Afstemning om oprindelsesmærkning for kød får landbrugets lobbyister op på tæerne

020920132150

Afstemning om oprindelsesmærkning for kød får landbrugets lobbyister op på tæerne
At sikre oprindelsesmærkning for kød i forarbejdede fødevarer har længe været en mærkesag for Den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet, og i denne uge kommer sagen til afstemning i Europa-Parlamentet. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætte.
Afstemningen sker på Den Grønne Gruppes initiativ, og forhåbentligt kan der samles et flertal for at få lavet konkret lovgivning på området som gør mærkningen obligatorisk.

At der ikke er nok gennemsigtighed og sporbarhed i produktkæden i den europæiske fødevaresektor, gik op for de fleste forbrugere under hestekødsskandalen tilbage i februar 2013. 90 % af de europæiske forbrugere mener at mærkning som viser hvor kødet kommer fra, er vigtig, og de skal have reel mulighed for at kunne foretage et oplyst valg når der købes ind.

De Grønne vil have en fuld gennemsigtig lovgivning på området så mærkningen inkluderer information om både dyrets fødested, opdrætssted og slagtning.

Men industrien mener, helt forudsigeligt, at dette bliver for besværligt så der forventes massiv lobbyisme fra landbruget og forarbejdningsindustrien op til afstemningen.

Medlemmerne af Europa-Parlamentet har allerede modtaget mails fra f.eks. Landbrug og Fødevarer som prøver at få os til at stemme nej til forslaget.

Følg debatten mandag aften her

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her