Bittert nederlag om GMO-honning rammer forbrugerne i EU

020920132150

Bittert nederlag om GMO-honning rammer forbrugerne i EU
Ved en afstemning om EU’s honningdirektiv i Europa-Parlamentet er det lykkes den agrokemiske industri at vinde et slag i kampen om GMO i Europa. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Højrefløjen i parlamentet valgte nemlig at tillade GMO i honning uden at forbrugerne må vide det.

Margrete Auken er forfærdet: “Forbrugerne bliver underløbet af agroindustriens lobbyister og må fremover ikke få klar besked om hvorvidt deres honning indeholder genmodificerede organismer.

Fremover skal der nemlig ikke være mærkning på GMO-inficeret honning.
Det er helt uacceptabelt at man kan tillade sådan noget i EU nu hvor vi ellers har formået at holde GMO-majs og GMO-kartofler væk,” siger Margrete Auken.

Lige siden EU-domstolen i 2011 afgjorde at genmodificeret honning ikke måtte sælges på det europæiske marked uden mærkning, har Europa-Kommissionen prøvet at lave smuthuller i den europæiske lovgivning så GMO-honningen alligevel kunne finde vej til de europæiske supermarkeder.

I dag importeres meget honning fra andre verdensdele hvor genmodificerede afgrøder bruges i stor stil.

“Et stort flertal af europæerne er bekymrede over hvilke konsekvenser GMO har på deres sundhed og biodiversiteten i naturen.

De seneste års bestræbelser fra den agrokemiske industri og dens allierede i Kommissionen om at luske GMO ind ad bagdøren på det europæiske marked lykkes nu med honning.

Det er træls,” siger Margrete Auken.

For yderlig læsning.
 
Honning solgt i EU er ulovlig
 
Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her
 

1 comment on Bittert nederlag om GMO-honning rammer forbrugerne i EU

  1. Honning er i forvejen kød på dåse. Industrien presser honningen ud af maven på bierne og giver dem sukker i stedet. Mere modbydeligt kan det vel ikke være. Om man benytter GMO i honning eller spiser det som det er bliver det samme. Det er og bliver usundt.

Comments are closed.