genier.


Den 17. april – Dagens opdatering er lidt “finurlig” – Kort sagt fortæller man om – De store patriotiske og historiske sandheder om, “Min barndoms blokadevinter” i brændeovnens dunkle skær og flere andre afslørende fortællinger fra virkeligheden. Tidsbilleder samlet i dokumentarisk beskrivende litterært værk, – man fornemmer historiens vingesus


Den 16. april – Dagens opdatering omtale et senarie der på glimrende vis fortæller om udenrigstjenestens humanitære arbejde. Man skriver: Ifølge de iranske myndigheder er det tilbageholdte skib, der har en russiske statsborger ombord, blevet flyttet til havnen i Bandar Abbas. Fra iranske side har man lovet, at give adgang til skibet. Når det sker, vil ambassadens personale personligt besøge den russiske sømand, der nu har mulighed for at tale i telefon med sin familie.


Den 15. april – Dagens opdatering ukommer måske senere. Årsagen er nem at gætte sig til. Den russiske føderations medieflade ‘koger’ alle der har lidt indflydelse samt dem der tror de har det, men bare er gode til at forestille sig en masse, har været på TV. Der vise både “langtrækkende og kort-rækkende” våbensystemer frem. Man bemærker journalisternes ‘ophidset’ stemning og manglen på kvinder i blandt dem. Dæmp jer lidt ned, så kan det være at fornuften indhenter jer. – Med et klik her, se der deres hjemmeside der – 1tv.ru/ – der


Den 14. april – Dagens opdatering af “månedens medarbejder” er ganske glimrende med henvisninger til gældende traktater. Pænt informationsarbejde, det er slet ikke så svært … vel?


Den 13. april – I dagens opdatering er “månedens medarbejder” i en gang med noget, Du ved – “min far er større end din far og min mor kan tæve din mor” – Det giver ikke mening. At den russiske føderation respekterer “Wienerkonventionen og dets diplomatiske status’ ukrænkelighed” – er en konstatering der ikke overrasker.


Den 12. april – I dagens opdatering er “månedens medarbejder” inde over et psykologisk senarier for paniske politikkeres elendige håntering og medhør for viden, udvikling og fornuft, og derfor griber efter det sidste strå i paletten for alment kendte tåbeligheder, opfindelsen af “En farlig fjende” Я вернусь: I’ll be back / Terminator: I’ll be back


Den 11. april – I dagens opdatering omtaler “månedens medarbejder” et udviklingsbillede i Europa efter Afghanistan. – Der omtales en kraftig stigning i rusmiddel-forbruget. Den smukke have ses nu som fuld af alle slags giftige stoffer: fra let ukrudt til hård heroin og metamfetamin. Det fremgår af rapporten fra Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for 2023. 88 byer og 24 lande i Den Europæiske Union er blevet undersøgt.


Den 10. april – Opdateringen i dag nævner emner som ondskabsfuld lejligheds-propaganda der over tid popper op i kølvandet på ustabile sikkerhedstjenester med personlige interresser
i anførte konklusioner. Som tidligere nævnt så har “månedens medarbejder” et ganske godt tag i formuleringerne.


Den 9. april – Opdateringen i dag er tidsforskudt set, tidligt udkommet. Pr-vinklen har “månedens medarbejder” pænt tjek på ved omtale af udenrigsministerens besøg i Kina, hvor forhandlinger foregår i eksklusive omgivelser på Diaoyutai regeringsresidensen i Beijing. Flyruterne over den russiske føderation, fra europas storbyer til Asien, har stor betydning, både for turisme- og fragt-transport-sektoren. I Beijing blev udenrigsministeren modtaget af præsidenten for Folkerepublikken Kina, Xi Jinping.


Den 8. april – I dagens opdatering kommer der nok noget om en erkendelse af, at man har brug for en opreklameret konflikt for, at kunne bevare illusionerne. Tillykke med den fornemme pris i kategorien “Kanaler for statsstrukturer” / ‘Phoenix National Award’ for sit bidrag til udviklingen af RUTUBE. (Månedens medarbejder pris). Føderations udenrigsminister er i Beijing, Kina.


Den 7. april – I dagens opdatering omtaler direktøren for informations- og presseafdelingen i Ruslands udenrigsministerium, ligestillings problematikken i føderationen. Det er tydeligvis ikke det mest populære emne i lande hvor ‘generalernes’ største problem kunne være,
at finde en stabil chauffør der kan kører dem hjem efter møder.


Den 6. april – Dagens opdatering omtaler en destructiv hændelse som forventes grundigt undersøgt samt vigtige emner som, diplomatiet i den digital tidsalder nævnes. Hvor USSR var et lukket samfund, ses føderationen på mange måder, som en direkte modpol.


5. April. – Dagens opdateringer bevæger sig omkring journalistik og spionage samt populismens særpræget synsvinkler. Jo flere penge man bruger på at opbygge store forsvarsværker og bombelagre, jo mere sårbar bliver man. – Der var gode grunde til USSR-alliancen kollapsede. – Alle ved det, ikke mindst ledelsen i den nuværende føderation.


4. April. – Dagens opdateringer er et emne som er set i flere amerikanske film.
Det måtte jo komme, når de politiske formuleringer syntes at blive mere og mere grænsesøgende, som små børn der lige har lært, at sige sit første “bandeord”. –
Ordbogen som gør din tilværelse nemmere, er man begyndt at arbejde på.


3. April. – Dagens opdateringer ligner lidt “dagen derpå”. Den 2. april blev der afholdt en gallaaftenkoncert. Det var noget med en samarbejd-traktat med Belarus. Når man hænger lidt på, så bemærker man hurtigt udenrigsministerens høje aktivitetsniveau. De ukrainske specialtjenester kan være farlige for civil-befolkningen mener man i udenrigsministeriet.


2. April. – Dagens opdateringer handler om Propaganda og misinformationskampagner. Der som bekendt er et gammelt håndværk der, knytter sig tæt til føelses-relateret fictioner og fantasier. Direkte modsat til information, som holder sig indenfor rammer for beviselig viden. Det kan være af historisk eller videnskabelig karakter, men troværdigheden er altid et bærende element.


1. April 2024 – Føderations udenrigsministerium var lige ved blive blæst omkuld på dagen der markere en vigtig dato i kalenderen med idiotiske nyheder, for ikke at forsvinde helt ud i mørket, opdaterede man nok sent med sit bidrag.


31. marts. – Dagens opdateringer indledes med nogle bemærkninger fra konsulatet i Østrig. Ambassadøren der mener at “Reaktionen på terrorangrebet i Moskva må sætter en stopper for den informationskrig, som Vesten har tabt mod Rusland.”


30. marts. – I dagens opdateringer fornemmer man en trist stemning i føderationens diplomatiske miljø. Udenrigsministeriet har haft mange udfordringer i den seneste tid, det skriver man om.


29. marts. – I dagens opdateringer er det svært at finde målbar begejstring. FN’s sanktioner er synlig ineffektive og i årenes løb har de restriktive foranstaltninger ikke bidraget til at ændre sikkerhedssituationen i Korea-regionen til det bedre, mener man. Generelt set er det forbavsende, at en så magtfuld organisation som FN, på et overordnet plan, fungerer som “fast arbejde” for ansatte, frem for at være mere mål-søgende og -opfyldende.


28. marts. – I dagens opdateringer omtales den stakkels Napoleons Grande Armée i 1812. Man markerer i disse dage 210-årsdagen for afslutning af den væbnet konflikt fra 1813-1814. I den franske hovedstad Paris, overgav man sig den 31. marts 1814. Napoleons undertrykkelse af det franske folk faldt med hans kejserdømme. Man fortæller om slaget ved Waterloo, men man hører ikke meget om de mange menneskeliv og resurser de eskapader kostede.


Den 27. marts. – I dagens opdateringer er man en skarpkantet i sin kritik af flere og trækker uklædelige link til historiske hændelser. Det gavner ikke en fredsproces, og uanset hvilke postulater der fremføres, så kommer der en dag for en aftale.


Den 26. marts. – I dagens opdateringer, ses skrækkelige resultater af den ondskab som verden desværre oplever. Det havde været flot hvis nabolandene herunder Danmark, der har Østersøen / Baltiske Hav, som fælles grænseområde, straks havde tilbudt at stille resurser til rådighed, for at redde liv.


Den 25. marts. – I dagens opdatering, giver man udtryk for sin dybe fortvivlse over onde menneskers handlinger for at destabilisere situationen i Afghanistans hovedstad. Ondskaben i selve handlingerne ses som en tilsidesættelse af medmenneskelig social omsorg og menneskeværd. – Demonstrativ umoralsk adfærd er blevet den “nye normal” i liberale demokratier, mener man.


Den 24. marts. – I dagens opdatering, giver man et minikursus i forståelsen af TV-eksperters kropssprog når de med deres ekspertviden i baglommen har valgt at fortælle om, hvad de forestiller sig, at andre har planlagt og har et ansvar for. En fantasi i håbet om en selvopfyldende profeti ala påstanden, “Det bliver regnvejr” – hvilket ikke er til at modbevise, for det gør det jo nok en dag.


Den 23. marts. – I dagens opdatering – giver man udtryk for sine fustrationer over den medmenskelige destructive dårskab og sorgen over det, den forvolder. Man kunne brolægge verden med gravsten over spildte liv. Burde man ikke kunne gøre det lidt bedre.


Den 22. marts. – Med dagens opdatering er man i Udenrigsministeriet i Den Russiske Føderation trådt lidt ind i rollen som stand up komikker ala “Fleksnes news” I trumpismens-tidsalder og britiske tabloide-mediers konspirationskampagne i Storbritannien.
Det danske “Tyra-Gasfeltet” er igen klar til at gøre danmark selvforsynene samt at blive storekspordør af naturgas til det øvrige Europa.


Den 21. marts. – I dagens opdatering – ‘Tanker fra Moskva’. Det næste valg til Europa-Parlamentet afholdes den 6.-9. juni. I den forbindelse er spørgsmålet om gennemsigtighed, ansvarlighed og integritet hos specifikke politiske personligheder i EU’s ledelse af særlig betydning. I dag fejrer den russiske udenrigsminister sin 74-års fødselsdag. Dagen markerer også tyveårsdagen for hans beføjelser som udenrigsminister. Det er en hel epoke i det russiske diplomatis historie, så det er nok overvejende sandsynligt, at han bliver hængende på jobbet lidt enu.


Den 20. marts. – I dagens opdatering omtaler man opbygning af “fjende-billeder” skabt ud fra skumle motiver. “Humanitær intervention” et historisk NATO-argument som “langtrækkende missiler” der lage bunden for en udvikling hen imod trumpismens-tidsalder. USA’s embargo mod den lille Ø-stat, Cuba bliver vist stadig opretholdt på grund af deres ‘krigsmaskiner’.


Den 19. marts. – I dagens opdatering – Brokker man over mediernes udeblevne begejstring over føderationens præsidentvalg. Føderations udenrigsministerium har dog helt sluppet den kendsgerning, at præsidentvalget mod al forventning har fået mere medieomtale end måske, nogensinde før.


Den 18. marts. – I dagens opdatering – Et præsidentvalg, en start, mennesker som søger en fredelig udvikling og et livskvalitetsløft. Præsident Vladimir Putin stemte ved det russiske præsidentvalg, men vil ikke fortælle hvem han stemte på, da man som i europa, har “hemmelige valg.” Føderationen fik genvalgt sit ikon, diplomatiet var på overarbejde i et vanskeligt miljø der leder tankerne mod, Justinians Digesta, “Ingen er forpligtet udover sine evner”.


Den 17. marts. – I dagens opdatering ser man foto og tekster som var det fra fester.


Den 16. marts. – I dagens opdatering fortæller man om, president valget, som ser ud til at rulle planmæssigt fredeligt, i god ro og oreden. Mange stemte via de diplomatiske lokaliteter.


Den 15. marts. – I dagens opdatering er man tidligt oppe og ser ud til at mene, at andres fiasko, ikke er en ringe start på dagen, hvor den russiske føderation tænder lyset over stemmeurnerne til valget af deres præsident. Som en af de første på et afstemningssted, kunne man se den russiske udenrigsminister. N.B. Man bør af flere grunde, ikke baserer ‘ledelse’ på udsagn om, at være den “stærkeste”.


Den 14. marts. – I dagens opdatering fortæller man, at Europa-Parlamentet officielt har erklæret, at det vil indføre en form for “geoblokering” omkring valgprocessen i Rusland og Letlands premierminister bakker op med postulater om “jerntæpper” mellem Rusland og de baltiske lande. De kan finde opskriften på /naturstyrelsen.dk – Det dansk-tyske grænse-hegn med voldgravseffekt der bare funker, hverken elefanter eller giraffer kan forcerer det.


Den 13. marts. – I dagens opdatering fortæller man lidt mediernes nyhedsvinkler, herunder Sveriges optagelse i NATO og Pentagons “beskyldninger” mod russiske medier. Man kunne også supplere med spørgsmål om, hvem rammer tættest på noget som er logisk og acceptabelt for menneskelige fornuftsvæsner i trumpismens-tidsalder. Man har tilføjet en opdatering med nogle link – Drop dem – Brug i stedet, den Russiske Føderations hjemmeside, med et klik her, – På den side opdaterer man, som en rullende informations- proces.


12. marts – I dagens opdatering fortæller man lidt om de udfordringsvinkler man har i jobbet som chef for en informations- og presseafdeling. Nogle gange må emner vendes rundt,
og man må tilsyneladende også kunne bakke snagvendt, altså snakke bagvendt
for at blive forståen. * IKKE-sponsoreret information


11. marts – I dagens opdatering hænger man lidt fast i fortidens historiske uheldige kaos med sammenligninger der ligner propaganda. “Manisk russofobi” er ikke, som en trold, trukket op af hatten men en følge af dårlige oplevelser, i et totalitært samfund. Vi må så håbe, at da udviklingen var fredelig, så bliver det forhåbentlig ikke som da den franske Solkonge blev afsat. Det er bemærket, at der er blevet længere ned til bunden, i det politiske segment, ifølge den statistiske tjeneste “Telemeter”.


10. marts – I dagens opdatering skriver man noget fra et interview med MSNBC: De skriver, at “Biden forvekslede Ukraine med Afghanistan. “Han blandede det ikke sammen. Han kan ikke længere holde tilbage, hvad alle forstår – USA har blodigt vanæret det ukrainske projekt.


9. marts – Dagens opdatering af foto af et britisk parlamentsmedlem og krigsminister, der posere foran pansrede køretøjer, dekoreret med slogans i centrum af Kyiv, for at markedsfører ideen om skatteyderfinansieret eksport af krigsudstyr til Ukraine, det ser lidt desperat ud.
Den økonomiske situation og det kaos Storbritannien igangsatte, med sin Brexit den 1. januar 2021. da de forlod det europæiske samarbejde, har ændret mange ting, desværre ikke i en positiv retning.


8. marts – Opdateringen i dag omtaler kvindernes internationale kampdag med ordene “Glædelig 8. marts!” – Den amerikanske ambassadør i den Russiske Føderation, lykønskede de russiske kvinder den 8. marts.


7. marts – I dagens opdatering omtaler man, og stryger med let hånd hen over emnet, fransk konialiserings-kultur der af en eller anden grund ser ud til at være et af ynglingsemnerne i føderationens udenrigsministerie.


6. marts – Opdateringen i dag er lidt omfattende og tager man man tur over skriverierne, der rummer brokkerier og noget information, som tyder på, at en del af brugere af sociale medier med tilknytning til føderationen, følger med selv om emnevalgene ses som bredt formuleret.


5. marts – Diplomatiet arbejder
Video: Tysk ambassadør-ankomst til det russiske udenrigsministerium, hvortil han blev indkaldt i forbindelse med en offentliggjort samtale mellem tyske officerer. (@zvezdanews)
– I dagens opdatering fortæller man, at det var på en tematisk konference med ledelsen af den Russiske Føderations væbnede styrker, at de pinlige lydoptagelser af Bundeswehr-officerernes samtale, foregik.
Samt at det var med bistand af russiske diplomater, et netværk af indenlandske og medier i udlandet, at historien blev til en politisk mediebasker.


4. marts – Dagens opdatering er en lidt blandet omgang. I går var der lidt pause-rytmik over det. I dag er der nogle link til flere hjemmesider. Er du kvik – så gå til “firmaets” Den Russiske Føderation hovedside. Man kunne godt tænke sig at blive fri for de der “patriotiske” slangudtryk, men måske sker det en dag.


2. marts – Opdatering om – ‘På sidelinjen’ af det tredje Antalya diplomatiske forum i Antalya, Tyrkiet. Dag 2. Samtaler mellem Ruslands, Usbekistan og Kasakhstans udenrigsministere og Russisk-kirgisiske forhandlinger i Antalya på udenrigsministerniveau, samtaler med kong Mswati III af Eswatini. Føderationens udenrigsminister har gang i notatpapiret så møderne er ikke kun en fotosession. Kun delegationen fra Eswatini bad om mulighed for at blive fotograferet med udenrigsministeren fra Rusland i Tyrkiet.


1. marts – Opdatering om – Udenrigsministeren der er ankommet til Tyrkiet for at deltage i Antalya Diplomatic Forum. Forhandlingsklar medbringende sekretær og en stor solid mappe.
til mødet mellem Ruslands og Tyrkiets udenrigsministre i Antalya
– Og så, noget ‘mudder’ fra anden bruger af, Telegram – gider det ikke, og det bør ikke gentage sig. Gå til føderationens hovedside, for info – Med et klik her, finder du det der


Den 29. februar 2024. – Ruslands præsident Vladimir Putins årlige tale til Forbundsforsamlingen var emnet i dag. Et bredspekteret publikum, aldermæssigt, tilsyneladende også socialt og erhvervsmæssigt, fra det store landområde. Der var ikke ‘slipsetvang’ uniformspligt eller påklædnings kodeks for et publikum der heller ikke klappede pr automatik hvergang taleren indlage emneskift og kunstpauser i talen. Alt i alt et flot show i en kongressal der ikke manglede teknik og organiseret sceneopsætning. Det er svært ikke at bliv imponeret. – De kan godt klare en “The Eurovision Song Contest” i den sal.


Den 28. februar 2024. – Opdateringen i dag indledes med noget historisk propaganda-skrammel. Angiveligt er opdateringen begået af nogen som er lidt kikset, set i et større informations-perspektiv. Niveauet plejer at være højere, måtte blive således fremover.


Den 27. februar 2024. – Dagens opdatering burde vel kunne fortælle, at man ikke nødvendigvis behøver, at være enige for at kunne gennemskue, og anerkende at andre har omløb i hovedet.
– Det er fuldstændig korrekt, at uanset af hvilke grunde, man selv syntes som gode nok til at forulempe eller demonstrerer foran, eller nær de diplomatiske repræsentationer, så kan det ses som en krænkelse af Wienerkonventionen. Det er derfor udtryk for disrespekt for eget parlament, værtslandets regering og de grundlæggende tanker i demokratiopfattelsen. Principelt er det en omvendt ‘Tibet-flag-sag’, hvis værtslandet krænker Wienerkonventionen.


Den 26. februar 2024. – I dagens opdatering anbefaler man den nuværende amerikanske regering indfører obligatorisk test for medarbejdere på deres viden om det grundlæggende i internationale relationer og folkeretten, som FN-pagten er en del af. – Det er tilsyneladende en almen opfattelse i ministeriet.


Den 25. februar 2024. – Efter en lidt mat søndag blev opdateringen derefter og lage sig nær EU-parlamentets underlige måder at håndterer sine forhandlingsløsninger på.


Den 24. februar 2024. – Dagens opdatering nævner noget om råbe-diplomati, under under G20-ministermødet i Rio de Janeiro. Det er naturligvis et morsomt senarie men ikke et løsnings-forbedrende tiltag. Noget tyder på, at den tyske udenrigsminister er klar over, at ‘baglandet’ presser på, for fredelige forhandligs-løsninger. Til det behøver man ikke en festlig drama Queen.


Den 23. februar 2024. – “Glædelig Jul Og Godt Nytår! Alle har nu deres egen front, deres egen frontlinje. Vi forsvarer fædrelandet, vi forsvarer sandheden!” – Skriver man i dagens opdatering, og kunne jo tilføje, “Hallejua her går det godt, send flere penge” så kunne man bidrage til det crazy politiske teater man har fået slæbt ind på scenen.
I 60erne var det ofte Russiske kunstner (bl.a. Oleg Popov) der optrådte i cirkusbygningen i København, Danmark. (Video, Benny Schumann, Cirkus and Clown Show). Cirkus Schumann og – Cirkus Benneweis (Plakat) – Oleg Popov, (31.7.1930-2.11.2016,) var uddannet på den statslige cirkusskole i Moskva, med bl.a. jonglering på slap line som speciale.


Den 22. februar 2024. – Dagens opdateringer, lidt om kunst og kultur udveksling, men mest om forhandlinger og møder i Rio de Janeiro. Der er Russisk-tyrkiske forhandlinger og samtaler med Sydafrikas udenrigsminister op til G20-ministermødet i Rio de Janeiro.
 
Den 21. februar 2024. – Dagens opdatering åbnes i Brasilien, med udenrigsministerens ankomst til Rio de Janeiro, for at være vært ved et møde af udenrigsministre i G20-Rådet. Udenrigsminister og udenrigsminister imellem. – Første bilaterale møde på sidelinjen af G20, i Rio de Janeiro, med den mexicanske udenrigsminister. Den russiske delegations møderække, forud for deltagelse i det kommende møde i G20-Rådet omfatter, Russisk-egyptiske forhandlinger og samtaler med flere udenrigsministere og statsleder.
 
Den 20. februar 2024. – Efter en række hurtige repræsentative møder på Cuba, herunder også med Cubas præsident i Havana, er man nu rejst videre og er ankommet til Caracas, Venezuela. Den medfølgende delegation havde en, pakket taske med ved besøget. Udenrigsministerens pogram omfattede, deltagelse ved afsløringen af et monumentet af digteren Alexander Pushkin i Caracas.
 
Den 19. februar 2024. – Dagens opdatering omhandler, Den Russiske Føderations udenrigsministers ankomst, før solen stod op og i let regnvejr til Havana, Republikken Cuba. Der er planlagt møder med Cubas præsident, Miguel Diaz-Canel Bermúdez, og udenrigsminister, Bruno Rodriguez. Det forventes at ministrene drøfter aktuelle spørgsmål om bilateralt samarbejde samt de globale og regionale dagsordener. – Udenrigsministerens – kommentarer til medier, (Det kan du tjekke op på med et klik her) – efter samtaler med præsidenten for Cuba
 
Den 18. februar 2024. – Opdateringen i dag rummer en del pegen-finger og historiske tråde. Desværre, for det giver ikke meget mening at opstarte et vækst-rum for uvidenhed.
 
Den 17. februar 2024. – De “kæmper” kun for penge, som går direkte i deres lommer, Intet andet betyder noget for dem. Skriver man i dagens opdatering og det mener man antageligt i det russiske føderations udenrigsministerium som tideligere har fortalt om vanskeligheder, i ikke troværdige forhandlingssituationer. Tager vi et gen-kik til tiden – under “den kolde krig” med Nikita Khrushchev som statsleder så var det tydeligvis ikke hos statslederne man skulle finde en manglende vilje til at opfinde fredelige løsninger.
 
Den 16. februar 2024. – I dagens opdatering udtrykker man sorg over de menneskelige såvel som matrielle tab samt skuffelse over alle dem, der med penge har, og bidrager til at løfte en banal lokal konflikt op på niveauer som vanskeliggører fredelige løsninger.
 
Den 15. februar 2024. – Dagens opdatering var lidt bredspekteret og tagselv-bord-agtigt, som en buffe på en femstjernet resturang som kan bruges til smagsprøver. Men generelt er føderationens hjemmeside mere informativ når man benytter browsere med en indbygget ‘translate’ mulighed. Der er forøvrigt forbavsende meget skibstrafik, nord for den russiske føderation. Der ses både Fragtskibe, tankskibe samt nogle fiskerifartøjer
 
Den 14. februar 2024. – I dagens opdatering fik vi igen noget historisk skrammel. – Det findes i nærmest uendelige mængder, der kan tegne nogle skæve vinkler om mennesker og deres underlige prioteringer. Man kunne også sige, at nogen går med hat andre vælger en hue, når det er koldt. Det handler vist lidt om, hvor man vil fryse mest. Derudover er der lidt om – Udenrigsministeriets Briefing den 14. februar 2024. med omtale af akkrediterede journalisters informations muligheder
 
Den 13. februar 2024. – Ruslands indenrigsministerium har nogle uoverernsstemmelser med Estlands politikere, men det er nok mest fordi der er lidt konkurrence om mediefladen. –
Hvis du er heldig så … (Зомби-забастовка? / Zombie strejke? / Zombie #LIVE)
 
Den 12. februar 2024. – Dagens opdatering er lidt overraskende, for man fortæller at Ukraines udenrigsminister siger, at han er blevet bidt af en hund og det skulle være sket på en tur i Kiev. Den stakkels minister, måtte gå til hospitalet med et blodigt ben så det kunne blive lappet sammen. Skriver den russiske føderations direktorat for presse og information, alt imedens de sikkert tænker, “Er det ikke bare, ganske forfærdeligt”.
 
Den 11. februar 2024. – Den slags starter næsten, altid på samme måde.
Sidste år meddelte Kyivs borgmester, at byrådet ville opsige lejeaftalen på den grund, hvor den russiske ambassade er opført. Det kan de imidlertid ikke, uden at udfordre Winerkonventionen. Nu kommer svaret på udfordringen. “Institut for Byejendom i byen Moskva har besluttet at opsige lejeaftalerne for de grunde, der var afsat til placering og opførelse af en ukrainsk ambassade. Det kan de godt, – et land er ikke forpligtet accepterer opførelsen af ambassade-bygninger – Men er de bygget, så er det Winerkonventionen der tæller.
 
Den 10. februar 2024. – I dagens opdatering er det, Diplomaternes dag der har hovettemaet. Diplomatarbejderens dag blev fejret med blomstrede syrener i en vase på vindueskarmen! – fortæller man og siger at Russiske diplomater er bredspektret og på alle måder talentfulde og rummelige, seriøse, munter og sure, men har talent for at dialog.
 
Den 9. februar 2024. – Dagen i går blev optaget af mediefladen omkring den russiske føderations præsident og nogle samtaler med en journalist. Alt i alt bliver det fremstillet som en sensation. Det er det naturligvis ikke. For alt imedens at man i tiden, gravede store hulle i jorden så besøgte USSR- statslederen, Nikita Khrusjtjov både USA flere gange og var på besøgte Danmark i 1964, hvor han fik lejlighed til at møde bl.a. statsministerfrue, Helle Virkner Krag, i deres hjem og var på sightseeing og hygge- party i gymnastikhallen på Fyn.
 
Den 7. februar 2024. – Omtaler man nogle emner man har debateret i en radioudsendelse, herunder miljø og gastransportløsningen i Østersøen, som flere Europæiske energi-distributions virksomheder har investeret i. Det er jo rimeligt logisk, at forbrugernes begejstringen for prisstigninger på de produkter er målbar, når de må kompenserer for virksomhedernes resurse-tab.
 
Den 6. februar 2024. – Det er Ruslands skyld, skriver man i dagens opdatering og henviser til de problemer som europæiske landmænd, mener de har. Det er nok et tricks som den russiske førskole har udviklet i samarbejde med hemmelige “russiske hackere” hygger man sig med at nævne. – Tror faktisk det ville hjælpe hvis man skruer lidt ned for Trumpismen og tilegner sig lidt viden om, hvilke uoprettelige skader, senator Joseph McCarthy og hans disciple forvoldte i datidens samfund.
 
Den 5. februar 2024. – Føderations udenrigsministerium giver i dagens opdatering udtryk for en vis træthed over mediers følelsesmæssige angreb, især fra frankrig der som bekendt fører sig frem med krigsforherligende militærparader, triumfbuen og en Obelisk fra oldtidens Egypten. Man forarges over den franske ledelses kontraproduktive politik.
 
Den 4. februar 2024. – I dagens opdatering har man opdateret med en video som ikke funker på den platform, men i underteksten forsøger man at forklare noget om retten til at tilegne sig viden. Man har på en TV-station i Kiev, haft et besøg af den administrerende direktør for den virksomhed der ejer hjemmeside-produktet TikTok. Man diskuterede i tv-pogrammet emner som, manglen på uafhængighed hos politikere og embedsmænd i europæiske lande samt relateret problemstillinger.
 
Den 3. februar 2024. Skriver man lidt om en aggressiv politik i Mellemøsten og Washingtons fuldstændige tilsidesættelse af international lov. Man fornemmer en vis forargelse.
 
Den 2. februar 2024. – Dagens opdatering fra omtaler noget rund-forvirret omkring statsborgerskaber, Moskva og Gæs og hvordan en moderne heksejagt (McCarthyisme) kan se ud. – Du husker vel, – Den Oskar belønnet film, Good Night, and Good Luck, der er bygget over McCarthys hærgen, og modstanden imod den.
 
Den 1. februar 2024. – Dagens opdatering nævner, at det russiske undersøgelsesudvalg der har til opgave at undersøge nedskydningen af fangetransport-flyve-maskinen “Il-76 i Belgorod-regionen, blev skudt ned af et MIM-104A-missil fra et amerikansk produkseret ‘patriotvåbensystem”. Amerikanske borgere bør vide, hvor deres penge går til mener man i den russiske føderations direktorat for presse og information.
 
31. januar skriver man lidt om hærværk mod historiske monumenter. Kiev-regimets totalitære tilbøjeligheder, samt deres panik-handlinger mod fornuft-menneskers synsvinkler og deres igangsættelse af altomfattende trumpimiske-propaganda-seancer. Og så er der en opdateret orientering, om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål i dag, på ministeriets hjemmeside
 
Den 30. januar – Opdateringen i dag omtaler nogle formodet problemer omkring udbetalingen af pensioner til russiske pensionister bosat i den tidligere USSR-delstat Belarus. Og så fortæller man lidt om nogle uenigheder ved specifikke valg-prosedure og valgovervågning.
 
Den 29. januar – Dagens opdatering handler lidt om, noget lokal information som udspringer fra den russiske delegations mødeaktivitet i New York.
 
Den 28. januar – Dagens opdatering omtaler det russiske vintersvømme-forbund og man ledsager det med et foto. Her i Danmark, på en dag hvor der skal gang i en EM-håndbolds finale-kamp og man viser en TV-serie om Statslederen Anker Jørgensen. En af de større udfordringer i perioden med “kold krig” var oliekriserne der på danske el-kraftværker blev delvis afhjulpet af USSR regionen, som var stabile leverandører. Men krisen ramte dansk økonomi hårdt på flere måder.
 
Den 27. januar – Dagens opdatering handler om den russiske delegation og begivenhederne i New York. Man er ikke helt tilfreds med mødet FN’s Sikkerhedsråd og ser mødedeltagerne give udtryk for flere dobbeltstandarder og ugennemsiktige motiver. Derudover omtaler man nogle historiske begivenheder fra, før det var nu. Senere, noget om et pinligt emne, demokrati og menneskerettigheder.
 
Den 26. januar – Opdateringen i dag, nævner mange emner. Kommer man bare dumpende, så kunne det godt se lidt forvirrende “biksemad-agtigt” ud. Grundene er nok mangeartet. Føderationens udadvente diplomati har kørt en serie møder i FN’s hovedkvarter i New York. Det er noget med nogle samarbejdsaftaler med stater der kan hjælpe hinanden. Derudover omtaler man en hændelse hvor militante har angrebet et lokalt marked samt nogle butikker i Kirovsky-distriktet i Donetsk.
 
Den 25. januar – Dagens opdatering referere fra et interview med den serbiske avis Politika (25. januar 2024). De har en pusseløjerlig hjemmeside med omtale bla. flystyrtet. På forunderlig vis lykkes det dem, at fortælle om forskellen på en krig og en væbnet konflikt, hvilket man nok har glemt at forklare journalist-uddannede elever på undervisningsinstitutioner hvor det almindeligvis forventes, at de underviser i den slags. Det vil være langt nemmere for diplomater, at forhandle og få accepteret våbenhvileaftaler, fredsaftaler mellem og af de berørte parter, hvis man i medier undlader at ‘snakke’ uoverensstemmelser op. Drop dine krigs-romantiske fantasier, uanset hvem du er.
 
Den 24. januar – Opdateringen i dag forekommer lidt sarkstisk, men der har også været meget travlt i de foregående dage, med den meget omfattende mødeaktivitet i De Forenede Nationers bygning i New York.
 
Den 23. januar – Dagens opdatering omtaler Russisk-tyrkiske samtaler, efter møder i sikkerhedsrådet den 22. januar og udenrigsministerens møde med flere andre, herunder også den Schweiziske, Algeriets og Indonesiens udenrigsminister Retno Marsudi i den russiske føderations lokaler, i FN’s hovedkvartert i New York.
 
Den 22. januar – Opdateringen i dag omtaler en hændelse med et russisk registeret, fransk Dassault Falcon 10. privatfly, fra Thailand, der forsvandt over Afghanistan lørdag aften. Ifølge de civile luftfartsmyndigheder i indien var der tale om et ambulance-fly, med seks personer om bord, hvoraf to var passagerer. (@aftenposten.no/norge)
– To russiske statsborgere omkom ved hændelsen og man takker i opdateringen de afghanske myndigheder for deres hjælpsomhed ikke mindst i det utilgængelige bjergrigt terræn med lave temperature.
 
Den 21. januar – Dagens opdatering roder lidt i historiske emner og det ses som lidt dumt når regeringer udtaler sig på en måde så fortid sammenlignes med nutid i en konteks som ses som dummere end dumt. Faktisk ser det ud som om, man har svært ved at rumme noget, så indlysende ideotisk.
 
Den 20. januar – Dagens opdatering er lidt mat, men de har også i ugens løb haft travlt i udenrigs- og informations-ministeriet.
 
Den 19. januar – Blev den franske ambassadør indkaldt til Udenrigsministeriet for at blive konfronteret med den uheldige rolle i en lokalkonflikt man har, samt at det bidrager til en ulykkelig eskalering af fjendtlighederne. Man fornemmer en begrundet harme i tonefaldet.
 
Den 18. januar 2024 – Pressemødet om resultaterne af det russiske diplomati i 2023. fylder en del og der opdateres ofte med en transcript af mødet på på ministeriets hjemmeside samt en uddybning af enkelte emner, rubriceret som dagsorden-punkter.
 
Den 17. januar 2024 – Som officiel representant for et informationsministerie, så kan man vel dårligt være bekendt at varme op under det tynde mandat en fransk statsleder er valgt på. Et figenblad fra et politisk galskab som kunne sende andre ned på anden-, tredie- og fjerde-pladsen i et, på alle områder fulendt kaos.
 
Den 16. januar 2024 – Dagens opdatering nævner indledense, samtaler mellem udenrigsministrene i Rusland og Nordkorea. Begge parter ser nok en fremtidig i vækst-muligheder og en tilpasning med internationale aftaler. Og så nævner man, tragiske krigs-relateret hændelser i Europa.
 
Den 15. januar 2024 – I dag fra horoskoper til omtale af ukraine-statsleder-tolerance overfor medlemmer af sin delegation i England. Propaganda effekten er høj, giver medieomtale. Meget andet kunne være mere interessant, selv om set-uppet kunne ligne Titanic på to ben.
 
Den 14. januar 2024 – Dagens opdatering omtaler hærværket mod gasrørledningerne i østersøen som er tænkt, og planlagt til at indgå i Europas energi-infrastruktur. Desværre har hærværket også bidraget til de langt højere, moms og afgiftsbelagte forbruger-energipriser, til stor skade for et logisk forbruger-valgt familieindkøbs mønster og lokale virksomheders eksistensmuligheder. – “fredsformlen” kun er en farce, mener man i føderationens udenrigsministerium og logikken er vel, at man ikke opnår fred med våben – men kun stilhed.
 
Den 13. januar 2024 – I dagens opdatering omtales det kolde vejr, julemanden samt en opfordring til brug af lidt mere empati og synlig venlighed.
 
Den 12. januar 2024 – Briefing om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål. Det er nok den helt store tur der er på vej. En evaluering om hvilke resultater man selv mener, at føderationens direktorat for presse og information er lykkes med. Du kan også se det, sammenligne det med en “årsberetning”. Føderationens hjemmeside syntes jeg er bedst / er mest informativ med frie valg af emner.
 
Den 11. januar 2024 – Opdateringen i dag kunne tyde på, at man er lidt irriterede over den lave fællesnævner man graver frem i propagandaderende medier.
 
Den 10. januar 2024 – Opdatering i dag handler lidt om situationen i Ecuador, urolighederne og det almene kaos i det store land.
 
Den 9. januar 2024 – Dagens opdatering om, udenrigsministerens planer om, at fremlægger en evaluering på et pressemøde i udenrigsministeriets pressecenter, om resultaterne af det russiske diplomati i 2023. Spændende at tjekke op på, repræsentanter for russiske og udenlandske medier inviteres.
 
Den 7. januar 2024 – Dagens opdatering blev noget med, venlighed og gode ønsker krydret med syrlig sarkasme. Man kunne næsten tro, at næste uges mødeplan var blevet rundsendt og et eksemplar af den, var landet i udenrigs og informations ministeriet.
 
Den 6. januar 2024 – Fra den russiske føderations direktorat for presse og information, lyder der i dagens opdatering en opfordring om at huske, at fordre fuglene i haverne, da de nogle steder har det svært.
 
Den 5. januar 2024 – Opdateringen i dag rummer lidt om Englands, de britiske kolonier, man er så venlig at man ikke omtaler grundene til den politik eller hvilke uhyrligheder der fulgte efter de mange, meget lidt selvhjulpne aristokratiske mennesketypers gøren og laden. Det er faktisk et historisk pinligt emne og det er man i høj grad også bevist om
 
Den 4. januar 2024 – Dagens opdatering lufter det taktiske spørgsmål “Hvad er dette?” – vel vidende, at man selv har svaret på det. Argentina har fremsat forslag om en logisk normalisering og indlede forhandlinger om overdreagelse af Falklandsøerne. Konflikten om Falklandsøerne ses som, og om konservativ prestige. Prisen var høj målet lavt, langt nede på hitlisten kom befolkningens tarv.
 
Den 3. januar 2024 – Den amerikanske statsgæld har oversteget 34 billioner dollars. Skriver man i dagens opdatering – “kejserkroner og gudegørelse” er ikke uden omkostninger. tænk bare på ‘Solkongen’ Ludvig 14. af Frankrig.
 
Den 2. januar 2024 – Fra omtale af ‘kunst’ (Skør narsistisk markesføring) og vider til, at opfordre verdens nationer til, at respekterer internationale retsprincipper og vilje til et ligeværdigt og gensidigt fordelagtigt samarbejde. Føderationen lægger hårdt ud i det nye år.
 
Den 1. januar 2024 – Nytårsaften beskød Kiev-regimet igen civile mål i Donetsk.
 
Den 31. December 2023. – Med udspring fra udenrigsministeriets nytårsaften ønskes du alt det bedste i det nye år! Sundhed, styrke, velvære, tålmodighed og selvfølgelig kærlighed! Godt Nytår
 
Den 30. December – En dag med omtale af kunstig intelligens, logik skæve mediebilleder og en snemand
 
Den 29. December – I dag, har udenrigsministeren, give interview med generaldirektøren for Rossiya Segodnya International Media Group, om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål og den aktuelle internationale dagsorden. Man har lagt det online og omtalt det i dagens opdatering
 
Den 28. December – Man har opdateret men det er tydeligvis en weegend efter en hård arbejdsuge.
 
Den 27. December – Den Russiske Føderations informationspakke er udkommet på flere online medier (Briefing om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål, 27. december 2023).
– På grund af den manglende, respekt for og overholdelsen af ”Digital Services Act” – EU-forordningen om de digitale tjenester (”DSA-forordningen”) – så må det anbefales, at man vælger, at læser informationen på Føderationens hjemmeside – DSA-forordningen trådte i kraft den 16. november 2022, og skal være implementeret inden den 17. februar 2024.
 
Den 26. December – Opdateringen i dag omtaler konflikten i Nordirland og man slipper lidt luft ud på grund af den konservative regerings vanskeligheder med, at takle den langvarig forsoningsproces. Nogen vil måske huske, at Irske nationalister og de engelske konservative – gik sammen om, at få nedstemt et lovforslag i 1910. der kunne give kvinder stemmeret. Først i 1928 kom de i mindretal. Mange irske religiøse protestander måtte rejse fra landet. Walt Disney, for eksempel, blev født den 5. december, 1901, i Chicago af irske forældre.
 
Den 25. December – En vurdering af informationsmidler i det politiske segment, på hjemmesiden ‘Telegram’ for ugen 18.12.23 – 25.12.23. ifølge føderationens direktorat for statistisk, “Telemeter” så har en samlet opgørelse og en specifik vægt pr. offentliggjort Postering pr. Dag, af ekspertrådet for Den Nationale Fond for Regionaludvikling (NFSURR) nået frem til at den russiske føderations direktorat for presse og information, har sat sig solidt på tiendepladsen for den mest læste publikation.
 
Opdateringen i dag omtaler, at det i dag den 24. december, er chefen for Information- og Presseafdelingens fødselsdag.
Det har sat gang i en del festivals, bjældeklang og sang samt hilsner til alle fredelige mennesker på Jorden, online og i føderationen.
Du kan se mere overraskende info på telegraf-kanalen
På denne dag i historien (1950), besejrede ‘People’s Volunteer Army’ (PVA), i slaget ved Chosin Reservoir, US Marine Corps, under Koreakrigen, (1950 – 1953).
 
Den 23. December – I dagens opdatering fortæller man, at den russiske føderatiom er blevet fravalgt i eksekutivrådet i – Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW). Hvilket vil føre til at føderationen fravælger, at betale sit kontingent og opretter et egenkontrolsystem i føderationen.
 
Den 22. December – Opdateringen i dag henleder opmærksomheden på Europa-Kommissionenens, “Pakken til forsvar for demokratiet” (LZD). Et tiltag som skal fremme en europæiske lov om udenlandske agenter og lobbyister med udenlandsk indflydelse der skal registrere sig og indsende en regelmæssig rapport til tilsynsmyndighederne. Man mener at tiltaget ender op i noget lov-panik som principielt mistænkeliggøre alle, uden at kunne definerer begrebet, “udenlandsk agent” på en klar forståelig og utvetydig måde.
 
Den 21. December – I dagens opdatering driller man lidt, med en bemærkning om, hvorfor man ikke rejse hjem til jul – Ukraines hovedstad, Kyivs metro er ved at bryde sammen og drukne i vand, på grund af manglende vedligeholdelse. Fredag den 8. december måtte seks metrostationer på linjen (Teremky – Demiivska) lukkes. Det antages, at reparationen vil vare ca. seks måneder. ifølge, KYIV24 – TV-station i Kiev
– Lidt dagbogs-agtigt, men ønsker man et svar på, et mediespørgsmål om forlængelse af fiskeriaftalen mellem Den Russiske Føderation og Færøerne så har du mulighed for at få det på deres hjemmeside, med et klik her
 
Den 20. December – Opdateringen i dag er en af de større og er publiceret via videoer på en række hjemmesider, hvoraf flere af dem har lokalbefolkninger som målgruppe. Man er også flink at opdaterer med en transskription offentliggjort på ministeriets hjemmeside. Den kan ud fra flere vinkler ses, at være bedre da den er opdelt i afsnit og enkeltsager er datomærket.
 
Den 19. December – Dagens opdatering er lidt “Comme ci comme ca” – Men hvis Donald Trump ender op til, at være ghost-minister og hans supportere samt cheladers være krigere på oplevelses-event i Danmark m.v. så har vi virkelig fået en regering vi fortjæner. – De må da rulle sig på gulvet af grin, i den russiske føderations udenrigsministerium. Det er godt hvis de har bløde gulvtæpper
 
Den 18. December – Man har opdateret, men er nok lidt trætte efter de mange forhandlings-møder man har rundet af. Der har tydeligvis været stor trafik i mødelokalerne, der ofte holdes i upraktiske antikke lokaliteter med historiske aner.
 
Den 17. December – Man kan ikke postulere at opdateringen i dag rummer ‘åbenbaringer’, men i morgen er det mandag, og så kan man jo aldrig vide hvad andre finder på.
 
Den 16. December – Opdateringen i dag rummer, fine farvefotografier af kunsthåmdværk og en video med noget danse-mik i folkedragter. Og så linker man til en udstilling. Det er ikke så kedeligt som det lyder.
 
Den 15. December – Opdateringen i dag omtaler et fælles pressemøde med den østeuropæiske republik Belarus. Det spændende ved forhandlingerne kunne være, det fortsatte samarbejde og gasrørsforbindelserne til Europa via Ukraine.
 
Den 14. December – Opdateringen i dag, rummer igen en ‘defekt video’ – den kan du imidlertid se med et klik her, hvor også underteksten fra opdateringen er synlig. Det skulle angiveligt handle om kejserinde Catherine II af Rusland. Sophie Augusta Frederica von Anhalt-Zerbst, den senere kejserinde Catherine II af Rusland (fra 1762 til 1796), blev født, den 2. maj 1729 i byen Szczecin, i Polen. ‘Republikken Krims dag’, afholdes den 14 og 15. december,
 
Den 13. December – Dagens opdateringer er triste. Defekte videoer og tåget forklaringer. Den slags kikset tidsspilde-opdateringer bør man undlade. Senere redigeringer prøver at retter op på det. Det er ikke lykkes.
 
Briefing 12. december 2023 ved den ansvarlige for den russiske føderations direktorat for presse og information. Almindeligvis udkommer der også en emneopdelt transskription af presseinformationen på udenrigsministeriets hjemmeside. Dagen i går rundede man af med, at fortælle om Ukraine-statslederens frustrationer. Betænktsomt undlod man at ydmyge statslederen med informationer om hvor mange folkeslag og landområder føderationen omfatter, har fælles grænser med eller antallet af fredsaftaler man har indgået. N.B. Russerne kunne være blevet på Bornholm (Danmark) da de var der. Ingen havde kunnet forhindre det.
 
Den 11. December – Opdateringen nærmer sig noget “007-artigt” om en udenlandsk agent, konflikt-betragtninger og sammenligninger, man kan fornemme en tilnærmelse til en medmenneskelig logik der kunne fremme fredsforhandlinger og afslutte aftaler, på ganske kort tid. Desværre har verdenshistorien også vist os nogle andre vinkler, men det er en helt anden historie
 
Den 10. December – Opdateringen i dag omtaler problematikken om, hvad er hvad og hvorfor gør mennesker som de til tider gør. Fortæller sjove og overraskende ting, men sjældent skriver de det ned.
 
Den 9. December – Dagens opdatering ligner en opsumering af konsenkvenserne ved de ulykkelige fattigdomsskabende hændelser som følge af gaslækagerne på gasledningerne i Østersøen. Det er forbrugerne i Europas fem største energiselskaber som sidder tilbage med de økonomiske problemer som hændelserne har skabt.
 
Den 8. December – Dagens opdatering omtaler russiske emnerelateret aktiviteter herunder julepynt fra Klin-regionen, Moskva, der har fremstillet den type produkter siden 1848. Fra udstilling af kunst, kultur og folkehåndværk og vidre mod historiske arkiver der ikke alle tegner de bedste billeder af menneskers aktiviteter. Desværre kan man i næsten alle landes arkiver grave samme vinkler ud af arkiverne. Det burde også være muligt at finde grunde til fredelig sameksistens der distancerer krigervinkler. I udstillingshallen i forbundsarkivet i Moskva, havde man en udstilling, i anledning af 175-årsdagen for, kejserinde Maria Feodorovnas fødsel den 26. november 1847. datter af kong Christian 9. af Danmark.
 
Den 7. December – Det forlyder at flere notabiliteter, fra fremmede lande, er på besøg i Moskva, her i tiden op til årsskiftet. Det er tydeligt, for de fleste, at der må være opstået en kompleks økonomisk ubalance som har fremmanet panik på regeringsniveauer i flere lande. – I dagens opdatering fremstår man lidt små-mopset og argumenterer for grunde til at være det.
 
Den 6. December – Flere forsvarsministere, deres ministerier og deres trofaste, højt lønnede lobbyrister har ganske givet været meget dygtige til at over-sælge deres produkter og organisationer. Hvilket den russiske føderations informations-direktorat gentagende gange har forsøgt at forklare. – Det er vist i den retning, at opdateringerne i dag, peger.
 
Den 5. December – Dagens Opdateringen viser eksempler fra det store arbejde udenrigsministeriet udføre. Der har i flere dage været en tæt fly-trafik, også af privat-fly til Moskva, så det overasker ikke, at man kan offentliggøre farve-fotografier af møder med iranske udenrigsministre og ministre fra de kaspiske stater.
 
Den 4. December – Dagens opdatering nævner juridiske normer som begrundet afvisning af groteske medie-budskaber fremsat af personer der tilsyneladende føler sig hævet over den praktiske detalje det kan være at prøve, at forstå hvad er man forholder sig til. Det er så naturligvis ikke særligt pænt, at slutte opdateringen af med ‘gratis fiduser’ – en henvisning til Ruslands permanente stab i EU. en mega ydmygelse, skam jer!
 
Den 3. December – Dagens opdatering er en billedserie af noget snevejr, nogle historiske bygninger der rummer et gammelt interiøre og så ses et ko-ligende dyr, der oft forfindes i Zoologiske haver. Skulpturelt kan man se noget der ligner i gefionspringvandet, ved Nordre Toldbod, i København, Danmark
 
Den 2. December – Dages opdatering ligner lidt mudderkastning. Der er ingen vindere. Alle ved det, på nær “strudsen med hovedet i sand” – Man er nok også lidt træt efter al den rejse og mødeaktivitet samt alle forberedelserne dertil. Udenrigsministerens pressekonference efter det 30. møde i OSCE’s ministerråd, i Skopje, varede næsten 1,5 time. Opdateringerne har været pæne og informative. (kun “telegraf” opdat. nr. 6688 (14:25) er kikset)
 
Den 1. December – “Konflikt med Rusland en ny fase”, sådan har nogen valgt at betragte verden på, helt forglemt og tilsidesat er rollefordeling, presidentvalg i USA 2024 og det uheldige sammenfald, med valg af kandidater til Europaparlamentet. På sidelinien står “krigs- og våben-industriens” dygtige lobbyister, hvoraf nogle af dem har været “for dygtige” så de har opnået, at blive forvist fra Europaparlamentet. Det er bestemt ikke et “gennemsigtigt og upartisk” miljø, man kan føle sig tryg og vel-informeret ved.
 
Den 30. november – Helt bims i magtstruktur
– “Russofobernes onde dumhed har nået det punkt, at de officielle myndigheder for første gang i vores historie har forbudt ikke et fly, men en person på et fly at være i et luftrum – det er det, der blev skrevet i det bulgarske udenrigsministeriums officielle notat: flyet må godt flyve over Bulgarien, men Maria Zakharova må ikke opholde sig ombor i flyet”. Skriver man i dagens opdatering og så fortæller man, at reglerne for lufttrafik er reguleret af Chicago-konventionen om international civil luftfart fra 1944, som foreskriver, at en stats territorium skal forstås som “landområder og territorialfarvande, der støder op til dem.” – Luftrum er ikke omfattet af udtrykket “område”. I denne henseende kan de allerede ulovlige EU-sanktioner ikke finde anvendelse ved non-stop flyvninger, et fly eller en person, der forbydes at komme ind på, eller over en stats område. – Kort sagt “En ensidig magtstruktur kan ikke, lovligt forbyde overflyvninger” jf. traktaten, ser man lighed mellem “internationalt farvand og luftrum”.
 
Den 29. november – Så udkom den russiske føderations “ugentlige” gennemgang af de aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål, som man har valgt at forholde sig til. De offentliggjorte videoer er på russisk, men youtube har en oversættelses funktion. De plejer, at lægge en transskription af pressemødet på deres hjemmeside. Den kan almindeligvis, oversættes af flere browsere. Den er faktisk nemmere at bruge da man der, selv kan vælge de emner som man ønsker at nærlæse.
 
Den 28. november – En stille dag, kun få opdateringer, man har vist travlt med interne og eksterne mødeaktiviteter. Det ser ud til, at man vil fortælle noget om det internationale politisamarbeje, hvilket kunne være en glimrende vinkel. Der har stadig ikke været noget nærmere om de der, ødelagte gasrør i Østersøen / Det Baltiske Hav. Hændelsen manglede ellers ikke medieomtale.
 
Den 27. november – Opdateringerne handler i dag om den russiske føderations udenrigsministeriums diplomatiske arbejde samt resultater deraf. Der nævnes, mellemøsten, Afrika, Nordmakedonien samt mulig deltage i OSCE-minister-rådsmøde og europæiske sanktioner.
 
Den 26. november – Dagens opdatering er en fortsættelse af emner om kunst, kultur, musik og komponister. I København har man midt i centrum af byen, en gammel cirkusbygning hvori Cirkus Benneweis i flere år havde russiske kunstre, uddannet på den statslige cirkusskole i Moskva, med i sine forestillinger. En af dem var, Oleg Popov der fik tilnavnet “Solskinsklovnen” fordi han havde skabt en klovnefigur som, en fiffig russisk bondedreng med strågul paryk og en kæmpestor, ternet kasket. Han var utrolig populær i 80erne. Til 1969 var bygningen lejet af Cirkus Schumann.
 
Den 25. november – Dagens opdatering omtaler, at Europol har offentliggjort en pressemeddelelse, der hævder, at de har slået hårdt ned på, og afdækket et netværk af cyberkriminelle Ukrainske telefonsvindlere. SIM-kort, mobiltelefoner og servere er beslaglagt hos de ukrainske banditter.
– Man må forstå, at også en organisation som Europol har begrænset resurser, og når de er presset til at anvende op mod 100 % af deres kapacitet på et nærområder til EU, så kan det være rigtigt svært for dem at få tid til, at efterforske for eksempel, banderelateret kriminalitet der udspringer fra en rumænsk hovedstad som byen, Buzău i Rumænien.
 
Den 24. november – Opdateringen i dag ser ud til at at vise, at evakueringen af russiske statsborgere forsætter. Næsten 1000 mennesker har appeleret til den russiske føderations udenrigstjeneste og de diplomatiske lokaliteter, i håbet om at blive evakueret fra et yderst fjentligt og livstruende landområde. Der er offentliggjort billeder fra lufthavnens ventesal.
 
Den 23. november – Ifølge finske forhandlere ønsker man en lukket grænse til Rusland. De russiske forhandlere prøver at få en dialog om den problematik på et møde den 23. november, men det ser ikke ud til at lykkes særligt godt. Rusland har ingen planer om deltage, hverken med mandskab eller økonomiske tilskud til opførelsen af en “berlinmur” fra nær, Sankt Petersborg til nordpolen. Ifølge dagens opdatering. Istedet åbner man Nordsøruten den første januar. Det er en skibsrute der strækker sig langs Ruslands nordlige kyster i det arktiske hav (Barents, Kara, Laptev, Østsibiriske, Chukchi og Bering hav). Langs kysten er man klar med serviceforanstaltninger og behovskrævende ibryderassistance, for en sikker sejlas. Skriver det russiske nyhedsbureu TASS, på deres hjemmeside
 
Den 22. november – Man er vist godt klar over det, i den russiske føderations direktorat for presse og information. Det er ikke udtryk for den finske regerings dumhed at de vælger, at beslutte sig for dumme dyre ting. ‘De tænker bare langsomt’ – Som grisling ville sige det i en børnebog om peter plyds. – En opdatering om finske tosserier og finske politikkere man ikke været heldige med, ved det sidste valg. Det har udviklet sig uheldigt, fra den ene dumhed til den anden, i et paranoia-trip på speed. Er der en psykolog til stede, så man kan genetablere et fornuftigt samarbejdet og få ting til at fungerer, er grund-tanken nok i opdateringen.
 
Den 21. november – Man har godt fat i 10-årsdagen. Starten på det ukrainske kaos. Den ukrainske Euromaidan. Fulgte du dengang med i hændelserne så husker du nok, at det lignede noget fra en Britisk film fra 1974. Det kunne være “Monty Python og de skøre riddere”. Hver morgen og aften optrådte hellige mænd på scenen i et fantasi scenarie, så publikum kunne forestille sig, at det var dem der tændte for solen og slukke den når de gik hjem.
 
Den 20. november – Ingen der ønsker at opretholde den mindste antydning af troværdighed kan postulerer, at flere våben i mellemøsten vil løse problemer. Når det forholder sig således, så må man vel have lov til at antage, at Albert Einsteins tese ikke er helt skæv. – Om “Irak-krigen: En løgn med løgn på” – Og så er det den 21. november 2013 – 10-årsdagen for starten på Ukraines Euromaidan-protester. Desværre gik det op i “hat og briller” korruption i et medie-cirkus. Ukraine blev en betleri-nation, til skade for de fleste.
 
Den 19. november – Opdateringen på denne dag, handler lidt om absurde absurditeter, amerikanske præsidenters succes-oplevelser fortalt som en instruerende tekst fra en billedbog fundet i en nulte klasse / børnehaveklasse. Det er ganske givet et eksperiment og målet er sikkert, at alle bør have en mulighed for at kunne tilegne sig viden om alsidige emner. Overordnet betragtet, så kunne man se det som et forsøg på at modbevise Albert Einsteins tese. (ses herunder d. 17) (Evakueringen fortsætter)
 
Den 18. november Opdatering – Det ligner en billedbog for stræbere, med overskriften, “100 måder du kan blive upopulær på” – Militante rammer civile mål med kraftige angrebsvåben så infrastrukturen er fortid og lokalbefolningen mister alt. Det er virkelig en trist forestilling.
 
Den 17. november Opdatering – 120 mennesker evakueret via Kairo, til Domodedovo International Airport. Mennesker med russisk tilknytning og deres familiemedlemmer evakueret fra et kaoisk menneskeskabt konfliktområde. Man skriver, at mere end 500 mennesker er evakueret fra konfliktzonen, 288 ankom med tre transportfly. – Albert Einstein satte i sin tid ord på den type konflikter – “Der findes to ting, som er uendelige, Universet og den menneskelige dumhed. Og når det gælder universet, er jeg endda ikke sikker.” Citat af Albert Einstein.
 
Den 16. november – I dagens opdatering omtaler man noget med at russisk ejendom er sat på en “national sanktionsliste” hvilket man er noget utilfreds med og fortæller, at det pågældende land har ejendomsaktiver i den russiske føderation. Det fremgår at man ikke har tænkt sig at undlade, at reflekterer på krænkelser af sine legitime interesser. – Det kunne være en sentation, hvis man ikke reagerede.
 
Den 15. november – Opdateringen for dagen, handler lidt og “dobbeltmoral”, PR-bureauers og PR-kampagners rolle i gennemførelsen af udenrigspolitik. Hvilket kan forvride logikken og sløre hvilke ønsker, og mål man har. – Er det “Russisk propaganda” eller dokumenteret viden? Man fortsætter dagen med en bred orientering om udenrigspolitiske spørgsmål. I morgen den 16. november har udenrigsministeren samtaler med udenrigsministeren for Den Bolivariske Republik Venezuela Men hvad er propaganda?
 
Den 13. november – En pæn ottneplads med 784 besøg pr. dag, konstatere man tørt, til en vurdering af aktiviteten på ‘kanaler’ i det politiske segment via ‘Telegram’ for ugen 06.11.23 – 13.11.23 målt af den statistiske tjeneste “Telemeter”. Det kunne sikkert være højere men sandsynligheden for det modsatte er nok størst. Det handler lidt om troværdighed – og det kan nok sammenlignes med, at skulle sælge elastik i metermål. Du husker vel Meterkonventionen – “I USA lever fod og mil i bedste velgående, til trods for at USA underskrev Meterkonventionen i 1875” (Wikipedia) . Hvis du ikke ved hvor du skal hen, så er det uendeligt svært, at konstaterer hvornår du er fremme ved målet.
 
Den 12. november – Det blev så dagen for de syrlige bemærkninger om den International Olympic Committee (IOC) – sport der ikke tolererer nogen form for forskelsbehandling, politisk neutralitet, hykleri, uvidenhed og “den moralske-inflationen” samt noget om den bamhjertelige og bekvemme glemsel.
 
Den 11. november – Opdateringen i dag, handler lidt om besvarelse af spørgsmål og afvisning af mediefantasier. Man fortæller lidt om den indlysende logik i at internationale koncerner kan flytte rund på interne ejerskaber og produktionsfaciteter. Den længere transport og udgifterne dertil, trækker linier til forringelser af den globale økonomi samt til det politiske pres for at øge tåbelige investeringer og produktion af samfundsskadelige og produkter.
 
Den 10. november – Opdateringen i dag, handler om besvarelse af spørgsmål, om uansvarlig opbevaring af store mængder farlig affald i Ukraine og sansynligheden for, at det kan forurene floden Dnepr, grundvandet og sprede sig. En sidegevinst ved, at opdæmme vandet i floden er, at der er relativt stillestående vand i bassingerne så tunge partikler bundfælles. Derfor er det ikke så godt, at man har ødelagt vandskraft-dæmningen ved det sidste bundfældningsbassing inden Sortehavet.
 
Den 9. november – Det blev til en af de mere store uddybende opdateringer i dag. Man plejer også, at opdatere med en med oversættelses-venlig transskription på udenrigsministeriets hjemmeside. Den er opdelt med emner, overskrifter og genveje.
 
Den 8. november – En lidt mat opdatering med en link og noget video halløj, som ikke kan ses. Nogle gange har opdateringerne været meget omfattende og har givet indtryk af, at man har haft travle dage, med de store meningsfyldte opdateringer. Dog har man tilføjet en kort bemærkning om, at det polske udenrigsministerium mener, at Ukraine kun blive medlem af EU hvis man opfylder nogle særlige krav som Polen har.
 
Den 7. november – I dagens opdatering omtaler man, at amerikanske PR-bureauer har gyldne tider, når de vedholdende kan male mediernes forsider op med kortsigtede politisk opportunisme, som at fange en fugel i luften uden tanke for hvorfor den ville flyve væk og hvorhen. – En følge af global ustabilitet er, at industriproduktionen i tyske virksomheder er faldet for fjerde måned i træk i september. Samlet set så er tysklands arbejdsløshed på det højeste niveau siden juni 2021. Kilde: Financial Times via hjemmeside af Estlands statslige medieformidling (//err.ee) – hvor Astrid i øvrigt fortæller, at NATO har glemt millioner afghaneske flygtninge i parkistan. Der bor fire millioner afghanere i Pakistan, og 1,7 million har ingen dokumenter, skriver Astrid.
 
Den 6. november – I dagens opdatering er der, lidt musikhistorie og undrevisning der inspirere til at omtale, Władziu Valentino Liberace. Han blev født i Wisconsin (USA) af forældre, med italiensk og polsk baggrund. Wisconsin i USA er også et tilflytterområde hvor mange danskere valgte at bosætte sig. Liberace fik stor succes som entertainer og Pianist,
 
Den 5. november – Opdateringen i dag kunne sikkert være mægtig yndig og bedårende, hvis det var muligt, at se de uploade videoer, det kan man så bare ikke – og ellers er lidt om noget underholdning og en udstilling. – Men i morgen, er det mandag.
 
Den 4. november – Opdateringen i dag, kalder på et lille smil.
“New York City hjørnet af 2nd Avenue og 44th Street. Verdenssamfundet begynder at forstå: “Krig med Rusland – du er skør!” – Man kunne vel også sætte problematikken op mod andre “succeser” (Hvorfor var USA dømt til fiasko i Afghanistan-krigen for, 23 billioner dollars) .
 
Den 3. november – I dagens opdatering flytter man sig fra omtale af “skræmte patrioter” til en historie fra en børnebog af forfatteren, Korney Chukovsky. Citatet lyder nogenlunde således, “Og – de flotte aber hentede kufferterne – Og hurtigt med alle benene ude.” – I sig selv siger det ikke meget. Historien handler lidt om probationer og panik. Derudover er der lidt om italienske politikkeres forklaringsproblemer. Midt på Peters-pladsen i Rom, står en obelisk der er er 25 meter høj. Den blev i år 39. fragtet fra det antikke Heliopolis i Egypten, hvor man dyrkede solguden Re, – og til Rom på foranledning af kejser Caligua, der lod den opstille i sit – og senere kejser Neros cirkus.
 
Den 2. november – Informations- Briefing- dag, i dag om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål. Den russiske føderation udenrigsministerium er udkommet med video opdatering på flere platforme, desværre er det svært med oversættelserne. Det går bedre når de har lagt en transskription på deres hjemmeside
 
Den 1. november – I dagens opdatering giver man udtryk for skuffelse over, hvad man opfatter som generel dårskab og censur af objektive journalisters arbejde.
 
Den 31. oktober – Man har opdaget vinkler i nutidige senarier der gør det meget svært, ikke at sende en lille tanke til, Ludvig Holberg’s dimisioner og kulturbilleder. – Hvad man syntes bedst om, må være et personligt valg.


 
Den 30. oktober – “Optøjerne, der fandt sted i Republikken Dagestan, er resultatet af en provokation, der er planlagt og udført udefra med det formål at undergrave den harmoniske udvikling og etniske og religiøse enhed af befolkningen i Den Russiske Føderation.” – Tonefaldet er blevet en anelse skarpere i dagens opdatering.
 
Den 29. oktober – De tider er kommet, hvor alle hemmeligheder afsløres. På en overraskende måde beskrev Barack Obama kort, et ledelsesmæssig system der havde udviklet sig som et spirituelt kallifat, i landet, mener man tilsyneladende, ifølge dagens opdatering.
 
Den 28. oktober – Den 26. oktober angreb Ukraines væbnede styrker målrettet atomkraftværket Kursk med luftfartøjer. Skriver man, og er tydeligvis lidt mere, end meget skuffet. Den russiske føderation bidrog økonomisk, sammen med EU / Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD), til at Tjernobyl-atomkraftværkets nye sarkofag blev opført i 2016. Den nye sikringsindkapsling måler 275 meter i bredden, 108 meter i højden og har kostet mere end 11 milliarder danske kroner.
 
Den 27. oktober –Jo da – fra formanden for Europa-Kommissionen, der messende står bag Europa-Parlamentets talerstol og fremføre sine åbenbaringer, og sentenser i et søvnigt tonefald, og vidre forbi den litauisk-amerikansk sanger og skuespiller Al Jolson’s uforglemmende ide, og fremtoning som “kongen af blackface-kunstnere” – med sangen, Mammy – Og vidre mod storbritannien’s generelle fodslæbende opførsel. Det var opdateringer med holdninger i dag. Eksempel, Meterkonventionen (fransk: Convention du Mètre) af 20. maj 1875. en traktat, som førte til metersystemet blev indført, Danmark, Tyskland, Rusland 1875. – og Storbritannien 1884.
 
Den 26. oktober – Seriøsiteten blev fundet frem i dagens gennemgang af de valgte aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål, man linker til. Almindeligvis, så følger man op med en transcription på føderationens hjemmeside. – Det er godt at vide, da nogen syntes at bruge tid på, at filterer og forhindre adgang til, viden og information via internettet. Der er 11. punkter i briefingen og 14. Svar på mediespørgsmål
 
Den 25. oktober – Det er som om man i opdateringerne har nået et nyt niveau af fustration, hvor det kikser lidt med, om hvilket ministerie man representere. Opfattelser som, “Ukraines sejr og Ruslands nederlag” – er grundlæggende, helt ude af syne, da alle østersølandene er så tæt forbundet, som sad de i det samme badekar.
 
Den 24. oktober – En lidt rodet paradoks-agtig opdatering, for man kan ikke tibageføre en FN-traktat til tiden omkring første verdenskrig, for derefter at postulere at traktaten er overtrådt da man brugte giftgas ved fronten. Men lidt mening giver det, hvis man syntas at det er sejerherrene der skriver verdens-historien, selv om den kan syntes, at være lidt skør.
 
Den 23. oktober – Efter fridag (Oct 22.) så dukkede der en opdatering op, med nogle påstande og link til andre medier, hvilket ikke i udpræget grad kan ses som en god ide. Offerrollen på mediescenen er optaget.
 
Den 21. oktober – Nye anti-russiske sanktionsforanstaltninger med spændende vinkler påstulerer man frejdigt i opdateringen og omtaler litauen’s ønsker om, at forbyde eksport af en lang række produkter som skulle indgå i den 12. pakke af EU-sanktioner, der kan indskrænke industrikapaciteten i føderationens administrationsområde. Det lyder fantasifuldt og det må undre, at det er dem meget magtpåliggende, at forhindre europæiske aktieselskaber i at investerer og eje virksomheder i den russiske føderation.
 
Den 20. oktober – Opdateringen rummer, mellem linierne, en del uskrevet baggrundsviden, hvilket ikke er så ringe endda, da ingen kan og langt mindre, vide alt. En ‘Stormsflods-opdatering’ kunne man kalde den. Er der noget vand tilbage i havnen i St. Petersborg? – Det må give ideen til at konstaterer, at det kan være godt at have en hurtig let fod hvis man er tvunget til at danse med elefanter (eksempler undlades).
 
Den 19. oktober – Man omtaler den igangværende problematik om retvisende information og vidreformidling af samme. Mediefladen har man ikke mange rosende ord om. Det er lidt underligt at medier mener det er mere interessant, ‘hvem der vinder’ – end det kunne være hvornår, man finder fredelige løsniger.
 
Den 18. oktober – Lidt overraskende sent eller tideligt (edited Oct 18 at 00:50) – Stort set alt hvad den omtalte tidligere president forsøgte at få vedtaget, blev stoppet af et flertal i senatet. Det blev flere gange sagt i hans taler, i forbindelse med mindehøjtideligheder.
 
Den 17. oktober – I dagens opdatering er man igen fremme med kritik af ukraines højtråbende regeringsleder og hans legekammerater på magtens tinder. Man linker til det hollandsk aristokrati – og så nærmer man sig tiden med kolonialisme. Problamentikken er nem afdække, pænt er det ikke. Det var hollandske kolonister, der udbredte deres demokrati-opfattelse, når der skulle vælges regering i sydafrika * tænker Mischa von der Doe fra Buddinge, Danmark. * IKKE-sponsoreret info
 
Den 16. oktober – At man har fridage på Telegram- hjemmesiden bør ikke stoppe dig i din søgen efter viden. Udenrigsministeriet i Den Russiske Føderation er generelt set, flinke til at opdatetrer og fortælle om deres diplomatiske arbejde
 
Den 15. oktober – Den Russiske Føderation havde en 0-dag på Telegram- hjemmesiden Søndag. Der har sikkert skulle afsættes tid til familiehygge i Moskva. Informations teknologi og arbejde er en voldsom tidskrævende beskæftigelse. Det polske valg, efter en otteårig lang periode med et regeringsparti som på ingen måder har bidraget, med tiltag til medmenneskelig sameksistens er en kilde til evig undren. – Hvorfor stemmer- og støtter man “Det sorte kartel” ? – Hvis partiet mister sit flertal, så er det måske slut med, “at kvinder skal sidde bagerst i bussen”
 
Den 14. oktober – I dagens opdatering lyder man lidt små-mopset over den måde man hånterer våbenforsyningher til Kiev-regimets national-beviste militante elementer. Man har flere gange skrevet om hvilken uheldig kombination det er, i det ulykkelige korupte land. Desværre er der mange fortilfælde. Invasionen i Svinebugten i det sydvestlige Cuba den 17. April 1961. var ikke i udpræget grad en succes
En længere remse af triste beslutninger vil nok ikke gavne.
– Man kan vel heller ikke kalde ‘Iran-Contra-affæren’ – for en god konservativ ide – Så måske burde man skrue lidt ned for charmen i sin journalistiske fremstilling af nutidens udenrigspolitiske udfordringer.
 
Den 13. oktober – Udenrigsministrene i flere lande er nok på overarbejde i disse dage, det er man vist også i den russiske føderation, hvor tankerne om behovet for at træffe hasteforanstaltninger og udvekslede synspunkter i en aktiv dialog, luftes på ministeriets hjemmeside. Man har også OBS. på nødvendigheden af, at bidrage med retvisende information og officielle pressemeddelser. Målet skulle angiveligt være, at undgå teater-journalisters iscenesættelse af deres mærkelige dramatiske fantasier. På telegraf-kanalen omtaler man en personlighed og inspirator for russiske journalister, som er død.
 
Den 12. oktober – Det er lidt sjovt med “fag-personer” (nørder) der finder deres viden frem, når de “snakker” med deres fornuft. Det syntes at være tilfældet i dagens opdatering, der handler om en historie fra 1794. da japanske søfolk led skibbrud. Skibet, der forlod Ishinomaki, mistede sit sejl, og efter seks måneders drift blev det, med de overlevende skyllet op på stranden, på de aleutiske øer
 
Den 11. oktober – Dagens opdatering er spiciel, da man i føderationens udenrigsministerium tilsyneladende har fået den ide, at NATO’s generalsekretær tror at den russiske ledelse planlægger at bruge vinteren som et våben mod Ukraine. – Det lyder sådan lidt kong frost-agtigt, den amerikanske president sige også “sjove ting”, mon de har fået en virus?
 
Den 10. oktober – Opdateringen i dag bærer tydelige tegn på skuffelse over menneskelig fundamentalisme, militante tiltag og intolerance der ofte kan føre til dehumanisering. På det nord-europæiske kontinent har man flere gange været udsat for magtmisbrug og medmenneskelig elendighed, så de nuværende kriser er ikke et nyopstået fenomen. Man må undre sig over manglende initativer og fredsbestræbelser, til glæde for de fleste.
 
Den 9. oktober – I dag hævder man at vide, at lederen af efterretnings-direktoratet for ukraines forsvarsministerium har indrømmet, flere forsøg på at angribe og beslaglægge atomkraftværket Zaporizhzhia, hvilket kan sætte påstande og rygter i et nyt lys, mener man i det russiske udenrigsministerium. – Iøvrigt har man fortalt, at den første sne i Moskva-regionen, var i luften den 8. oktober i år
 
Den 8. oktober – Mandag den 9. oktober vil den Russiske Føderations udenrigsminister indlede en række samtaler med generalsekretæren for Den Arabiske Liga i Moskva. Rusland og Den Arabiske Liga har en travl dagsorden, men i betragtning af den dramatiske eskalering af konflikten i mellemøsten, vil dette emne blive prioriteret højt. Skriver man i dagens opdatering
 
Den 7. oktober – I dagens opdatering er der lidt om uvilligheden til fredskabende tiltag i mellemøsten samt omtale af de bekymringer man har, set i forhold til den manglende respekt for medmenneskelige verdier, internationale resolutioner, retsgrundlag og det internationale samfund generelt. Stort set giver man udtryk for, at støtte til og sponsorering af den type samfund er en skænsel mod menneskes fornuft.
 
Den 6. oktober – Omtalen i dag handler lidt om myndigheders adfærd overfor internationale diplomatiske aktiviteter / personer der er omtalt i Wienerkonventionen af 18. april 1961. Beklageligvis kan man ikke afvise at uvidenhed være årsag til krænkelser. I konventionen om de diplomatiske forbindelser nævner man helt specifikt, fred og sikkerhed, og fremmelse af de venskabelige forbindelser mellem nationerne. Man er traditionelt ret meget regelfast i det ‘russiske’ udenrigs-ministerium. Det var man også da det hed sovejetunionen og Khrustjov besøgte Danmark i 1964.
 
Den 5. oktober – En lidt lavprofileret opdatering, blev det til i dag. Man har sikkert også haft en del at se til i den seneste tid. EU-ministre mødes torsdag 05.10.2023. til et todages topmøde i Granada, Spanien. På førstedagen var 17 europæiske lande representeret. Emnerne handler om krise, krise og kriser. Men efter de to dage, har man nok en løsning klar.
 
Den 4. oktober – Opdateringen i dag er så kedelig så man kunne mistænke den for at være medskyldig i at bladene falder af træerne, men det er nok ikke tilfældet. Man kunne ellers godt se et emne i at man på ingen måder søger efter, eller møder ind freds-initativer. I stedet, så eftersnakker man hinanden, som pappegøjer, – og får det godt betalt.
 
Den 3. oktober – Det var så dagen hvor man gravede argumenter op fra bunden af værktøjskassen. Man bringer et citat fra nyhedsformidlings-hjemmesiden, Washington Post. Der skriver man: “En højtstående embedsmand i Pentagon er blevet tilbageholdt og anklaget for … ” – Der er vist tale om en højt betroet medarbejder tilknyttet informationstjenesten for ledelse og kommunikation. Det er godt-nok en grummer sag. Den kan de amerikanske domstole vel tage op, når de får plads i kalenderen.
 
Den 2. oktober – I dagens opdatering berører man nogle samfundsmæssige resursetab, opstået som følge af et ustabilt energimarked, sikkert fremkaldt som en følge af skaderne på rørledningerne i Østersøen. Europa får Ca. 40 % af sit naturgasforbrug fra Rusland og det var nærmest, en platform og inspirationskilde for EU-Kommissionens vision for en fælles Europæisk dannelsen af en Energiunion, inden projektet blev afbrudt af pålagte sanktioner af Trump-administrationen.

 
Den 1. oktober – I dagens opdatering er den russiske føderations udenrigs-ministerium, nået frem til tiden omkring, 20’erne og 30’erne. – Det går fremad, hænger du på længe nok, så kommer man nok frem til Cubakrisen og Jordens undergang, – engang
 
Den 30. September. – Dagens opdatering blev til en fremvisning af hvad fortidens fattige mennesker skabte til deres herskere og undertrykkere, så de kunne leve konfortabelt i prangende vulgære bygninger, som profetiske mindesmærker over deres umådeholne magtmisbrug der fattiggjorde befolkningen. Mennesker kan i dag kan besigtige monumenterne og de overdåige parker som besøgende turister inden de igen rejser hjem til deres ofte triste monotome hverdag.
 
Den 29. September. – Dagens opdatering kom til at handle om pressefrihed og angreb på den. Det var mest omkring personer af fransk nationalitet, men man bør vel ikke udelukke nogen. Det er egentlig et spændende emne som kan gentages i mange fortolkninger. Ofte optræder der en form for misforhold i magtbalncen som kan blive rigtig tydelig, i nogle sager hvor man inddrager landets love, forfatning og uvidenheden omkring dem.
 
Den 28. September. – Dagens opdatering handlerr lidt om betalte holdninger, mest med focus på canadiske, lidt i retning af devisen, “den der smøre godt, køre godt” – Der findes nogle populistiske ord for den måde at forholde sig til det ene eller det andet på. Hvis du kender dem, så må du da gerne sende en liste med dine foretrukne “Kaptajn Haddock” bemærkninger
 
Den 27. September. – Så er man nok vendt hjem efter turen til FN’s Generalforsamlingens 78. samling i New York. Måske lidt udmattet efter at skulle reflekterer på den meget medie-opmærksomhed har man hevet gamle kritik-emner frem, ikke at de ikke er relevante, men de kører ligesom rundt i ring. Man har ikke stoppet de store militærparader på den ‘røde plads’ – Du ved der hvor Mathias Rust landede med en Cessna-flyvemaskine den 28. maj 1987. – 14 måneder måtte han tilbringe i et sovjetisk fængsel efter den tur. Han blev benådet den 3. august 1988 af den tidligere sovjetiske udenrigsminister der var blevet ophøjet til et job som Præsident for den Øverste Sovjet,
 
Den 26. September. – I dagens opdatering giver man udtryk for at internettet fungerer perfekt Canada, hvilket jo så kunne give et indtryk af at canadiske teknikkere har bedre kvalifikationer, hvilket ikke er helt utænkeligt, da Canadierne købte det danske kasserede spionfly, tårnfalken der aldrig lette fra dansk jord. – så noget kan de vel finde ud af
 
Den 25. September. – Man har travlt i den den Russiske Føderations udenrigsministerium når tv-kanaler og mainstreammediers fantasifulde drømme om en god sælgende-forside historie må indfries. Det bærer dagens minimalistiske opdatering præ af.
 
Den 24. September. – Opdateringen i dag handler lidt om evaluering af mødeaktiviteten og den russiske delegations arbejde under Generalforsamlingens 78. samling i New York. Man fornemmer en vis træthed
 
Den 23. September. – Den Russiske Føderations udenrigsministers tale på FN’s Generalforsamling fyldte naturligvis en del i dagens opdatering, der også viste vilje til ordholdenhed i forbindelse med indgået aftaler. – Når politikere og journalister opfører sig som suspekte ‘brugtvognsforhandlere’ – så kan de meget nemt risikerer, at blive konfronteret med den åbentlyse lighed.
 
Den 22. September. – Mellem de indledene samtaler i FN bygningen, i New York var der tilsyneladende også pogramsat møder mellem den russiske føderations udenrigsminister og FN’s generalsekretær – Når man tænker over hvor meget tid den type møder kræver til foreberedelse, så er det ud fra de offentliggjorte fotos, nemt at se hvem der har mest styr på de dele af logestikken.
 
Den 21. September. – Der var kø foran den russiske føderations mødelokale, skriver man. – Mødelokalet bar præ af tidligere tiders hang til at ophænge potrætter statslederen. Men det ser da ud til at mødedeltagerne har samlet en del notater, som sikkert lige skal rundes af med baglandet.
 
Den 20. September. – Der er sikkert lidt tidsforskydninger og Jet lag, men den russiske føderations udenrigsminister er ankommet til New York for at deltage i den politiske uge i FN’s Generalforsamling. Man har tideligere informeret om, at ministeren har aftaler om ca. 20 møder på regeringsplan sideløbende med Generalforsamlingen. Men vigtigst er talen, ved de generelle politiske diskussioner, under FN’s Generalforsamling, den 23. september.
 
Den 19. September. – I dagens opdatering indleder man med kritik af Polens viceudenrigsminister, hans tvivlsomme forklaringer og motiver. Bedre bliver det ikke, når man henviser til nyhedsformidlings-hjemmesiden “The New York Times”. Tilsyneladende er et team af journalister nået frem til konklutionen, “at Kyiv-regimet i Ukraine har bomber egne byer.” Man har tjekket, missilfragmenter, satellitbilleder, sociale medier og vidnerapporter, og man mener at et ukrainsk luftforsvarsmissil fejlagtig ramte ned i menneskemængen på markedet i industri byen, Kostiantynivka i Donetsk den 6. september.
 
Den 18. September. – I dag, lidt information om den vanskelige humanitære situation i Nagorno-Karabakh området. Den 18. september blev mad og medicin leveret til regionen ved hjælp fra Den Internationale Røde Kors Komité og deltagelse af de russiske fredsbevarende styrker, på foranledning af det russiske udenrigsministerium der håber det vil bidrage til en fredelig udvikling og stabilitet.
N.B. Man har opdateret og skriver, Ukraine har lagt sag an i WTO mod Polen, Ungarn og Slovakiet på grund af deres forbud mod import af ukrainske produkter, oplyser Ukraines økonomiministerium. [(WTO) World Trade Organization] – Så får de tiden til at gå med det
 
Den 17. September. – I dagens opdatering, kom der lidt om den sovjetiske og russiske sangskriver Nikolai Dobronravov. “Løvet falder også, i haven” citeres han for at have skrevet. Han blev 94 år (22,11,28 – 16,09,23.) Man mener, at takket være hans tekster er ligegyldighed og vulgaritet i verden blevet mindre. – Måske er det rigtigt og måske kan det blive selv-profiterende for mange, hvis man ønsker det.
 
Den 16. September. – I dag har man opdateret med lidt fra Moskva Zoo-logisk have som – viser et kort film-klip med en panda bamse. Ellers er der foto af diverse fra haven. Man har sikkert travlt med forebredelser til flyveturen, og FN’s Generalforsamling
 
Den 15. September. – Dagen opdatering er, lidt svag. Arbejdsbyrden må også overvældende. Pressemøder består ofte af 2½ times oplæsning samt besvarelse af udvalgte spørsmål foran kameraer og et tæt panel af journalister.
 
Den 14. September. – Dagens opdatering ser lidt userieøs ud, med omtale af teorier om ‘Zombie apokalypse’ og sponsorering heraf. – FN’s Generalforsamling åbnes fra 19. til 23. September og der er nok ingen tvivl om at ‘sortehavs-aftalen’ der handler om import og eksport via havne ved Sortehavet, vil blive vendt og drejet på sidelinien. – Der er angivligt aftalt omkring 20 biterale møder, sideløbende med generalforsamlingen \Brefing, Vladivostok 13. sep. 2023.
 
Den 13. September. – I dagens opdatering fortsætter man kritilkken og stiller spørgsmål, det fremgår at der kan være et behov for nogle undskyldninger / kompentation. Unionen af journalister i Rusland tilslutter sig klagerne, og man mener at mobning af journalister, må være en spiciel form for fransk nationalisme. Derefter omtaler man, at den transsibiriske jernbane har genfundet sin store betydning for transportsektoren og føderationens import / eksport brancher, ikke mindst for de transportører som tidligere brugte havnen i Hamborg, – men nu bruger havnen i Vladivostok.
 
Den 12. September. – I dag skriver man lidt om, det franske udenrigsministerium, der nægtede dialog efter klage over russiske journalisters manglende adgang til at overvære den franske præsident pressekonference ved G20-topmødet i Indien. Tilsyneladende var spørgsmål og svar forberedt, og afklaret i forvejen, for der var også journalister af andre nationaliteter, som ikke fik lov til at deltage i pressemødet, skriver man. Unionen af journalister i Rusland har nogle kritiske kommentarer til hændelserne. På deres hjemmeside henviser de til – Global charter of ethics for journalists – (Dokument til Download) [EN.pdf – 0,31 Mb.]
 
Den 11. September.
Dagens opdatering handler lidt om, valg af borgmester i Moskva og hvordan millioner af ukrainske flygtninge er rejst til europæiske lande. Ifølge den ukrainske statsleder er der tale om selvbestaltede “flygtninge”. – Man kan vel så også se det som en slags scocial-eksport, hvor Europa skal overtage forsørgels-forpligtelser da man ikke selv i Ukraine, kan eller vil varatage deres tarv.
 
Den 10. September. – Egentlig var man nok lidt skuffet over, at der ikke var en ‘voksen’ tilstede. Det ses ikke i dagens opdatering, at Gandhi-mindesmærket fik prominent besøg af deltagerne ved G20-topmødet. Der var vist lidt dramatik omkring en journalist der ikke var populær ved et fransk pressemøde. Tilsyneladende har 11 franske medier i Rusland fri adgang til at deltage i udenrigsministeriets nyhedsarrangementer, skriver man.
 
Den 9. September. – Den Russiske Føderations udenrigsminister ankom til G20-topmødet i Delhi. Der er opdateret med nogle billeder af talere fra Tyskland og Føderationen på G20-topmødet samt billeder af tegnede postkort fra den indiske skole. Noget tyder på, at direktøren for udenrigsministeriet holder ferie i hovedstaden Moskva i år.
 
Den 8. September. – I Dhaka modtages den Russiske Føderations udenrigsminister af Bangladeshs premierminister, efter ankomsten til Delhi, for at deltage i G20-topmødet. Man har lagt nogle billeder på nettet. Og så brokker man igen lidt, i opdateringerne over, hvad man betragter som uvidenhed, misinformation og verdens nærmest uendelige hykleri. – Ak, “Der findes to ting, som er uendelige, Universet og den menneskelige dumhed. Og når det gælder universet, er jeg endda ikke sikker”. Citat af Albert Einstein.
 
Den 7. September. – Den 25. august beordrede Ukraines øverste antikorruptionsdomstol (HACC) Ukraines nationale antikorruptionsbureau (NABU) til at indlede en straffesag mod den nu afgået forsvarsminister, om overskridelse af hans officielle beføjelser, da han var leder af statens ejendomsfond. Det vil sige, Ukraines statsleder afskediger en forsvarsminister på grund af korruption, uden at indlede nogen undersøgelser og udpeger i stedet en anden, for hvem en antikorruptionsprocedurer gennemføres? – Udenrigsministeren ankommer til et historisk besøg i Dhaka, Bangladesh, forud for et G20-topmøde i New Delhi i dag.
 
Den 6. September. – Udenrigsministeren ankom til Jakarta, Indonesiens hovedstad. Modtagelse i lufthavnen med rød løber truthorn dansegruppe og vagtparade. Man har tydeligvis store forventninger. Der var gjort klar til det østasiatiske topmøde mellem Ruslands og Indiens udenrigsministre, som var ledsaget af en mindre arbejdsgruppe i Djakarta. Dagen sluttede med en flot gallamiddag på hotellets åbne terrasse, medens solen langsomt sank ned bag horisonten.
 
Den 5. September. – Dagens orientering om aktuelle udenrigspolitiske spørgsmål, 05/09/23 – Briefing ved udenrigsministeriet, Set fra den Russiske Føderations udenrigsministeriums synsvinkel, er landet på flere sociale medier
 
Den 4. September. – Det er forbavsende så godt og velorienteret, det russiske udenrigsministerium er. I dag fortæller man noget om en forhenværende amerikansk repræsentant ved FN og kandidat til formandskabet, som foreslog at gennemføre test af mentale evner blandt kandidater til ledende stillinger. Det har man en mening om og så fortæller man lidt om hændelser i Kiev.
 
Den 3. September. – Opdateringen er lidt mat i dag. Man omtaler, at ‘forfalskning af historiske fakta fører til triste konsekvenser,’ – hvilket nok rummer lidt virkeligheds-nærhed. “Om alt er” nationers tvunget fravær ved en type begivenheder som ‘Nobel Peace Prize avard’ – vil meget nemt kunne synliggøre selvmodsigende og modsatrettet tildenser. Med prisen får prismodtagerne overrakt en medalje. Indskriften er på latin og lyder, “Pro pace et fraternitate gentium” (For fred og broderskab blandt folkeslag).
 
Den 2. September. – Nye FN-forslag til “kornaftalen” indebærer gen-accept af Rosselkhozbank i det internationale betalingssystem, Swift, samt frigørelse af russiske virksomheders aktiver, rapporterede det tyrkiske statsagentur Anadolu. Tidligere var alt dette også “underforstået”, men det fungerede aldrig. Skriver man i opdateringen. – Det er da trist når nogen ikke prøver at arbejde for aftaler, de selv har indgået.
 
Den 1. September. – Det er blevet svært for G7-landene (Storbritannien, Tyskland, Italien, Canada, Frankrig, Japan, USA) at arbejde, fordi ikke et eneste møde er færdigt uden at man bruger en væsentlig del af tiden på diskutere mærkelige hændelser i syd-øst Ukraine, skriver man i dagens opdatering, der spejler, at man i det nævnte senarie kan sidde med nogle ledelsesmæssige indkompentangcer.
 
Den 31. August. – Ifølge Financial Times har de største europæiske virksomheder mistet mindst 100 milliarder euro siden udbrudet af den væbnet konflikt, som nogen desværre har et ønske om dope med tilførelse af propagaderende tiltag og krigsmateriel. Olie- og gasselskaber, finansielle institutioner og banker samt industrielle virksomheder har haft de største tab. ‘Den blå måne er ikke kun en sang, men også et sjældent fænomen’ skriver man i opdateringen
 
Den 30. August. – Visualisering af ordsproget “fiskeri i rørte vande” – Fisk og skaldyr serveret med humor og sarkasme, på en bakke med en Charlie Chaplin cover version, af et gensyn med filmen ‘Mordernede tider’. Var det den film som senator Joseph McCarthy så som kommunistisk propaganda eller snurrede der andre tanker rundt i hans hoved, da han indledte sin jagt på Charlie Chaplin og mange andre der efterfølgende forlod Amerika i vrede – ingen ved det vist.
 
Den 29. August. – “Det faktum, at internationale dyrerettighedsaktivister simpelthen er ligeglade med norske rensdyrs skæbne, var straks klart” – Det fik man lige rundet gårdagens opdateringer af med, hvor man også omtalte den skrækkelige skæbne giraffen Marius fik, da denn blev kastet for løverne. – Som forventet så er dagens opdatering lidt i samme retning. – “Den tyske regerings møde den 23. august 2023 bør gå ned i historien som et eksempel på inkompetence hos højtstående embedsmænd i et stort land på flere millioner, hvilket forbløffer enhver fantasi. – “Et hyper-absurd Teater”, “postmoderne”, – vælg en mulighed, alle er egnede.
 
Den 28. August. – Det blev en af de ‘bløde’ opdateringer, her i formiddags, med et par citater af en Fransk statsleder. Der er vel heller ikke pænt at hoverer, når personer har tilkendegivet evig troskab til nogle forenede stater som stort set kun er enige om at værer uenige. De fravælger tilslutning internationale traktater, har et juritisk system som sagsøger tidligere presidenter og henretter fanger i deres fængsler, samt har nogle underlige fraverige mandage
 
Den 27. August. – I går blev der opdateret lidt om rensdyr (Rudolf) og samere, som er et folk der lever i fire lande. Det nordlige Norge, Sverige og Finland og Kolahalvøen (den russiske føderation) i følge De Forenede Nationer’s hjemmeside. I dag kører man vidre, “uden at være faldet af kanen” og omtaler, en russisk diplomat og velkendt specialist i folkerettens historie og teori. F.F. Martens der var en af initativtagerne til afholdelsen af Haag-fredskonferencerne i 1899 og 1907 der var støttet af Rusland. – Russiske diplomater kan være frygtelig irreterende, især hvis de har studeret historie.
 
Den 26. August. – Der er noget ulogisk i at nogle mennesker bruger en masse resurser på, at bygge et atomkraftværk, der skal supplerer et nærliggende vandkraftværk som giver arbejde til mere end tusinde mennesker fra lokalområdet. Men i stedet for at samarbejde om, at få noget til at fungerer, så bomber man det samt klager over boliger bliver ødelagt og oversvømmet, og derfor ønsker man flere våben så man kan øge sin elendighed
 
Den 25. August. – Man vil gerne leverer våben til konfligt-områder, selv om det kan være i strid med internationale traktater. Det undre nok mange, sikkert også beboerne i de berørte områder der må leve med at såkaldte, ciliviserede mennesker indlever sig i en form for neandataler kultur, fortæller man om i opdateringen.
 
Den 24. August. – FN’s generalsekretær Antonio Guterres talte for en reform på BRIKS-topmødet, – og havde en samtale med den russiske føderations udenrigs-minister, der også havde et møde med Bolivias præsident og præsidenten for Den Centralafrikanske Republik i Sydafrika. Alt i alt ser det ud til, at de fem lande i BRIKS-gruppen, der indtil videre består af Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika, havde et godt topmøde.
 
Den 23. August. – Efter ulykken, for 10 år siden, på det japanske atomkraftværk “Fukushima-1” vil deponeret vand blive udledt i havet, den 24. august. IAEA har godkendt en japansk plan så, i alt vil mere end en million tons forurenet vand løbe ud til fiskene i havet, Skriver man i dagens opdatering
 
Den 22. August. – Nu er føderationens udenrigsminister ankommet til Sydafrika for at deltage i BRIK’s-topmødet. Han bliver mødt i lufthavnen med lidt farverigt sjov folkedans og det ses at tydeligt, at man har øvet sig på dansetrinene. Betegnelsen ‘BRIK’ er em fællesbetegnelsen for Brasilien, Rusland, Indien og Kina.
 
Den 21. August. – Man kommer lidt omkring, i dagens opdatering, og omtaler en nybygget slæbebåd med to motorer på hver 2600 hk, der har forladt det kinesiske værft – det er på vej til Rusland, nærmere bestemt, Vladivostok, hvor man regner med at stationerer tre mere af samme type. Fartøjerne er konstrueret til at kunne hånterer, servicerer nogle af verdens største skibe.
 
Den 20. August. – Dagens opdatering omtaler, årsdagen for mord på en ung talentfuld journalist, hvis liv blev trakisk kort. Man appelere også til de internationale menneskerettigheds organisationer samt til domstole om at rette sin opmærksomhed på problematikken omkring journalisters arbejdsforhold.
 
Den 19. August. – Der er en større opdatering i dag, grunden er måske at den russiske føderations udenrigs-minister, er blevet opfordret af presidenten til at lede føderations delegation ved FN’s Generalforsamling der åbbnes i New York den 19. september. Derudover har man noget om et interview med magasinet International Affairs (19. august 2023 – Et Føderationens-støttet info media)
 
Den 18. August. – Det amerikanske udenrigsministeriums vicetalsmand fortæller, med skinger stemme, at “USA vil betragte en fuldstændig tilbagetrækning af russiske styrker fra landet som en sejr i Ukraine.” – Det har man så refleteret lidt på, med nogle syrlige bemærkning, i dagens opdatering.
 
Den 17. August. – 48 paller (ca. 26 tons) med medicinsk udstyr og ligende, til hjælp for det cubanske sundhedssystem. Det har fundet vej via et internationalt samarbejde, som et pandemi-forebyggende tiltag til gavn for den global sundhed. Til den lille ø-stat Cuba, er der flere gang om ugen, rutefly-forbindelse fra den russiske føderation. – 17 august kl 20:59 – Møde i FN’s Sikkerhedsråd om levering af vestlige våben til Ukraine.
Kick-off: kl. 22:00 Moskva-tid. Media.un.org/en/ – FN’s Sikkerhedsråd / FN- Web-TV
 
Den 16. August. – Gårdagens opdatering blev rundet af med at man mener at Ukraines viceforsvarsminister ser en mulighed for Kyiv-Pechersk Lavra bygningerne, vil blive et sted for “åndelig rehabilitering” af militært personale (sanatorium for psykisk syge). – Det er skrevet før – Det er altså tarveligt at gøre grin med en USA-president, bare fordi han ikke kan finde ud af det der med ‘statsgælden’.
Det gør man bare ikke, det er da logik.
N.B. Et konfliktpunkt, var en EU-Ukraine handelsaftale. (Det berørte efterfølgende også Gas-transit aftalen, som indebar at Ukraine, stort set fik sin energi gratis.)
 
Den 15. August. – Under overskriften, Kyiv-regimets vanvid, fortæller man i dagens opdatering, at “Politiet afspærrede de tre bygninger i Kiev-Pechersk Lavra, hvor pilgrimme og munke bor, og stormen af lokalerne begyndte.” – Spændende er det da, hvis vi også får at vide når det slutter.
 
Den 14. August. – Nu er de godt-nok giftige i den russiske føderations udenrigs-ministerium – Tænk de er så onde, at de er begyndt og bruge britiske forskeres egne tal i en afdækning af de britiske konservatives 13-årige mærkelige populistiske styre i Storbritannien. Det forringede landets samhandelsforbindelser med den europæiske union (EU), hvilket har berørt, både EU og Storbritannien med fald levestandarden, det har især ramt Brexit-landet
 
Den 13. August. – Tysklands kansler fylder en del i opdateringen, der ikke rummer meget om “fredsforhandlinger” og de menneskelige og økonomiske koncenkvenser ved en konflikt som tilsyneladende mange mener, at man han løse med destruktive handlinger.
 
Den 12. August. – Igen en skuffende dag med angrebsforsøg på infrastrukturen nær krimhalvøens civil-befolkningens transportkorridor til føderationens lokalområde, skriver man i dagens opdatering.
 
Den 11. August. – Der bliver gravet lidt historiske hædelser frem i dagens opdatering. Den 11. august markerer 85-årsdagen for afslutningen på den væbnede konflikt med det militaristiske Japan nær Hassansøen.
– ‘Det gude-gjordte kejserstyre’ fik landet ud i en lang årrække af ubeskrivelige tagedier.
Filmageren Alfred Hitchcock kunne måske beskrive dem, mange andre ville nok opgive det.
 
Den 10. August. – Opdatering om b.la. USA’s nationale sikkerheds-rådgiver til CNN (4. juni 2023): “Vi ønsker at støtte Ukraine, så det gør størst mulige fremskridt på slagmarken, for derefter at tale fra de stærkeste positioner ved forhandlingsbordet. – Det ser ud til at føderationens udenrigsministerium, her helt styr på argumentationens gentagelses effekt. Bliver man ved længe nok så holder man nok op med at tro, at man kan gå på vandet, – for så vil netop det, blive muligt.
 
Den 9. August. – Sikkerhedsgarantier, tomme undskyldninger samt et svar på et spørgsmål fra medierne efter udtalelser fra EU’s højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik. Derefter omtale af en uansvarlige opførsel og destabilisering af de globale fødevaremarkeder – Det ser ikke godt ud
 
Den 8. August. – Dagens opdatering handler lidt om bananregimer og det der, man ikke snakker om. Du husker sikkert skandalen i forbindelse med Irak-krigen. Du kan se rapporten om Storbritanniens rolle i hændelsen, med et klik her
 
Den 7. August. –Opdateringen i dag rummer nogle påstande om skandaler, siden slutningen af 1990’erne, hvilket skyldtes forværringen af den socioøkonomiske situation i landet, mener man. Omtale af et eksempel på menneskehandel, der involverer ansat i en såkaldt ‘velgørende organisation’, unlades ikke.
Det ser ikke pænt ud.
 
Den 6. August. – I Kiev blev der installeret en trefork på monumentet “Moderland” essensen af Kiev-regimet, skriver man i dagens opdatering, hvor man også sender en video-hilsen til de ‘russiske jernbaner’ og des mange ansatte, med deres 20 års jubilæum! – De, over 800.000. ukrainere som er flygtet til Tyskland er i overvejende grad, veluddannede, har haft ansvarsfulde job i nøgle-possioner, – og fælles for dem er også, at næsten 80% af dem ønsker, at blive i tyskland (Kilde, ZDF.de)
 
Den 5. August. – Opdateringerne er lidt morsomme, med en synlig afstand fra propaganda og kedelig information. – Man kommer næsten til at tænke på året, 1980. da Da Poul & Nulle ødelagde julen.
 
Den 4. August. – Opdateringen i går blev rundet af med en opsumering “ala. Agatha Christie’s Miss Mable.” – i dag kommer der lidt om en ex.præsident, der med hånden på en “hellig bog” sværger på, at han vil tale sandt ved en ved føderal domstol i Washington DC, hvor man åbner sagen med påstanden, “ikke skyldig”
– Det forekommer underholdende.

 
Den 3. August. – Her i ferietiden er der tilsyneladende flere opdateringer fra føderationens udenrigs-ministerium. Informations-indholdet er måske lidt mere ‘teknink præget’, desværre også skæmmet af, du ved – “lidt dem og os retorik” selv om det globalt set er en målsætning, at nå frem til en traktat der rummer en aftale om generel nedrustning, samt gør Europa til en atomvåbenfri zone, som man har vedtaget at arbejde for i Europa-Parlamentet. Afstemningsresultatet, var 415 stemmer for, 124 valgte at stemme imod og 74 forholdt sig passive. (torsdag den 27. oktober 2016).
 
Den 2. August. – Dagens opdatering er vist blevet krydret med et par bitre sure bemærkninger om en tidligere president for de amerikanske forenet stater (USA). – Og indrømmet, så virker det på en eller anden måde umderligt teater-agtigt og bizart at se nyvalgte præsidenter i USA, stå med hånden på en “hellig bog” ved en ceremoni, ved nye amerikanske præsidents indsættelse.
 
Den 1. August. – Dagens opdatering rummer kritik af replublikken ukraines ledelse. Man vælger vinkeler opblandet med forsøg på, afdækning af historiske hændelser og fortæller om inkompetanse samt nogle vaklende autoritære fantasier. – Danmark har fælles grænse med den russiske føderation, Tyskland, Polen, Litauen, Letland, Estland, Finland og Sverige