Dansk anerkendelse af Palæstina

020920132150

Dansk anerkendelse af Palæstina
SF har sammen med Enhedslisten sørget for at anerkendelse af en selvstændig palæstinensisk stat kommer på Folketingets dagsorden på torsdag. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Debatten kommer i kølvandet på afstemninger om det samme mange steder i Europa.

Mens den svenske regering allerede har anerkendt Palæstina, har parlamenter i både Frankrig, Storbritannien, Spanien og Irland opfordret deres regeringer til at gøre det samme.

Vi forslår konkret at man anerkender Palæstina inden for 67-grænserne. En anerkendelse er et vigtig tilkendegivelse der kan sætte skub i en troværdig fredsproces.

Det skal naturligvis følges op med klart krav om at Israel ophæver besættelsen. Forhandlinger kræver ligeværdige parter, ikke en besættelsesmagt der forhandler med de besatte som vi i de forgangne 20 år har set, det fører ingen steder hen.

Dertil vil anerkendelsen vise palæstinenserne at vi ikke har glemt dem, og Israel at vi ikke tolerer deres adfærd. Vi skal nok ikke regne med støtte fra højrefløjen der er lammet af berøringsangst over for Israel.

Mere spændende bliver det hvad regeringspartierne vælger at gøre. Før valget opfordrede både de Radikale og Socialdemokraterne til at anerkende Palæstina.

Nu tøver de så, der skal maksimalt pres på fra mange sider.
Kom så Danmark!

For yderlig læsning

Se seneste nyt fra SF

Se den Grønne gruppe i parlamentet her