Besparelserne kuldsejler kulturen!

Regeringen vil spare 113 mio. kr. på kulturen i 2011.
Det er den mest gennemgribende besparelse denne regering nogensinde har gennemført på området.

Kulturminister, Per Stig Møller, har efterfølgende indrømmet, at den bortfaldne litteraturpulje er en velfungerende og vigtig pulje som bør fortsættes, og at regeringen vil forsøge at finde de sidste 6 mio. kr. der mangler til litteraturen. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
SFs kulturordfører, Pernille Frahm, er rystet over realiteterne af regerings finanslovsforslag og kalder udtalelsen fra kulturministeren for en stor indrømmelse, som burde føre flere med sig.

-Regeringens besparelser vil især ramme nye forfattere utrolig hårdt, da litteraturpuljen er selve livsnerven for denne gruppe. Regeringen ønsker altså ikke længere at støtte vækstlaget i dansk litteratur, men derimod kun at støtte allerede etablerede navne. Det kan ikke være rigtigt, udtaler SFs kulturordfører, Pernille Frahm.

Dystre udsigter
Det er ikke kun litteraturpuljen der står for skud. Fremskrivningen for finansloven for 2012 afslører, at der skal spares yderligere 186 mio. kr. som resultat af forårspakken fra 2009 og genopretningspakken fra 2010.

Ny kultur kurs med S og SF bag roret
Hvis næste folketingsvalg ændrer regeringssammensætningen til et rødt flertal, vil der være andre prioriteringer på dagsordenen. S og SF vil give 395 mio. kr. til kulturen over de næste 4 år, fordi de anser kulturen for en investeringskilde med væsentligt vækstpotentiale frem for en udgift.

Reference
pressemeddelelse fra SFs kulturordfører
Samt – S og SFs forslag på hjemmesiden //altinget.dk /artikel.aspx?id=114096

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF