Arbejdsløshed i euro-området ny rekord

Økonomien i eurozonen har passeret endnu en dyster milepæl.
Arbejdsløsheden i euroområdet er nu nået op hele 12 procent, skriver amerikanske medier.

Officielle tal viste tirsdag, at arbejdsløsheden på tværs af de 17 EU-lande, der bruger euroen har ramt 12 procent for første gang siden den valuta blev lanceret i 1999.

Eurostat, EUs statistiske kontor, sagde satsen i februar var uændret på det rekordhøje efter januars tal blev revideret op til 12 procent fra 11,9 procent.

Spanien og Grækenland har massearbejdsløshed og mange andre lande oplever at arbejdsløsheden som stigende til ubehagelig høje niveauer.

I alt 19.070.000 mennesker var officielt uden arbejde i euroområdet i februar.

Det er næsten to millioner flere end samme måned året før.
For de 27-lande i Europæiske Union, som eurozonen er en stor del af, var ledigheden på omkring de 10,9 procent.

En lille trøst er det dog, at stigningen på de 33.000 arbejdsløse i februar var den mindste månedlige stigning siden april 2011.

Tyskland, Europas største økonomi, har en arbejdsløshed på kun 5,4 procent, hvilket er endnu bedre end den amerikanske arbejdsløshed som er på 7,7 procent.

De økonomiske og sociale konsekvenser af den høje arbejdsløshed fortsætter desværre.

Mange havde nok håbet, at man i Danmark kunne holde trit med Tyskland.
Desværre har initativer som dem vi har set fra Dansk Folkepartis side – med at lukke grænser – ikke en positiv virkning, – da det jo kun afskære det danske arbejdsmarket fra at have samme relativ lave arbejdsløsprocent, som den tyske.

En del vælgere, havde vel også håbet, at et parti som Liberal Alliance kunne bidrage med positive løsninger – desværre har man fra det parti, kun i medierne set, – hån og spot af arbejdsløsheds- og krise -ramte.

Sent vil jeg glemmer ordene om ‘Johnny Larsen – skrevet på facebok-profilen, Lars Seier Christensen, direktør i Saxo Bank – “Glæd dig over hvor godt du bliver behandlet, så længe det vare, din usympatiske stodder.”

Du kan se EU-statestik på, webstedet /epp.eurostat.ec.europa.eu

For yderlig læsning.

Liberal Bodega-Alliance
 
Debatten: Havde Johnny Larsen ret?
 
Det går ekseptionelt godt for langtidsledigheden