BT.dk – Fransk højre-politiker i dømt tre måneders fængsel

Grundlæggeren af det højreorienterede franske parti National Front, Jean-Marie Le Pen, blev torsdag fundet skyldig i at forsvare krigsforbrydelser.

Han blev samtidig idømt en betinget fængselsdom på tre måneder af en ret i Paris og skal betale en bøde på 10.000 euro, skriver Netavisen //bt.dk/

Løgn er det jo ikke.
Men egentlig er det nok en noget flødeskums-agtig formulering – Sådan lidt pjokke-røvs-agtig – vel egentlig.

3. NOV. 2010. Kan man læse en udtaelse fra Poul Nyrup på Netavisen politiken.dk

-Det er dybt beklageligt, at Politiken helt har undladt at informere læserne om det, trods alt, skelsættende sammenrend af højrenationalistiske og fremmedfjendske partier, inklusive Dansk Folkeparti, der fandt sted i Wien i weekenden 23.-24. oktober.

Jeg synes, at det var skelsættende at se dette sammenrend organiseret, og at det franske Front National, det hollandske FVV og det ungarske fascistiske Jobbik, Bulgariens Ataka og det græske Laos nu også er inde i varmen – i hvert fald hos de fremmedfjendske partier i Wien, inklusive Dansk Folkeparti.
PES og jeg gradbøjer ikke – de tilhører samme gruppe.

Det får mig naturligvis til at tænke på om Netavisen BTs fremtidige billedundertekst til et foto som ovenstående, kunne være, – Frisk ung mand med højreorienteret sunde fritidsinteresser, begavet og veluddannet på et synligt, meget højt intellektuelt niveau.

Hvorfor i alverden har danske journalister så pokkers svært ved at omtale et gement samfunds-skadeligt, afstumpet og fascistisk røvhul, – som det han er?

Reference
Hjemmesiden, //bt.dk/udland/fransk-hoejre-politiker-i-doemt-tre-maaneders-faengsel
Hjemmesiden, //politiken.dk:80/debat/ECE1100350/nyrup-slaar-fast-dansk-folkeparti-er-hoejreekstremt

For yderlig læsning

Franske Front National i store økonomiske problemer