Centralbankens rapport

060920160358

Mandag den 21. november stemmer Parlamentet om ECB’s (Den Europæiske Centralbanks) virke i 2015. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Det sker med en rapport udarbejdet i ECON (Økonomiudvalget) som vurderer hvordan ECB har ført monetær politik i euroområdet hvilket også påvirker dansk økonomi da den danske krone er fuldstændig bundet op på euroen.

Parlamentet kritiserer med rapporten at ECB ikke har holdt inflationen inden for de aftalte 2%.

221120161227
De Grønne har fået en kritik med i rapporten om at ECB indirekte støtter bankerne uden at kræve at de udlåner tilstrækkeligt ud til bl.a. private og virksomheder.

De Grønne har også fået med i rapporten at ECB tilgodeser aktieejere uforholdsmæssigt meget samt at en meget lav rente igen kan føre til boligbobler som vi så det i 2008.

Da rapporten bl.a. ikke kritiserer at den sparepolitik der føres i euroområdet og som fører til unødige besparelser i den offentlige sektor afstår De Grønne fra at stemme.

For yderlig læsning.

/sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her


Den Europæiske Centralbank
Centralbanken for Europas fælles valuta, ECB, fører tilsyn med medlemslandenes monetære anliggender og overvåger deres bankers finansielle stabilitet.

Hvert land har en centralbank, der udsteder valuta, forvalter pengepolitik og sørger for, at banksystemet er smurt og fungerer uden problemer.

Da euroen blev skabt, besluttede europæiske ledere, at valutaen skulle have sin helt egen centralbank.
Se det forklaret i denne video.