Bremain eller Brexit

020920132150

Bremain eller Brexit
Torsdag den 23. juni stemmer briterne om de vil forblive en del af EU eller ej – og det vil være godt for både Storbritannien, de andre EU-lande og EU som institution omsider at få en afklaring så vi ved hvad vi har at forholde os til fremover. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
De Grønne, også de engelske som oprindeligt var EU-modstandere,
arbejder på at briterne forbliver medlem af EU.

Uanset hvad resultatet bliver, venter der lange, seje forhandlinger for især EU-Kommissionen og Storbritanniens regering.

230620160555Hvis briterne forbliver har de stillet en række særkrav hvoraf flere kan gå imod EU’s fælles værdier. Kravene kræver vanskelige tilpasninger for alle EU’s medlemsstater.

Dertil kommer at EU-Parlamentet ikke har godkendt aftalen endnu, og det betyder at aftalen i princippet kan blokeres efter en positiv folkeafstemning.

Forlader briterne EU vil der opstå usikkerhed i kongeriget – hvad skal der ske med Skotland og Wales fx?

Og kan Storbritannien forhandle en aftale på plads der minder om enten den norske eller den schweiziske som sandsynligvis bliver dyrere end det billige britiske medlemsskab landet har i dag med EU – og vil Storbritannien overhovedet indrette sig på kravene til markedet som Norge og de andre EØS-lande gør?

Vore britiske kollegaers og medarbejderes skæbne i alle EU’s institutioners vil derudover blive uvis.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF her

Se den Grønne gruppe i parlamentet her